שוק הפשפשים של יפו הוא אחד מאזורי הבילוי השוקקים ביותר בישראל, בייחוד בתקופת הקיץ, אז מתמלאות המדרכות בכיסאות וכל פינה פנויה מנוצלת לישיבה בחוץ, בליווי צמוד של משהו טוב לאכול ולשתות. כעת חובר לסצנה השוקקת, שכבר כוללת מקומות כמו מסעדת אסיה המצליחה ובר האוכל רעמסס, בר אוכל חדש ומבטיח בשם ראיסה.

המקום ייפתח בתחילת יוני במקום שבו פעלו עד לאחרונה מסעדת הפלימרקט והבר החביב ראס אל חנות. על ראיסה אחראים שישה שותפים, חלקם מגיעים מענף המסעדנות וחלקם מחיי הלילה של תל אביב (טיילור מייד, ג'ימי הו וספיק איזי) - כך שגם בראיסה מתכננים לחזק את נושא חיי הלילה וחוויית הבילוי.

בראיסה ישנם לא פחות מ-150 מקומות ישיבה, רובם בחלק החיצוני של המסעדה וחלקם בחלל פנימי. מדי פעם מתכננים לערוך כאן גם מופעים מוזיקליים של להקות מקומיות.

על האוכל בראיסה אחראי השף אורי לוי, שעבד בשנה האחרונה במסעדת שילה של השף שרון כהן בתל אביב. במקום החדש, בניגוד לשילה, מתכנן לוי ללכת על קו פשוט מאוד ונגיש מאוד, ולחמוק מאוכל עילי שמגיע על פי רוב עם תג מחיר גבוה. "בראיסה אנחנו מכוונים לחוויה של בר אוכל מגניב ולא מתיימר - מקום שהוא כיף, פשוט ונגיש כלכלית. אני לא הולך להמציא כאן את הגלגל אלא להגיש אוכל פשוט שכיף לבוא ולאכול סביב האלכוהול".

למה ללכת לכיוון הזה ולא למסעדה של ממש?
"זאת תקופה בחיים שלי שאני מתחבר לדברים האלה יותר, ואני גם רואה את הקהל שלא רוצה להוציא הרבה כסף אבל רוצה לקבל משהו איכותי שנעשה בצורה טובה".

לחמעג'ון ראיסה (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
לחמעג'ון בראיסה. מתכווננים לתמחור נגיש | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

התפריט בראיסה ישתנה על פי חומרי הגלם הזמינים לעונה ויציע מגוון מנות בגודל קטן ובינוני לחלוקה במרכז השולחן. למשל יציע כאן לוי פיצה עם סרדינים טריים, חזרת, סלק וקרם פרש; מנת לחמעג'ון; בורקס במילוי של פירות ים עם ביסק סרטנים וביצה עלומה; פיתה ראיסה במילוי תבשיל של טלה ובקר עם תבלינים, צנוברים ופיסטוקים; סוג של סיגר דגים שיוגש בסגנון אסייתי עם חסה אייסברג, עלים ומטבל אסייתי; סיגר במילוי של טלה, חלקי פנים, מנגולד וכרובית; תפוחי אדמה על מלח גס עם איולי צ'יפוטלה; ברבוניות מטוגנות; וברוסקטה עם אבוקדו וביצה עלומה.

בתחילה יפעל המקום באמצע השבוע משש בערב ועד השעות הקטנות של הלילה, ובשישי ושבת יהיה פתוח לבראנץ' משמונה בבוקר ועד חמש אחרי הצהריים, ולאחר מכן משש ועד הלילה. בין המנות בשעות הבוקר יוגשו בייגלה יפואי עם ביצי עין; פרנץ' טוסט עם נוטלה וריבה; ובורקס, אוכל שלוי מגדיר כבישול עם נשמה ובלי שום פלצנות.

ומה בנוגע למחיר? לפחות על פי ההצהרות כרגע מכוונים כאן לבילוי נגיש במיוחד: "אני רוצה שאנשים ייצאו מבילוי אצלנו אחרי שהוציאו פה לא יותר מ-100 שקל - שיוכלו להעביר כמה שעות עם כמה משקאות ומנות וללכת בכיף".

ראיסה. רבי יוחנן 8, שוק הפשפשים, יפו. לא כשר