ערוכה סלט קפרזה (צילום: מתן פיינר ואביעד פלד)
כל אחד יכול להכין קפרזה. ערוכה | צילום: מתן פיינר ואביעד פלד

עברו קצת יותר מחודשיים מאז שסיפרנו לכם על הסטארט אפ הקולינרי בוקסט, שניסה לשנות את האופן שבו אנחנו מבשלים בבית. מה שלא ידענו אז הוא שבמקביל מתבססים בישראל כמה מיזמים דומים, ושהרעיון של משלוח מוצרים עם הוראות הפעלה מסתמן כטרנד. אחד המיזמים האלה נקרא ערוכה, ועובדים עליו שני בני 25 מהמרכז, מתן פיינר ואביעד פלד, שמקווים להיות אלה שיפצחו את הנוסחה. 

רוצים לקרוא מה עוד חדש? בואו לפייסבוק שלנו

ערוכה הוא למעשה אתר אינטרנט, שבו אפשר להזמין חבילות מתכונים. החבילה כוללת את המתכון עצמו, שאמור להיות פשוט ומפורט, ואת המצרכים להכנתו בכמות המדויקת שהמתכון דורש. בוחרים באתר, מקבלים הביתה, מכינים מתי שמתחשק. זה בגדול הסיפור.

"הגעתי לנושא הזה מתוך בעיה אישית שלי", מספר פיינר. "אני אדם שבאמת לא יודע שום דבר על מטבח, וחיפשתי פתרונות למצב הזה. ראיתי בטלוויזיה ובאינסטגרם כמה שאנשים אוהבים לבשל, ולא הבנתי מה הבעיה שלי. ואז נתקלתי בתחום הזה, של החבילות והמתכונים ששולחים הביתה. זאת כמובן לא המצאה ישראלית, אלא קונספט שקיים באירופה במדינות כמו בצרפת וגרמניה. החלטתי שאם היה מוצר כזה בארץ אני הייתי משתמש בו. יצרתי משהו שאני הלקוח הראשון שלו, וזה מעיד לדעתי על המוצר ועל איכותו".

עוד באוכל טוב: 

 

ערוכה רכיבים (צילום: מתן פיינר ואביעד פלד)
צריכים כפית זרעי כוסברה? תקבלו כפית זרעי כוסברה | צילום: מתן פיינר ואביעד פלד
 

כשפיינר ניסה להבין מה מונע ממנו להיכנס למטבח, הוא הגיע לתשובה ברורה: "בדרך לבישול יש המון חסמים. אני צריך לשבת לחפש מתכון באינטרנט, להוציא ממנו את המצרכים, ללכת לסופר, לקנות לפעמים דברים שלא פגשתי מעולם - ואני לא מדבר אפילו על הקטע של לקנות בקבוק שלם של משהו רק בשביל שתי כפיות ממנו. אחרי כל זה, סוחבים הכל הביתה ומתחילים לבשל. בערוכה אנחנו מאפשרים לאדם שחוזר הביתה עייף מהעבודה להיכנס למטבח וישר לבשל, כי הכל מחכה לו - המצרכים והמתכון".

המודל החו"לי המקורי נאלץ לעבור לא מעט התאמות בדרכו לארץ. אחת מהן היא האפשרות להזמנה חד פעמית. אנשים כאן, כידוע, לא ששים לחתום על מינויים, בעיקר כשמדובר במוצר שהם לא לגמרי מכירים. "אנחנו רוצים שזה יהיה מוצר קליל וכיפי, שאנשים יוכלו להתחבר אליו גם באופן חד פעמי", מסביר פיינר. "אחרי זה, אם נהניתם מהבישול, תישארו איתנו ונפרגן לכם כלקוחות קבועים".

על הצד הקולינרי של הפרויקט אחראי פלד - טבח צעיר שהחל להתעניין באוכל קצת לפני גיוסו לצה"ל, וספג הדרכה צמודה מחברו מוטי סופר, בעלי מסעדת לה רפובליקה דה רונימוטי בתל אביב. לאחר שהשתחרר מצה"ל התגייס פלד לשירותי האימפריה הקולינרית של קבוצת R2M (בראסרי, הוטל מונטיפיורי, דליקטסן, קופי בר, בייקרי). "הגעתי למטבח של הוטל מונטיפיורי בלי ניסיון כמעט. הייתי ממש חומר ביד היוצר של השף שם, ובמשך ארבע השנים האחרונות התעצבתי בדמותם וברוחם", הוא מסביר. "משם יש לי את כל היסודות".

ערוכה מבשלים (צילום: מתן פיינר ואביעד פלד)
פונים גם לטבעונים וצמחונים | צילום: מתן פיינר ואביעד פלד

העבודה של פלד היא לכתוב מדי שבוע שישה מתכונים שיפנו לכל הלקוחות הפוטנציאליים (מטבעונים, דרך צמחונים ועד קרניבורים), בזמן שפיינר שומר עליו שיישאר בתחום הסביר של חומרי הגלם המוכרים ותהליכי הבישול הבסיסיים. 5-6 שלבי הכנה - זה מה שמחכה לכם במתכונים של ערוכה, לא יותר, וסכין, טוסטר אובן או תנור ומחבת הם כל הכלים הדרושים. "מעבר לפרקטיקה של המטבח, הרעיון שלנו כאן הוא להביא אוכל פיין למטבח הישראלי", אומר פלד. "גם אני התחלתי כילד שאוכל שניצלים, עד שהגיע מוטי סופר ולימד אותי מה זה לאכול נכון וטוב. אוכל זה עניין תרבותי, וזה מה שמגרה אותי מלכתחילה בפרויקט הזה". "מעבר להכנה של האוכל אנחנו גם מנסים להעשיר את האנשים", מוסיף פיינר. "אנחנו רוצים שהם ייכנסו למטבח וייהנו מהחוויה הזאת כמה שאפשר, ושייפתח להם צוהר לדברים שהם עדיין לא ניסו". 

בינתיים נמצא פרויקט ערוכה בתקופת הרצה, שבמסגרתה מנסים פיינר ופלד לדבר עם כל לקוח שמזמין מנה ולקבל ממנו משוב. "יש לנו גם קבוצת מיקוד שאנחנו מדברים איתה, ומוודאים שבכל שבוע יש לכל אחד מתכון להזמין מהמבחר שלנו", אומר פיינר. אנחנו ניסינו את אחת המנות - סלט אטריות אסייתי עם אגוזי קשיו קלויים בגראם מסאלה - וגילינו סלט פשוט לכאורה אך מפתיע בטעמיו ואיכותו. המתכון היה בהיר, חומרי הגלם טובים מאוד, ובסופו של דבר השאירה המנה שני מבוגרים שבעים במחיר של 70 שקל.

שיטת התמחור בערוכה היא כזו שכל מתכון מתומחר בנפרד, על פי מנה לאדם אחד. הזמנה לזוג או יותר מוזילה כמובן את המחיר. בין המתכונים באתר תמצאו גם סלט קפרזה (14 שקלים למנת יחיד), עוף פרובינציאל (כ-35 שקלים למנת יחיד), פסטה טליאטלה פטריות ויין לבן (כ-25 שקלים למנת יחיד) ופילה מוסר עם קרם שורשים (כ-80 שקלים למנת יחיד). טווח המשלוחים כולל בינתיים את תל אביב, גבעתיים, רמת גן, הרצליה ואזור השרון, ולכל הזמנה מתווספים 16 שקלים דמי משלוח (לא תלוי במספר המנות).

בנוסף לארוחות הסטנדרטיות שניתן להזמין מהאתר, בסילבסטר הנוכחי מציעים בערוכה ארוחה חגיגית להזמנה עד הבית.

>> לכל חדשות האוכל