רק בשבוע שעבר כיכבו אצלנו מסעדת ניטן תאי התאילנדית של נעמי הורביץ ושלוחתה החדשה בק דור ביי סאני ברשימת המקומות המדוברים ביותר של החודש, וזה עוד לפני שהמאפייה המבטיחה של הקונדיטורית סאני דרעי נפתחה רשמית: כרגע המקום פתוח להרצה (משעות הבוקר ועד השעה חמש אחר הצהריים), מה שמבחינתנו היווה הזדמנות פז לבקר ולטעום פחמימות ללא הכרה. עבודה, אתם יודעים.

גם בפייסבוק שלנו טעים לאללה

את בק דור ביי סאני פתחה דרעי - אחת הקונדיטוריות המוכרות בארץ, שביססה את מעמדה במסעדות כמו טוטו ואריא - בגיבויו של השף שחף שבתאי, שחבר למסעדה לאחרונה וביצע בה מהפך. בהתאם לאופייה של ניטן תאי, גם בין המאפים והכריכים שנמכרים כאן תמצאו כאלה עם טאץ' אסייתי, והם  אלה שהכי עשו לנו את זה מכל המבחר.

בק דור ביי סאני מאפים
שלום לכן פוקאצ'ות | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב
בק דור ביי סאני כריכים
גם הכריכים במגע אסייתי | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

כך, למשל, מגישה כאן דרעי את הווריאציה שלה לקינוח הבננה רוטי התאילנדי בצורת מאפה בצק עלים פתוח ופריך עם בננה מקורמלת וקרם חלב מרוכז מטריף (16 שקלים), מאפה שמנמן בצורת כיסון בצק אוורירי גדול, במילוי קרם קפה וייטנאמי (14 שקלים), קיש מלוח קטן ומפתיע בתיבול קארי (14 שקלים), פוקאצ'ה עם דאשי וכרישה (21 שקלים) ומגוון כריכים מוקפדים עם מגע אסייתי מרענן.

עוד באוכל טוב:

המאפים אמנם נהדרים, אבל השוס האמיתי הוא עוגות הוויטרינה היפיפיות, הצבעוניות והמוקפדות שמכינה דרעי. גם הן משלבות חומרי גלם אסייתיים עם אפייה אירופית קלאסית. מה למשל? טארט יוזו עם אוכמניות (36 שקלים), מרקיז מאצ'ה (36 שקלים) ועוגת שקדים אישית עם מסקרפונה (34 שקלים).

בננה רוטי גרסת סאני. #thaifood #pastry #banana #bananaroti

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on


מלבד אלה תמצאו בבק דור ביי סאני גם מאפים קלאסיים יותר כמו פוקאצ'ה אישית עם ברוקולי וגבינה או עגבניות, מוצרלה ובזיליקום, בריושים עם תוספות שונות, טארטים, עוגיות שקדים ומנה אישית של גרנולה שנעשית במקום עם חלב בבקבוקון מעוצב (12-32 שקלים).

כפי שכבר סיפרנו לכם, מתכננים במסעדת ניטן תאי להפוך בקרוב לרשת עולמית ולהתפתח לאירופה או ארצות הברית. גם הקונספט של בק דור ביי סאני, כמאפייה וקונדיטוריה שצמודה למסעדת האם, עתיד לעבור עם המסעדה ולהיות משוכפל בחו"ל.

בק דור ביי סאני. הארבעה 21, תל אביב (בצמוד למסעדה). 03-5600555. ראשון-שישי 07:00-17:00

 >> לכל חדשות האוכל