מנטון פילה בקר (צילום: סיוון רושיאנו,  יחסי ציבור )
פילה בקר ודוקסל פטריות במנטון. ככה נראית איט גירל | צילום: סיוון רושיאנו, יחסי ציבור

בתקופה האחרונה מוכיחה חיפה שוב ושוב שהיא האיט גירל החדשה של הקולינריה הישראלית. זה התחיל עם ביסטרו וניה, המשיך עם כולא של השף עודד חצבני וזוזהמאמא של שי אראל ובינתיים לא מראה סימנים של עצירה. המצטרפת הטרייה לחגיגה היא מנטון שנפתחה לאחרונה - מסעדת שף בסגנון ספרדי-צרפתי במרכז הכרמל (במקום שבו פעלה עד לאחרונה המסעדה של מלון הבוטיק וילה כרמל) בהובלתו של השף מיכאל דרעי. "'מנטון' הוא הצעיף של רקדנית הפלמנקו, וגם שמה של עיירה בין ספרד לצרפת", מסביר דרעי את השם הנבחר - "וזה התאים בדיוק לכיוון של המקום". 

בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם מאוד

אל הקולינריה הספרדית התוודע דרעי במסגרת עבודתו במסעדת ויקי כריסטינה שבתל אביב, שבה שימש במשך שנתיים כסו שף. לפני כן עבד במסה של השף אביב משה וברפאלו האיטלקית בחיפה, ואת הסטאז' עשה בכמה מסעדות בצרפת ובספרד.

מנטון פאייה פירות ים (צילום: סיוון רושיאנו,  יחסי ציבור )
עיר עם עתיד, ועכשיו גם עם פאייה. מנטון | צילום: סיוון רושיאנו, יחסי ציבור

"הסגנון הזה של אוכל הוא ההתמחות שלי", אומר דרעי, "וזה האוכל שאני הכי מאמין בו: מתכונים שהם קלאסיים, עם שיפורים שונים של שימושים בטכניקות מולקולריות. בנוסף לדגשים הספרדיים והצרפתיים הוספנו לתפריט גם נגיעות של אוכל איטלקי עם מבחר מצומצם של פסטות, כי בעיניי הוא מתכתב היטב עם הקולינריה של ספרד וצרפת".

עוד באוכל טוב:



העיצוב של מנטון הוא קלאסי בעיקרו, וכולל גם חלק חיצוני רחב של גינה בסגנון ספרדי ובה שפע של צמחייה. "אנחנו שואפים שהכל כאן יהיה מתאים למה שהמנות והטעמים שלנו מייצגים", אומר דרעי, "זה כולל מפות לבנות על השולחנות ומוזיקה בסגנון של שנסונים צרפתיים או מוזיקה ספרדית".

בין המנות במקום ניתן למצוא פטה כבד אווז על ופל בלגי, עם ריבת עגבניות שרי, פרלין שוקולד לבן, רוקט וחמוציות (55 שקלים); פילה עגל מיושן על דוקסל 7 סוגי פטריות, פטה כבד אווז וקונפי שום (130 שקלים); פאייה פירות ים עם שרימפס בייבי, קלמרי ומולים (85 שקלים); סביצ'ה טונה אדומה עם מנגו טרי, בצל ירוק, בצל סגול, עגבניות שרי, בזיל, ברי וקרוטונים (42 שקלים); סלט פירות ים עם קלמרי, ראשי קלמרי ובייבי שרימפס מוקפצים על הפלנצ’ה עם שום, פטרוזיליה, בצל ירוק, לימון, גזר, ארטישוק, חסה, עלי רוקט וקרוטונים ברוטב ויניגרט הדרים פיקנטי (42 שקלים); ודניס בציפוי קרסט אגוזי לוז ושמן זית, המוגש לצד פירה, סוכריות עגבניות שרי ואיולי לימון (105 שקלים).

מנטון. היינריך היינה 1, מרכז הכרמל, חיפה. 052-530-9944 . ראשון- שבת 12:30-23:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל