זה לא סוד שאנחנו אוהבים לאכול אצל הקוסם. לפי התורים שנאספים שם כמעט בכל שעות היום, אנחנו גם לא היחידים, למרות הטענות שנשמעות לא מעט שיש מקומות זולים יותר בעיר לפלאפל או שווארמה בפיתה. במיוחד אנחנו אוהבים להזמין כמה מנות בצלחת, ולחלוק אותן בחבורה. ככה, לדעתנו, מתגלה הקסם האמיתי של הקוסם. ככה, ובחצילים המופלאים שלו שאי אפשר להפסיק לנשנש.

בשנים האחרונות מחדש אריק רוזנטל, הוא הקוסם, את התפריט רק לעיתים רחוקות. לפני שנתיים זה היה הבוריק, שהפך די מהר לשם דבר אבל בסופו של דבר ירד מהתפריט בגלל ההכנה המורכבת שלו; בשנה שעברה התווסף חריימה העוף החריף והנהדר, ובימים האחרונים אנחנו עדים להיוולדן של שתי מנות חדשות - מסבחה ופיתה בשר - שאחרי שראינו כמה וכמה תמונות שלהן באינסטגרם, היינו חייבים לנסות אותן בעצמנו.

הגענו בשעת צהריים והתור היה די ארוך, כרגיל, אבל התקדם ביעילות, ומדי כמה דקות עבר אחד העובדים וחילק כדורי פלאפל. אפילו הצלחנו למצוא שולחן בחלל הממוזג שבצד, כך שגם מהחום של תל אביב באוגוסט לא ממש סבלנו. כמו תמיד כשמזמינים פה מנות בצלחת (זכרו, זה הטריק למקסום חוויית הקוסם) קיבלנו מיד צלחת עם כמה פרוסות מהחציל המטוגן, כמה כדורי פלאפל וטחינה. אם אתם חובבי חצילים ועוד לא אכלתם את החצילים האלה, אין לנו מושג למה אתם מחכים. הם פריכים בטירוף מבחוץ, נימוחים (ורותחים) מבפנים, ויחד עם הטחינה באמת שהיינו מוכנים לקחת אותם איתנו לאי בודד. גם כדורי הפלאפל טעימים ומלאי ירק, אבל בכנות, החצילים הם הכוכבים האמיתיים פה.

חצילים ופלאפל, הקוסם
חצילים ופלאפל, הקוסם | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

ראשונה הגיעה מנת הפיתה בשר (30 שקלים) - ארבעה רבעי פיתות קלויים עם תערובת בשר, שהגיעו עם שיני שום קונפי, בצל, פטרוזיליה וקערית קטנה של טחינה עם חריף בצד. לא מדובר במנה גדולה, ואדם רעב יתקשה לשבוע רק ממנה, אבל כמו שאמרנו - גם ככה הכיף האמיתי פה הוא לחלוק כמה מנות. המנה כשלעצמה הייתה נהדרת. הפיתות היו פריכות בטירוף וקצת שמנוניות, אבל בקטע טוב, והבשר היה מתובל רק קצת, ונשאר עסיסי וטעים. בניגוד ללחמעג'ון כאן אין רוטב בכלל, אז העסיסיות של הבשר חשובה במיוחד. טבילה קצרה בטחינה וחתיכה של שן שום קונפי הניבו לנו ביס שהיה לא פחות ממושלם.

פיתה בשר, הקוסם
פיתה בשר, הקוסם | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

לא הרבה אחרי הפיתה הגיעה גם מנת המסבחה החדשה (36 שקלים), שבתוכה ביצה קשה מחולקת לארבע ובצד בצל, פלפל חריף, עוד שום קונפי וכמובן פיתות. במבט ראשון נדמה שהמסבחה טובעת בשמן זית, אבל לא מדובר רק בשמן, אלא גם במיץ לימון טרי שנסחט מעל המנה ובמעט ממי ההחמצה של פלפלי השיפקה, שתורמים למסבחה טעם חמצמץ ומקורי. המסבחה עצמה הייתה חמימה, עם מרקם לא חלק לגמרי, והיה כיף לאכול אותה בכפית, אפילו ללא הפיתה, יחד עם ביסים קטנים מהביצה הקשה. חובבי המסבחות הקרמיות והמתקתקות לא ימצאו בה את מבוקשם, אבל אם חמיצות עדינה וכיפית עושה לכם את זה, מדובר במנה נהדרת, משביעה ומנחמת במיוחד.

מסבחה, הקוסם
מסבחה, הקוסם | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

אם לסכם, את שתי המנות החדשות בהחלט נשמח להוסיף לפתיחות השולחן העתידיות שלנו אצל הקוסם, ואם אנחנו צריכים להמר - יש לנו הרגשה שפיתת הבשר תהפוך לבוריק הבא, אם לא יותר.

הקוסם. שלמה המלך 1, תל אביב. 03-5252033