שלושה חודשים אחרי שסיפרנו לכם כאן לראשונה על מסעדת אחוזת בית 3, המקום נפתח סוף סוף רשמית לפעילות, ולאלה מכם שלא ממש זוכרים במה מדובר (אי אפשר להאשים אתכם, בשבועות האחרונים ישנו גל בלתי פוסק של עוד ועוד מסעדות חדשות שנפתחות ברחבי הארץ), נזכיר שאחוזת בית 3 היא מסעדת שף צעירה ומבטיחה במרכז תל אביב. בניגוד גמור למסעדות הענק שמגובות בלא מעט יחסי ציבור של מסעדנים מנוסים, אחוזת בית 3 נפתחה במימון עצמי של רביעיית הבעלים שגם שיפצו את המקום בכוחות עצמם.

על המסעדה החדשה אחראית קבוצה צעירה ובעלת חזון שמונה את השפים דויד סדי (לה אוטרה וסנטה קתרינה), עידן רובין (לשעבר קלארו ופיש שופ בשרונה מרקט), איש הפרונט אייל אלגבי וחנוך לונדונר. לב המסעדה הוא מטבח פתוח אותו ניתן לראות משני הברים במקום או מהשולחנות האינטימיים שפזורים בחלל הלא גדול במיוחד.

אחוזת בית 3 תל אביב  קרפצ'יו זוקיני
קרפצ'יו זוקיני | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

התפריט של אחוזת בית 3 מצומצם יחסית, ועתיד להשתנות כמעט בכל יום (למעט כמה מנות שישמשו כעוגנים מרכזיים) בהתאם לרצונות, למזג האוויר ולחומרים העונתיים. מה שכן קבוע כאן הוא העובדה שבמנות המוגשות הושקעה מחשבה ויצירתיות שנדיר לראות היום בתוך בליל המסעדות עם התפריט השבלוני שנפתחות בזו אחר זו (במיוחד באזור המרכז), כך שהאוכל באחוזת בית, לפחות לפי ההיצע הנוכחי, נראה ומרגיש מקורי ומעניין במיוחד.  
תמצאו כאן מנות ראשונות (גדולות יחסית) כמו רטטוי שורשים בדמי גלאס ירקות וסלסה ורדה (38 שקלים), רוסט עגל מצוין עם כרוב סבוי ברוטב מונייר ואגוזי לוז (48 שקלים), קרפצ'יו זוקיני וראשי אספרגוס עם שמן זית, זרעי עגבנייה ופרמזן (46 שקלים), ודג ים נא עם ארטישוק, ג'לי ליין לבן, דבש וגרניום וקרם סלרי (42 שקלים).


חלקו העיקרי של התפריט מציע מנות כמו צלע בשר לבן עם פירה חרדל, כרוב סגול כבוש ומוסטרדה תפוחי עץ (80 שקלים), או שוקי עוף ביין אדום, רושטי, תמרים ובצלצלי פנינה (62 שקלים). עוד תמצאו כאן מגוון פסטות שנעשות במקום (מומלצות במיוחד) כמו רביולי סלקים עדין עם ריקוטה ופרמזן ברוטב חמאה חומה ופרג (52 שקלים), קוולטי מוח ופנצ'טה טלה עם ארטישוק, אפונה ונענע (78 שקלים), או לזניית זנב שור ופטריות צלויות עם סלט רוקט, שאלוט ופטריות מוחמצות (62 שקלים).

אחוזת בית 3 תל אביב
אווירה צעירה וסקסית. אחוזת בית 3 | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
אחוזת בית 3 תל אביב רביולי סלק פרג
רביולי סלק וריקוטה עם פרג. מקורי ומעניין | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

במקביל לאווירה הצעירה והסקסית ששולטת במקום, מציעים כאן תפריט יין מצומצם אך משובח במחירים סבירים שבין 30-40 שקלים לכוס, ופחות מ-200 שקלים למרבית הבקבוקים. בימים אלה סיימה המסעדה את תקופת ההרצה והיא פתוחה להזמנות לקהל הרחב בכל ימות השבוע בשעות הערב בלבד. בהמשך, יפתחו כאן גם לארוחות צהריים.   

אחוזת בית 3. אחוזת בית 3, תל אביב. 03-9339328. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל