על אף שבאופן יחסי לא חסרות מסעדות כשרות בירושלים, חלקן הגדול מתמקד בבשר, כך שנישת המסעדות הכשרות החלביות, נותרת יחסית דלה, בטח כשמורידים את בתי הקפה מהתמונה. אל תוך המשבצת הזאת מנסה להיכנס רוחאן החדשה - בר קוקטיילים ואוכל שנפתח בשבוע האחרון במלון בראון החדש בעיר.

המקום, שמתמקד בתפריט חלבי על בסיס דגים ברובו, מנסה לקרוץ לבליינים המקומיים עם תפריט קוקטיילים מרשים, אווירה ירושלמית סקסית וחמימה ושף אוראל קמחי שסוגר כאן מעגל וחוזר לבירה (במידה מסוימת), ומנצח על האוכל במקום.

קמחי, השף והבעלים של מסעדת פופינה בתל אביב, הוביל בעברו את מסעדת קבלייר הירושלמית, שפעלה ממש בקרבת המסעדה החדשה. המקום החדש שונה בתכלית מקבלייר, שהייתה פורמלית בהרבה, אבל עבור קמחי יש משהו סימבולי בפתיחה כל כך קרובה למקום שאליו היה מגיע בעבר מדי יום. ברוחאן הוא ניסה לייצר תפריט קליל שהולך טוב עם משקאות; אפשר להגיע לכאן לארוחת ערב מלאה אבל הכיוון הוא יותר למשקה על הבר או בסמוך לאח הנעימה, לצד מספר מנות.

 

רוחאן ירושלים פלמידה כבושה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
פלמידה כבושה וברד פודינג מלוח | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

התפריט כולל הרבה דגים נאים וכבושים עם אפשרויות כמו סשימי טונה מתקתק עם גלייז סויה-דבש, ויניגרט תפוז דם וקינואה פריכה; טרטר דג על ברוסקטת בריוש עם קונפי אפונה, ריבת חלפיניו ואבן יוגורט; והמנה שהייתה לטעמנו המוצלחת ביותר בקטגוריה - פלמידה כבושה עם ברד פודינג מלוח על בסיס גבינות ותימין עם קרם פרש (בין 67-69 שקלים למנה).

יש פה גם מבחר מנות צמחוניות וטבעוניות כמו לחם מחמצת עם איולי פפריקה מעושנת, זיתים מתובלים וחמאה; סלט סלנובה עם אנדיב סגול, ויניגרט בלסמי לבן, אגוזי מלך קלויים וגבינת קצ'וטה; קרפצ'יו דלעת מוחמצת ושורש סלרי עם פרמזן, פאף עדשים ושמן זית; וספיחה תרד עם בצל צלוי, ומילוי של רידפיין מיט.

רוחאן ירושלים  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
ספיחה עם רידיפיין מיט | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
רוחאן ירושלים מלון בראון החדש  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
קוקטיילים ואוכל. רוחאן | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

בין העיקריות במקום תמצאו שיפוד פילה מוסר ים בגלייז צ'ילי ודבש ענבים עם יוגורט, רשאד ובצל סגול מוחמץ; טורטליני ירוקים עם בר בלאן, עגבניות, אספרגוס וכרישה; פילה בר ים עם אורז אסור, ירוקים וחמאת עגבניות שרי; ומנת ירוקים טובה של אספרגוס, שעועית ירוקה, אפונת שלג, וולטה עגבניות שרי צהובות וקציפת יוגורט (בין 77-105 שקלים למנה).

בתפריט הקוקטיילים יש מבחר אופציות שמשתמשות בחומרי גלם ירושלמיים כמו זיתים מהשוק, זעתר או ג'ין ירושלמי של מזקקת ט'ינקרס. בינתיים המקום פתוח בשעות הערב בלבד, משעה שש ועד אחת עשרה וחצי ובשבת עד חצות. בקרוב ייפתחו במקום גם ארוחות בוקר לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ שיכללו מנות עיקריות כמו פטריות יער צלויות עם ביצה עלומה והולנדייז; ספיחה עם תרד; פרנץ' טוסט; או ביצה בקן, שיוגשו לצד מבחר גבינות, דגים מעושנים ומאפים.

רוחאן. מלון בראון JLM .הלל 41 (פינת בן סירא), ירושלים.050-5885434 (המקום כשר חלבי בהשגחת צהר)