לאחר רכבת הרים של שינויים, עליות ומורדות, המסעדה התאילנדית ניטן תאי, שנפתחה בינואר 2016, תסגור מחר את שעריה. לדברי המסעדה האשם הוא וירוס הקורונה, שהתפשטותו הביאה לנוכחות דלילה של סועדים בשבועות האחרונים. מאז פרוץ הווירוס בסין סופגות מסעדות אסייתיות את מרב האש בענף הקולינריה, כנראה משום שהן מקושרות תודעתית עם המחלה. בעקבות כך הוחלט לסגור את ניטן תאי, לפחות באופן זמני, ולבצע הערכת מצב מחודשת בהמשך.

"עקב המצב הכלכלי הקשה שאליו נקלעו רוב בעלי העסקים ממגוון תחומים בכל רחבי העולם בעקבות נגיף הקורונה, ובשל המתיחות הציבורית והחרדה הרבה, החלטנו בצורה אחראית ומושכלת לסגור את פעילות מסעדת היוקרה ניטן תאי הפעילה מזה כ-5 שנים", נמסר מהמסעדה. "במצב הנתון, המשך פעילות המסעדה יהווה חוסר אחריות כלכלי ולכן הוחלט לסגור את שעריה. אנחנו מקווים שממשלת ישראל תעצור את ההידרדרות במשק ותכריז על מצב חירום לאומי לטובת כלל בעלי העסקים".

בראנץ' ניטן תאי  (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
בראנץ' בניטן תאי. הוא כבר לא יוגש בקרוב | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

המסעדה, בבעלותה של נעמי הורביץ, נפתחה בשאיפה להיות אחת המסעדות היוקרתיות בארץ, עם הפגנת כוח בדמות צלחות מצופות זהב, בישול תאילנדי מהז'אנר המלכותי ומארחות שרחצו את ידי הסועדים. כצפוי, בישראל החפה מגינונים התקבלה הפתיחה בלא מעט הרמות גבה וביקורות פושרות.

בהמשך שינתה ניטן תאי את פניה כמה פעמים. הורביץ צירפה לשורותיה את השף שחף שבתאי, שנתן למקום פרשנות רחבה יותר של מטבח אסייתי עם נגיעות פיוז'ן. שבתאי גם פתח עם הורביץ סניף למסעדה בברלין, וכן הרחיב את פעילות המקום עם בייקרי שהופעל בצמידות למסעדה, בהתחלה על ידי הקונדיטורית סאני דרעי ומאוחר יותר על ידי עופר בן נתן, ומערך משלוחים שהחל לפעול לפני כמה חודשים.

נעמי הורביץ (צילום:  יונתן בלום)
הורביץ. סוגרת לפחות בינתיים | צילום: יונתן בלום

בשבועות האחרונים מדווחים מקורבים למסעדה כי מערכת היחסים בין שבתאי להורביץ עלתה על שרטון וכי שבתאי כבר לא שימש כשף המקום. בתחילת השבוע פורסם שהמסעדה עומדת לקראת שינויים נוספים, ושבקומה התחתונה של המקום מתכננת הורביץ לפתוח ספא תאילנדי שעתיד להשתלב עם הפעילות הקולינרית של המקום. כרגע לא ידוע מה יעלה בגורל אותן תוכניות.

ניטן תאי אינה המסעדה היחידה שחווה קשיים בעקבות התפרצותו של וירוס הקורונה. מסעדות רבות בארץ סופגות פגיעה בשל החשש של הציבור מיציאה למקומות צפופים. כל זה מיתרגם להפסדים כלכליים משמעותיים בענף שגם כך קשה להניב ממנו רווחים. עם זאת, בעקבות משבר הקורונה עלה בשבועות האחרונים מאוד מספר משלוחי האוכל, בייחוד במרכז הארץ.