כבר לא מעט שנים שהוד השרון נחשבת לנקודת אור בכל הקשור למסעדנות באזור השרון - בזמן שהערים השכנות שלה מתקשות לאמץ לחיקן מסעדות איכותיות, בהוד השרון תוכלו למצוא מוסדות מוערכים יחסית כמו יאמאטויה היפנית שהקימה השפית איה אימטני ז"ל; אנג'לינה הוותיקה; איוטאיה התאילנדית האותנטית; ואליהן הצטרפה לפני כשנתיים וחצי נונו האיטלקית שהפכה די מהר לאחת המסעדות הכי עמוסות ומצליחות בארץ.

אל הזירה העמוסה והמבורכת הזו הצטרפה לאחרונה מסעדת Republic שתיפתח להרצה מחר (שני). ריפאבליק החדשה היא סוג של ביסטרו מודרני עליו אחראים שלושה שותפים: אורי רז (מבעלי של הסושיאל קלאב והפיאצה), המסעדן אלי בן הרוש ואיש השיווק רונן שמש. עבור שמש, בשלן חובב ופודי עם אינסטגרם פעיל במיוחד, מדובר בהגשמת חלום; אחרי שנים ארוכות במשרות שיווק בכירות בשלל חברות גדולות לצד אהבה לבישול ממנה הרוויחו בעיקר המשפחה והחברים, ואלפי שאלות של "מתי כבר תפתח מקום משלך?" הוא החליט ללכת על זה בגדול אחרי שרז סיקרן אותו עם הפרויקט. "כולם אומרים שלפתוח מסעדה זה קשה במיוחד, אבל כשראיתי את המקום, משהו אמר לי שאני צריך ללכת על זה", מספר שמש בהתרגשות. "כשסיפרתי ליעל, אשתי, הייתה לה רק שאלה אחת: 'זה החלום שלך שרצית כל השנים?', כשעניתי שכן, היא אמרה לי ללכת על זה בכל הכוח".

ניוקי עם פטריות יער, רפאבליק (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
ניוקי עם פטריות יער, ריפאבליק | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

החלל הגדול של ריפאבליק צבוע בצבעי ירוק, כחול, שחור וזהב, שמגיע בעיקר מהפליז שנמצא כמעט בכל אלמנט במסעדה; החל מהבר הגדול, השולחנות, גופי התאורה ואפילו חלק מכלי ההגשה. "השותפים שלי כבר משופשפים, זה לא המקום הראשון שלהם, אבל בשבילי הכל חדש ואני מגלה כמה הרבה עבודה והשקעה נדרשים בפתיחה של מקום חדש". למרות כישורי הבישול שלו, שמש משמש כעוד אחד מהבעלים של המסעדה, כשבמטבח הוצב השף אבי כהן, מי ששימש שנים כשף של מסעדת טפאו (ובישל גם באונמי, סושיאל קלאב ועוד מסעדות). "זו לא פעם ראשונה שאני מוביל מטבח של מסעדה בעצמי. זה קרה גם אחרי ששיניתי את כל התפריט של טפאו לפני שנים", מספר כהן. "אני מרגיש את עצמי בתפריט של ריפאבליק שמציג את הוורסטיליות היחסית שלי במטבח אחרי שעבדתי בכמה סוגי מטבחים. אחרי שנשתפשף היטב על התפריט הראשי אכניס גם לא מעט ספיישלים שיהיו אישיים אפילו יותר".

שף אבי כהן, רפאבליק (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
שף אבי כהן, ריפאבליק | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

אז מה אוכלים כאן? כיאה לביסטרו ולמסעדה שפונה לקהל רחב יחסית, כמעט כל אחד יוכל למצוא בתפריט מנה שהוא אוהב. בתפריט המנות הראשונות תוכלו למצוא כרובית מושחמת בתנור עם חמאת אורגנו וגבינת פרמזן (42 שקלים); טרטר דג ים משתנה עם פיקו דה גאיו וקרם אבוקדו חריף (54 שקלים); וסלט חסות, אנדיב, סלק וגבינת סנט מור (50 שקלים). אנחנו טעמנו ברוסקטה של סלמון קונפי (52 שקלים) שקיבלה טוויסט מקורי בזכות איולי הטרגון שהגיע איתה. לצדה לקחנו גם רוסטביף עגל קלאסי שהגיע עם איולי, חרדל ושום קונפי (48 שקלים), מנה כיפית במיוחד של עלי חסה ממולאים בעוף צלוי בסגנון קוריאני (54 שקלים) שהגיע עם רוטב חריף בצד, ואספרגוסים צלויים בגריל (48 שקלים) שהטוויסט המקורי שלהם הגיע בדמות רוטב פונדו פרמזן ושמן ארגן.

רוסטביף עגל, רפאבליק (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
רוסטביף עגל, ריפאבליק | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

בגזרת העיקריות תמצאו כאן פילה לברק עם מנגולד, ארטישוק ירושלמי, לימון כבוש ויוגורט (94 שקלים); המבורגר מאנטרקוט קצוץ (שבו שמש לא התאפק ותרם את המתכון שלו שהפך ללהיט באינסטגרם) עם טבעות בצל וצ'יפס (68 שקלים); ורביולי ריקוטה עם תרד וצנוברים ברוטב חמאה חומה ומרווה (72 שקלים). אנחנו טעמנו ניוקי אווריריים ומצוינים עם פטריות יער ועלי בייבי תרד ברוטב חמאת פורצ'יני ופרמזן (68 שקלים) ושוק אווז עם פירה תפוחי אדמה ועלי תרד (88 שקלים) שעברה בישול בוואקום לפני הצליה.

עוף קוריאני, רפאבליק (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
עוף קוריאני, ריפאבליק | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

בגזרת האלכוהול אתם לגמרי יכולים לסמוך על הבר של ריפאבליק שיציע קוקטיילים מקוריים במחיר אחיד של 42 שקלים. בין הקוקטיילים: דה ביטר טרו - קמפרי, ג'ין ופסיפלורה; ריפאבליק סאוור - ג'ין, לילט בלאן, שרבט ליים וקציפת פירות יער; ומרגריטה פיקנטית מטקילה, ליים, צ'ילי וקוקוס.

שוק אווז, רפאבליק (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
שוק אווז, ריפאבליק | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

כאמור, ריפאבליק תיפתח מחר להרצה, ובחודש הקרוב תפעל רק בשעות הערב. בעוד כמה שבועות היא צפויה להיפתח גם בצהריים לעסקיות.

Republic. הנגר 24, הוד השרון. 09-8878800. לא כשר. ראשון עד שבת (בתקופת ההרצה), 18:00-00:00