אדורה ביסטרו טורטליני ברווז
גל של סגירות. הגיע גם לאדורה ביסטרו | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

טלטלות על גבי טלטלות עברו על מסעדת אדורה הוותיקה מרחוב בן יהודה בתל אביב בשנה האחרונה. השף אבי ביטון, שהוביל את המקום מעל עשור, פרש לפני מספר חודשים, והשף אלי שטיין הצעיר והמבטיח (שעבד בעבר במסעדות טוטו של ירון שלו וטאיזו של יובל בן נריה) נכנס לנעליו והפך את המקום לביסטרו מודרני עם הרבה תכניות להתפתחות.

רק לפני שלושה חודשים נראה היה שהמסעדה נכנסת לעידן חדש ומוצלח. עם זאת, לפני שעה קלה, נודע כי המסעדה בגרסתה החדשה - תחת השם אדורה ביסטרו - תיסגר בעקבות בעיות כלכליות חמורות. "נכון לעכשיו בגלל בעיות פנימיות, אדורה ביסטרו תהיה סגורה במהלך סוף השבוע", נמסר לנו מטעם אדורה. "בעלי המסעדה עובדים במרץ על מנת לפתור את המצב ולפתוח את המסעדה כרגיל בתחילת השבוע הקרוב".

אין תמונה
צעיר ומבטיח. שטיין



שטיין (27), והשותפים הנוספים במקום, נעמה פיין והבעלים של אדורה בגרסתה הקודמת, דורון נחמן והילה אבנת, מנסים בינתיים למצוא משקיע חלופי שיזרים כספים למסעדה כדי שיהיה אפשר לפתוח אותה מחדש. בינתיים הספקים שעבדו עם המסעדה בחודש האחרון לא עתידים לקבל תשלום בעקבות מצבה הכלכלי הקשה וככל הנראה כך גם בנוגע לעובדים במקום. משיחותינו עם כלל הנוגעים בדבר, הבשורה אודות הסגירה התקבלה ללא כל התראה מוקדמת, ובאופן פתאומי. 

אדורה ביסטרו חוברת לגל של סגירות שפושט על מסעדות רבות במדינה בשבועות האחרונים, חלקו הניכר לאור בעיות כלכליות אליהן נקלעו המסעדות. מסעדת טופולינו הוותיקה בירושלים שנסגרה בשבוע החולף ומחפשת כעת לוקיישן חלופי בתל אביב, מסעדת גיליז הוותיקה ברחוב החשמונאים בתל אביב, מסעדת קורדליה של השף ניר צוק, ומסעדת אחד העם אחד של מיכל אנסקי בנווה צדק.

>> הכי יפה בשכונה: מקלובה צמחונית מפוארת
>> מתכון: חריימה טונה (מקופסה!)