כבר ראינו מלחמות בין שפים בסטטוסים בפייסבוק, עקיצות באינסטגרם או סתם פליטות פה על קולגות בראיונות, אבל השבוע הגענו לעידן חדש, או יותר נכון - לשפל חדש, והפעם אנחנו לא מדברים על הביצה המקומית הקטנה שלנו אלא על המשחק האמיתי של הקולינריה העולמית.

גורדון רמזי (צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור)
כאן הוא מחייך, לא בטוח שהוא חייך כשזה קרה | צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

לפני כמה ימים אחד השפים המפורסמים בעולם, גורדון רמזי, חטף חתיכת השפלה. בערב הפתיחה של המסעדה החדשה שלו במרכז לונדון, Heddon Street Kitchen, מצא את עצמו רמזי עומד מול מסעדה כמעט ריקה, אחרי שמתוך 140 מקומות שהוזמנו מראש רק 40 אכן הגיעו.

בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו

בראיון שנתן לאחר התקרית בתכנית טלוויזיה בריטית, רמזי טען כי מדובר במעשה מכוון של הונאה של אחד ממתחריו הקנאים, שאת שמו הוא לא חושף. אותו שף או מסעדן אויב, ככל הנראה הזמין במערכת הרישום האלקטרונית של המסעדה את 100 המקומות מבעוד מועד בשמות בדויים, על מנת שהמסעדה תיוותר ריקה ביום הפתיחה הרשמי. 

רמזי למד את הלקח שלו והוא מבטיח כי מעתה המסעדה תבצע אשרור הגעה אל מול ההזמנות האלקטרוניות שנעשות ברשת ושאיש צוות יתקשר באופן אישי לכל מי שהזמין מקום ויוודא שהוא אכן מגיע.

הונאת המקומות נראית כמו סיום הולם לשנה לא קלה שעברה על רמזי, שהחלה באיבוד כוכבי מישלן לאחת המסעדות שלו בלונדון ונמשכה עם סגירת 2 ממסעדותיו, וגילוי העובדה שמעל 60 אחוז מהמסעדות להן עזר בתכנית הריאלטי "מטבחי הגיהנום" - נסגרו. 

עוד באוכל טוב:

בדרך כלל, במסעדות נחשבות בחו"ל צריכים הסועדים המזמינים להשאיר בעת הרישום אונליין גם פרטים של כרטיס אשראי (מה שמעלה את הסיכוי להגעה היות שהסועד נקנס בעת ביטול ההזמנה). אך לא כך היה הדבר אצל רמזי, לפחות לא עד עכשיו.

גם בישראל כידוע, לא נאלץ הסועד המזמין מקום להשאיר פרטים מלבד שם ומספר טלפון (למעט בערבים מסויימים בשנה בהם כמו הסילבסטר, בהם יש מסעדות הדורשות גם מספר כרטיס אשראי כערבון להגעה). מעניין אם אחרי הספתח בחו"ל גם בארץ יתחילו שפים להתנכל אחד לשני עם הזמנות מפוברקות. אנחנו בהחלט מקווים שלא.

(מקור)

>> לכל חדשות האוכל