מסעדת המוציא, אבי לוי (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
מביא את המוציא לפסטיבל בירושלים. אבי לוי | צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

אירועים מיוחדים ופסטיבלים

חגיגת הסאקורה באייסברג, תל אביב
רשת הגלידות אייסברג יחגגו מה-8 באפריל את פריחת הדובדבן. האירועים יפתחו בסניף אבן גבירול המחודש בתל אביב ביום שישי, ובסניפים כולם יוצעו במשך שבועיים גלידות ייחודיות כמו גלידת שמנת בטעם דובדבני מורלו, גלידת שומשום שחור שמורכבת מגלידת שמנת, טחינת שומשום שחור ודבש, גלידת בטטה, סויה, מלח וקמצוץ וואסאבי, גלידת ליצ'י ויוזו טבעונית וגלידת מאצ'ה.

לפרטים

פסטיבל היין ה-3 בגוש עציון
ביום שישי ה-8 באפריל, בין השעות 9:30-14:00, יתקיים פסטיבל יין בגוש עציון. תמורת 25 שקלים תקבלו טעימות יין חופשי חופשי. בין היקבים המשתתפים באירוע: יקב גוש עציון, יקב לביא, יקב דרמיה, אריאל ביהודה, כינור דוד, יקב שלם, יקב שירן, יקב אסייג, יקב עמוס ויקב שדה בר.

לפרטים: 02-9933863

קפה קאלו ירושלים (צילום: יעל אילן,  יחסי ציבור )
וגם קפה קאלו הירושלמים יגיעו עם מנות שוות | צילום: יעל אילן, יחסי ציבור

פסטיבל של יין ואוכל ביקב BRAVDO, כרמי יוסף
ביום שישי ה-8 באפריל, בין השעות 11:00-15:00, תתקיים ביקב בראבדו חגיגה בשיתוף הסועד הנודד. באירוע יוגשו יינות היקב לצד מנות כמו פילאס - בצק עלים מקמח בלאדי מגולגל בזעתר בר עם דלעת או חצילים; שווארמה מהטאבון של עגל ופרגית על מאפה פתוח עם סלט של מלפפונים, עגבניות, עשבים ורוטב טחינה-עמבה; חומוס חם עם לימון וסומאק או עגבניות, בצל ושום; ופאייה דגים מאורז עגול בציר דגים עם בשר מוסר ים, ירקות מזרח תיכוניים, פסטו עשבים ושום ודגים קטנים מטוגנים. מחירי המנות נעים בין 22-44 שקלים. טעימות היין - 50 שקלים.

לפרטים: 050-2207022

חגיגת אביב ירושלמית, פסטיבל ירושLIVE 
בין ה-9 ל-14 באפריל ייערכו חגיגות אביב בהיכל הפיס ארנה בירושלים. במקום יתקיימו הופעות של מגוון אמנים ויוגשו מנות כמו קבב של המוציא עם טחינה אפויה (35 שקלים), פיש אנד "שרמולה" של המוציא (30 שקלים),כרובית מטוגנת ברוטב טחינת עמבה של רחל קאלו (30 שקלים), פסטייה פסיה של מסעדת דארנא המרוקאית (30 שקלים) וקוקטיילים מבית הגטסבי (25 שקלים).

לפרטים: 6226*

כוס יין ואוכל (צילום: webphotographeer, Istock)
הרבה מאוד אירועי יין בכל הארץ לקראת האביב | צילום: webphotographeer, Istock

אירוע התרמה לעמותת לשובע
ב-12.4 יתקיים אירוע התרמה במסעדת הטרקלין של יוסי בן אודיס. באירוע יוגשו 6 מנות וכל ההכנסות מהערב ייתרמו לעמותת לשובע. בין השפים שייקחו חלק באירוע: ישראל אהרוני שיגיש מרק ערמונים ופטריות; השף אייל לביא שיגיש סביצ'ה מוסר ים; השפית לילי בן שלום שתגיש מאפה גרוזיני וסלט; והשף קונדיטור מיקי שמו שיגיש קינוחים. 300 שקלים למשתתף.

הטרקלין. היכל התלמוד 4, תל אביב. 03-566-0013

חגיגת האביב השנתית של יקב אמפורה, כרם מהר"ל
ביום שישי הקרוב יקיימו ביקב אמפורה חגיגת יינות בליווי מוסיקה, לחמים וגבינות. האירוע יתקיים בין השעות 10:30 ועד 16:00 במרכז המבקרים של היקב. בין היינות שיוצעו לטעימה: אמפורה מד רד 2012; ריטון 2012; סוביניון בלאן 2014; ובלאן דה נואר 2014. 50 שקלים לאדם.

יקב אמפורה. חוות מקורה, כרם מהר"ל. 04-9840702

בואו לפייסבוק שלנו! הכל קורה שם

יריד זמן יין, הגליל המערבי
היקבים יפתחאל, יקב שטרן, יקב כישור ויקב לטם אורגני יערכו ביום שבת הקרוב יריד מיוחד בין השעות 10:00-17:00. האירוע יתקיים בחורשת האקליפטוסים מול הכרמים של יקב יפתחאל באלון הגליל. מלבד יין, תוכלו ליהנות גם ממנות אוכל שונות ומוסיקה חיה. 30 שקלים לכניסה.

לפרטים: 052-2824644

דלישס מעדנייה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
דלישס מגיעים לרמת החייל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור



מקומות חדשים, מבצעים ושינויים

מעדניית דלישס משנה כתובת ומתרחבת
הקצבייה והמעדנייה דלישס עברה לאחרונה לחנות מורחבת ברמת החייל בתל אביב. במקום מציעים בשר טרי, ירקות, גבינות איכות ומאפים טריים, לצד אוכל מבושל מתוצרת המעדנייה והקצביה. כך למשל ניתן לרכוש כאן מנות כמו קורדון בלו, רוסטביף, קורנביף, מוסקה, קציצות כרישה ולביבות חצילים וצנובר (מנה עיקרית וזוג תוספות ב-43 שקלים במסגרת ארוחה עסקית). החנות החדשה פועלת בימים ראשון-חמישי בין השעות 09:00- 20:00, ובימי שישי עד 16:00.

דלישס, ראול ולנברג 18, מתחם CU, רמת החייל תל אביב. 03-6491122

מבצע חיילים בהירו ראמן, תל אביב
השף ישראל אהרוני מציע לחיילים במדים 10 אחוזי הנחה על כל המנות בתפריט של דוכן הירו ראמן בר בשרונה מרקט. ההנחה מוצעת בכל שעות היום בין הימים ראשון-חמישי.

HIRO ראמן בר. קלמן מגן 3 תל אביב, מתחם שרונה מרקט

רשת ברגר קינג פותחת שני סניפים חדשים וכשרים בתל אביב
אחרי הסניפים ברמת החייל ובכיכר רבין בתל אביב, רשת ההמבורגרים פותחת השבוע שני סניפים חדשים בעיר, האחד בסמיכות להולמס פלייס בדיזנגוף סנטר והשני במתחם המזון המהיר של קניון עזריאלי. הפעם מדובר בסניפים כשרים. בהמשך עתידה הרשת לפתוח סניף נוסף במרכז ישפרו החדש בבאר שבע. 

הירו ראמן (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
אהרוני רוצה שחיילים ישלמו פחות. הנחה בהירו ראמן | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

רשת פרש קיטשן פותחת סניפים חדשים
רשת בתי הקפה פרש קיטשן פותחת סניפים חדשים בפריסה ארצית. סניף חדש וכשר למהדרין נפתח בימים אלה בשדרות ממילא בירושלים, ובהמשך ייפתחו סניפים בטיילת ראש העין החדשה, בשכונת נווה שאנן בחיפה, במתחם ביל"ו סנטר ובנמל תל אביב.

לפרטים

רשת כריכי הבשר שמונה מתרחבת
רשת שמונה פותחת בשבוע הבא סניפים חדשים בנתניה, באר שבע, חדרה ועפולה (בהמשך מתכננים ברשת להתרחב גם להרצליה, ירושלים, קריית אונו ונתיבות).  הרשת כשרה ומציעה כריכי בשר במחיר 8 שקלים כדוגמת כריך בשר אסאדו, כריך אנטריקוט, כריך אווז, כריך נקניקיות מרגז וכריך עוף. לצד הכריכים מציעים כאן גם סלט שרי, קולסלאו, צ'יפס בטטה ומרקים.

שמונה. קק"ל 32, באר שבע; הנשיא 2, חדרה; מנחם אוסישקין 15, עפולה; שדרות בנימין 7, תחנה מרכזית נתניה. 

וופר ברגר קינג (צילום: ברגר קינג,  יחסי ציבור )
סניף ללא גבינה. ברגר קינג מתחדשים | צילום: ברגר קינג, יחסי ציבור

השף אודי אסרף חזר למסעדת מקום בלב, רעננה
אודי אסרף, שף ישראלי שפועל בשנים האחרונות בחו"ל (אוסטריה, סלובקיה ובקרוב גם תאילנד), יבשל בחודשים הקרובים במסעדת מקום בלב ברעננה. בין המנות שיגיש כאן: פילה דניס בחמאת אורגנו, אפונת שלג וארטישוק; וזוקיני צבעוני במילוי ריקוטה, בצל סגול צלוי, צ'ילי ועלי אפונה על קרם דלעת פיקנטי.

מקום בלב, פרדס משותף 5, רעננה

סניף חדש לרשת בית הגבינות, קניון G צמרת תל אביב
בית הגבינות פותחים סניף חדש בקניון G צמרת בתל אביב. בסניף הרשת יציעו מבחר רחב של גבינות וסלטים, דגים שמפלטים במקום ושלל מוצרי פסטה, ריבות ומטבלים. המקום יהיה פתוח בימות השבוע בין השעות 09:00-21:00, ובימי שישי בין השעות 09:00-15:00.

בית הגבינות. קניון G צמרת, תל אביב. 03-6200820

משק ברזילי לזניה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
לזניית שיטאקי במשק ברזילי | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור



תפריטים ומנות חדשות

תפריט אביב במוזס
רשת ההמבורגרים מציעה תפריט חדש לאביב עם מנות כמו סלט צ'יקן תאי - חסה אייסברג, כרוב לבן, מלפפונים, צנון, עגבניות שרי, סלרי, בצל סגול, נבטים ועשבי תיבול בויניגרט אסייתי (59 שקלים), המבורגר ביג אין ג'פאן מבקר עם טריאקי, בצל כבוש, מיונז, וואסבי פיקנטי ובצל ירוק (66 שקלים) והמבורגר קריספי צמחוני במילוי גבינת צ'דר, עם איולי, אבוקדו וסלט קולסלאו (59 שקלים).

לפרטים

תפריט פטריות שיטאקי במשק ברזילי, תל אביב
מסעדת משק ברזילי מציעה תפריט מיוחד המבוסס על פטריות שיטאקי טריות שגדלות בארץ. הפטריות בעלות סגולות בריאותיות רבות ובין המנות שמכינים מהן במשק ניתן למצוא לזניית פטריות - שכבות דפי לזניה עם פטריות שיטאקי צלויות בתנור, מנגולד, גבינת קשיו (טבעונית) ובשמל חלב אגוזי לוז (66 שקלים), ווג'יבורגר מקציצת טופו וטאמפה עם תערובת שיטאקי טריות, פטריות אוייסטר ועדשים מונבטות בלחמניית סלק מאודה, עם מיונז טבעוני לצד תפוחי אדמה אפויים (58 שקלים).

משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5166329

אין תמונה
במיוחד לקיץ. קולד ברו בלאביט

עוד באוכל טוב: 

תפריט בריאות חדש בבני הדייג
רשת מסעדות הדגים מציעה בכל סניפיה תפריט בריאות חדש של מנות שנאפות בתוך נייר אפייה ללא תוספת של שמן. כך למשל מנות כמו קוביות סלמון אפויות בטחינה חמה; פילה בר-ים בירקות אדומים; וקציצות לוקוס ושבבי פיסטוק. 49-120 שקלים למנה.

לפרטים

בראנץ' חדש בסרדיניה, יפו
ארוחת בראנץ' חדשה תוגש במסעדת סרדיניה ביפו בין השעות 10:30-15:00 בימי שישי. מחיר הארוחה 89 שקלים ובה מנות כמו פוקאצ'ה עם מבחר מטבלים; ברוסקטה עם ריקוטה טרייה, דג וחלמון כבוש; ארטישוק צלוי עם גבינת פקורינו; סלט קלמרי עם תפוחי אדמה וארטישוק; ומנה לבחירה כמו קרואסון חמאה עם איולי שום, שרימפס ופילה דג או ביצי עין אפויות עם נקניקייה איטלקית פיקנטית ועגבניות צלויות עם עשבי תיבול.

סרדיניה. כיכר קדומים 9, יפו. 03-6832211

חליטה קרה של קפה cold brew בלאביט
רשת בתי הקפה מציעה חליטת קולד ברו חדשה. 15 שקלים לקפה ללא חלב, 16 שקלים לקפה בחליטה קרה עם חלב. כמו כן ניתן לרכוש קפה בחליטה קרה בבקבוק גדול הביתה ב-30 שקלים.

לפרטים

שותא טאפאס גיאורגי (צילום: ליהי אביטבול,  יחסי ציבור )
טאפאס גרוזיני בשותא. לצד הרבה אלכוהול | צילום: ליהי אביטבול, יחסי ציבור

חגיגות 3 שנים לשותא, נהריה
המסעדה הגרוזינית מציעה מנות בר חדשות שמוגשות בלילה ותפריט קוקטיילים גרוזיני. בין המנות החדשות: אנטיפסטי גאורגי ובו שישה סלטים כמו סלט תמרה עם עדשים שחורות; צ'ארחלי - פרוסות סלק אפוי עם פלפל צ'ילי, גבינה ואגוזים; ובאדריג'אני – סירות חציל בטפנד אגוזים (64 שקלים), קחווליסבליני - עלי בליני במילוי גבינות עם סלט גאורגי (38 שקלים) וחורציאניבליני - עלי בליני במילוי בשר עגל ובצל מטוגן (38 שקלים).

שותא. קיבוץ שמרת, כביש עכו-נהריה . 04-8219698 , 04-8219208

פיצה חריפה במיוחד מבית פיצה האט
רשת הפיצה מציעה פיצה חריפה חדשה: צ'יזי קראסט חלפיניו, בתוספת של רוטב סרירצ'ה ופלפל חלפיניו. הפיצה מגיעה ב-2 רמות חריפות: חלפיניו ירוק, וחלפיניו אדום. 79.90 שקלים למגש, כאשר לכבוד ההשקה מציעים בהאט פיצה משפחתית ועוד פיצה צ'יזי קראסט חלפיניו ב-55 שקלים כל אחת. המבצע בתוקף עד סוף מאי.

לפרטים

אין תמונה
חריפה עם חלפיניו. פיצה חדשה בפיצה האט

מנות חדשות בניוקי שופ, תל אביב
בית הניוקי ניוקי שופ מציע מנות חדשות: לצד מנות כמו פסטה אלי אוליו שום, שמן זית, וירקות מהדלפק (40 שקלים) ופסטה ברוטב כמהין וחמאה עם ביצה עלומה, קרם פרש ובזיליקום (63 שקלים), ניתן למצוא כאן גם טורטליני בעבודת יד במילוי מנצ'גו וריקוטה, עם מנגולד בחמאת לימון ועשבי תיבול (34 שקלים).

ניוקי שופ. וושינגטון 22, תל אביב. 052-2569919

מנה רשתית חדשה ברשת קפה קפה
לאחר תחרות בין 600 השפים של רשת בתי הקפה ברחבי הארץ נבחרה מנה זוכה: פילה בקר בליווי קובינייה במילוי טרטר כבש (טרטר פלסטינאי), צ'יפס ארטישוק, קרם קשיו, פטריות מלך היער, צלפים וסלסת תבלין. שף הקבוצה, ניר מזרחי, והזוכה בתחרות ירכיבו יחד ווריאציה למנה הזוכה, שתיכנס לתפריט החדש של הרשת. 

לפרטים