בתקופת הקורונה החל בארץ תור זהב של בצק שנמשך עד עכשיו, ויעידו על כך עשרות של בייקריות וקונדיטוריות שנפתחו בשנים האחרונות, רובן מציעות לצד הפחמימות המנחמות בשירות עצמי גם לא מעט סטייל ואג'נדה. בית המאפה הקטן שמצאנו ברחוב הרצל ברמת גן - מקום שנראה כאילו הזמן עצר בו מלכת במובן הכי טוב האפשרי - שונה לחלוטין מהמקומות הטרנדיים הללו; יש בו דלפק תצוגה, מקרר ובחוץ שני שולחנות קטנים וספסל רחוב פשוט - אבל את המאפים שמכינים ומוכרים כאן לא תמצאו באף בייקרי אחר. הכל נעשה במטבח שמאחור על ידי אינגין, אופה שהגיע לארץ מאנקרה שבטורקיה. אם תרצו, מדובר בסגירת מעגל לטרנד הדונר קבב ששוטף אותנו במקביל לפריחת בתי המאפה.

>> לרחוב הרצל ברמת גן יש עוד הרבה מה להציע לפודיז

למקום קוראים סו בוריק, הוא שייך לשירי וסימון כהן ואפשר לחלוף על פניו בקלות מבלי לשים לב לאוצרות שמתחבאים בו, ביניהם בורקס מים מושלם עם בשר טחון (40 שקלים) - שכבות דקיקות ורכות של בצק נעים עם כמות מכובדת של בשר טעים בטירוף וחוץ פריך ונהדר (מנה שמעט מזכירה לזניה, אבל בבצק רך וללא רוטב עגבניות). נכון שגם בתל אביב יש מקום שמכין בורקס מים – דילק'ס כמובן – ויש תור ארוך של אנשים שממתינים לו, אבל שם לא תמצאו גרסה עם בשר.

מי שלא חפץ במנה בשרית ימצא כאן עוד שתי גרסאות של בורקס מים, אחת עם תרד וגבינה ואחת עם גבינה בלבד (30 שקלים). עוד תמצאו בסו בוריק הרמת גנית מאפי פידה – סירות מאורכות מבצק שמרים שבמרכזן גבינה, תרד וגבינה או בשר. לעומת בורקס המים, שמזכיר לזניה, הפידה דומה בצורתה לחצ'פורי אך עשויה מבצק רך ופלאפי מבפנים ומתפצח בחוץ (30 שקלים).

ומה עוד? יש כאן בורקס טורקי קלאסי - שבלול של בצק מתפצח במילוי גבינה, גבינה ותרד או תפוח אדמה (30 שקלים) - ואם תזדמנו למקום מוקדם בבוקר תמצאו גם מאפה גוזלמה (30 שקלים), שהוא סוג של פיתה ממולאת תרד וגבינה. לפעמים יש גם בורקס פטריות, שלא תמיד מוצג לראווה אז שווה לברר. מדי פעם יוצאים מהמטבח גם סימט בייגלה או בורקס אצבעות קטנות בציפוי שומשום.

בורקס טורקי. סו בוריק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בורקס טורקי. סו בוריק | צילום: לין לוי, mako אוכל
ואיך לא - פידה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ואיך לא - פידה | צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת המתוקים תמצאו בסו בוריק עוגת סולת עבה ורכה ספוגה היטב בסירופ סוכר (25 שקלים למנה), סוטלאץ', שהוא פודינג אורז בחלב במתיקות עדינה מתובל בקינמון (25 שקלים), ולפעמים גם עוגיות טורקיות ספוגות בסירופ סוכר.

ההיצע של המאפים כאן לא גדול, אבל היתרון הוא שזה מאפשר לא לקבל החלטה אלא פשוט לנסות אחד מכל אחד. אפשר לאכול במקום ואפשר גם לחמם בבית – כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ויש לכם את זה.

שעות פעילות: ראשון-שבת 10:00-24:00

סו בוריק רמת גן. זהירות לא לפספס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סו בוריק רמת גן. זהירות לא לפספס | צילום: לין לוי, mako אוכל

סו בוריק. הרצל 64, רמת גן, 03-5031679. לא כשר