תעשיית המסעדנות הותירה אלפי עובדים מחוסרי עבודה, ורבים מהם, בייחוד אלה שעובדים במטבחים ובקונדיטוריות, החליטו לנצל את התקופה כדי להוציא לפעול מיזמים קולינריים ממוקדים, כאלה שפעילותם אינה תלויה במספר החולים המאומתים בארץ. עדי ואלעד כחלון הם דוגמה לכך: הוא שף וקונדיטור והיא בעברה מנהלת מסעדות, ושניהם יצאו לחל"ת בעקבות הקורונה. בתחילת הסגר האחרון הם השיקו את ברעצל - בית עסק המתמקד במארזים של פרעצלים מתוקים ומלוחים. את הפרעצלים הם מייצרים בראשון לציון, ומשם שולחים אותם ללקוחות מיבנה ועד הרצליה.

ברעצל בציפוי קינמון וסוכר (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
חמודים וחגיגיים. ברעצלים קטנים בציפוי קינמון וסוכר | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

אם השם ברעצל נשמע למישהו קצת מוזר, זהו שמה של לחמניית הפרעצל בגרמנית. ואומנם המאפה של הכחלונים מתבסס על מתכון גרמני, שלו הם מוסיפים תוספות משלהם. ולמה דווקא פרעצלים? בגלל האופציה לגוון, והעובדה שבארץ הן עדיין אינן נחלת הכלל.

בין האפשרויות שאפשר להזמין בברעצל תמצאו פרעצל פפריקה מעושנת ושום, פרעצל עשבי תיבול ופרמזן, פרעצל סגלגל יפהפה עם מיץ סלק ורוקפור וברעצל בירה. לצד הטעמים השונים יש גם אופציות של מאפים קלאסיים, פרעצל על בסיס 100 אחוז כוסמין ופרעצל בווריאציה טבעונית.

לאחרונה הם השיקו גם מארז של פרעצלים במילויים וציפויים מתוקים, שקצת מזכירים את הגרסה המתוקה-מלוחה של סופגניות חנוכה. יש כאן פרעצל מתוק במילוי של קרם פטיסייר או קרמל עם שמן זית ומלח ים, שמצליח להקפיץ את הלחמנייה קדימה לרמת קינוח לגיטימי, כזה שמשחק על המתיקות והקרמיות עם מליחות נעימה ומרקם של לחמנייה קשיחה יחסית.

ברעצל מתוק  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
ברעצלים מתוקים או מלוחים? | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

עוד יציאה מתוקה שאהבנו במיוחד היא פרעצל בהשראת הסופגניות הקטנטנות מצופות הסוכר שאפשר לראות בשוקי חג המולד ברחבי העולם בתקופה זו של השנה. כאן מכינים אותן בגרסת פרעצלים קטנטנים בציפוי סוכר וקינמון, שכיף מאוד לזלול.

לכל הפרטים