טופו אן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
במיקום הכי לא צפוי. טופו אן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

כבר שלושה חודשים פועלת בבנימינה אחת המסעדות היפניות האותנטיות והמגניבות ביותר שיצא לנו לפגוש בישראל. כשמקום כזה נפתח בתל אביב אין גוף תקשורת שלא מדווח על המציאה, ולראייה מסעדת בועזו, הטבעונית המדוברת של השף בועז צאירי, אבל לשמועה מהצפון לקח קצת זמן להגיע לאוזנינו. איזה מזל שהיא אכן הגיעה.

הפייסבוק שלנו לא יפני. אז מה, עדיין כיף שם

אי אפשר לא להתלהב מטופו אן. זו מסעדה קטנטנה שמשקיפה על גינה פסטורלית באמצע שכונת מגורים בבנימינה - מיקום שבהחלט לא מצפים למצוא בו מסעדה כלשהי - והתפריט היפני-טבעוני הוא קטן וממוקד, ומבוסס ברובו על מנות עם טופו שמכינים במקום, במחירים משתלמים.

המקום אמנם פתוח זמן קצר ובשעות פעילות מצומצמות בהחלט, אך ניכר כי כבר צבר לעצמו עדת מעריצים מגוונת - מסועדים תל אביביים שהגיעו במיוחד ועד לשכנה אחת שנראה היה שמגיעה למקום לא מעט. מהמטבח הציצה אלינו ג'ון, שאחראית בעצמה על כל האוכל שיוצא מהמקום, כשלצדה עוזר אחד ומלצרית חביבה.

התפריט של טופו אן מרוכז סביב מנה יומית משתנה, שמוגשת עם תוספות מעניינות שמתחלפות גם הן. בין העיקריות המתחלפות ניתן למצוא כאן שניצל טופו מטוגן עם סלט מרענן; סטייק טופו עם תבשיל ירקות; מרק ירקות וטופו; מנת טריאקי טופו עם שיראאה - סלט טופו עם מיסו; קציצות צנון וטופו במרק קארי; אגדשי טופו עם ירקות ואטריות; תבשיל ירקות וטופו; סושי טבעוני וסלט אטריות וירקות ועוד. ביום בו ביקרנו במסעדה המנה העיקרית הייתה תבשיל טופו וירקות, שהוגש עם מרק מיסו קטן, חמוצים יפניים, ירקות בטמפורה ואורז. מחירה של המנה היומית, שהיא גדולה, עשירה ומשביעה, הוא 49 שקלים.

עוד באוכל טוב:

 

טופו אן מנת היום (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מנת היום. משביעה, עשירה ומשתלמת | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

פרט למנת היום יש כאן גם תפריט טבעוני יפני קבוע, עם מנות כמו סלט קר עם אטריות (40 שקלים), יאקיסובה - אטריות מוקפצות עם טופו וירקות; אטריות אודון במרק עם טופו מטוגן (42 שקלים), אורז מוקפץ עם טופו ובצל ירוק (40 שקלים), גיוזה במילוי טופו וירקות (28 שקלים) וסלט אטריות זכוכית, אצות וואקמה ומלפפון (22 שקלים). כמו כן מוכרים במקום טופו כחומר גלם (16 שקלים לחצי קילו); טופו משי (13 שקלים) או טופו אפוי (20 שקלים) ומיונז טבעוני (20 שקלים).

תוך ציתות לסועדים האחרים במקום החלטנו להזמין ארוחה אחת של מנת היום ומנת טופו מוקפץ עם ירקות ואטריות. מנת היום הייתה יפיפייה ומרשימה, גם מבחינת שפע המנות שהוגשו עמה ואפשרו טעימה ממגוון רחב של אפשרויות, וגם מבחינת הטעמים שהיו מאופקים בהרבה ממה שהתרגלנו לפגוש במסעדות האסייתיות הפופוליסטיות בישראל.

החמוצים היפניים היו פריכים ומשובחים והטופו היה שונה לחלוטין מכל טופו תעשייתי שאנחנו מכירים בארץ - הוא היה רך יותר, נעים במרקמו ובעל טעמים עדינים במיוחד. על אף שמרכז הארוחה היה תבשיל הטופו, בלטו מאוד הירקות בטמפורה שהגיעו כתוספת והיו טעימים על גבול הממכרים. המנה העיקרית השנייה שהזמנו, טופו עם ירקות ואטריות - הייתה משעממת למדי, אך גם כאן ניכרה האיכות הגבוהה של הטופו שמייצרים במסעדה והדגשים על מטבח אסייתי מאופק בטעמיו ואותנטי, שמתכתב עם הצניעות המופגנת שמשדרת המסעדה כולה.

טופו אן בנימינה (צילום: mako אוכל)
וזאת כבר מנת האטריות שנלקחה הביתה בטייק אוויי | צילום: mako אוכל

נקודה חשובה נוספת בנוגע לטופו אן היא שעל אף שמדובר במסעדה טבעונית לא הרגשנו כאן שום מחסור בבשר או דגים. להפך, הבחירה לשים את הטופו במרכז, ולהעניק לו את הכבוד הראוי לו כחומר גלם שמכינים במסעדה עצמה, רק גרמה לנו להעריך את המקום הסימפטי הזה עוד יותר. כמן כן הבחירה הטבעונית מאפשרת שמירה על טווח מחירים מתון במיוחד, כך שארוחה זוגית משביעה עולה כ-90 שקלים בלבד. וזאת, לדעתנו, מציאה לא קטנה.

טופו אן. דרך העצמאות 74, בנימינה. 04-8444140. רביעי-חמישי 20:30-12:00, שישי 16:30-12:00.

>> לכל חדשות האוכל