ערימה של אגרולים מטוגנים
אין מסעדה סינית בלי אגרול | צילום: frhuynh, Istock

נתחיל בסוף: המסעדה הסינית הכי טובה שאתם לא מכירים נמצאת בבת ים. כבר שנים ששמועות על מסעדה קטנטנה ומצוינת עוברות מפה לאוזן בין חובבי האוכל הסיני, אבל רק עכשיו הגענו לנסות בעצמנו את פק-היי, וכמה טוב שהגענו.

קודם כל – יש משהו מגניב במיקום של המסעדה. מהטיילת העמוסה מקומות אך לא מזמינה בעליל של בת ים נכנסים לשדרות העצמאות, והאווירה משתנה: שכונתי, אינטימי, לא תיירותי – אם מסעדה מצליחה במיקום כזה, כנראה שעושים בה משהו נכון.

עוד חדשות אוכל בפייסבוק שלנו

הכניסה למסעדה הוותיקה היא דרך בניין מגורים סטנדרטי לחלוטין. אוכל סיני במיקום כמעט נסתר מהעין? אין ספק שבפק-היי לא בונים על קהל של עוברי אורח מזדמנים. מי שמגיע לפה יודע בדיוק מה הוא מחפש, וכנראה גם מרוצה ממה שמצא – כי המסעדה מלאה בסועדים והטלפון להזמנות ומשלוחים לא מפסיק לצלצל. אומרים שמסעדות אסייתיות, ובכלל מסעדות נישה, לא יכולות לשרוד מחוץ לתל אביב? אז אומרים, לא נראה שמישהו טרח לעדכן את פק-היי בעניין.

עוד באוכל טוב:

 

התפריט משנות השמונים, הביצוע מהחלומות  

הקונספט הוא הכי רחוק שיש מחדשני. לא תמצאו כאן חיבורים מרשימים בין חומרי גלם יוקרתיים וצלחות מעוצבות, כן תמצאו תפאורה סינית מצועצעת ומנות שכמו יצאו מתפריט של מסעדה סינית בשנות השמונים, אבל הביצוע הוא זה שעושה את ההבדל. אוכל סיני לפי הספר הוא כיף גדול כשעושים אותו כמו שצריך. בתפריט פתיחים קלאסיים כמו מרקים סיניים ואגרולים פריכים, שהם לא פחות מלהיט, ובגזרת העיקריות - שלל מנות בקר, עוף, ברווז, פירות ים ומנות סיניות צמחוניות שמוגשות עם אורז לבן פשוט או אורז מטוגן, וכמובן גם מבחר מנות מוקפצות עם אטריות מסוגים שונים.

פק היי קלמארי
הצילום פחות מחמיא לטעם המנה המעולה. הקלמרי המהולל | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

השירות בפק-היי הוא מופע של אישה אחת: אין מלצרים (אנחנו לפחות לא ראינו כאלה), ובעלת הבית לבדה עוברת משולחן לשולחן במהירות, מקפידה לקחת הזמנות ולבדוק שכולם מרוצים. בין לבין היא גם עונה לטלפונים ומוציאה ללא הרף וביעילות מנות מהמטבח. כשתורנו הגיע, החלטנו לפתוח עם מרק סצ'ואן חריף ומרק לימון עם ירקות. המרקים הוגשו בקערות קטנות והרגישו טריים ורעננים. לא מדובר אמנם ביציאה הקולינרית הטובה ביותר בארוחה, אבל מרק הלימון היה מיוחד ומרענן ומרק הסצ'ואן החריף היה מצוין. מחיר קערת מרק שכזו הוא 15 שקלים.

ואז הגיעו הקלמרי 

למנה עיקרית הזמנו קלמרי עם פלפלים אסייתיים מיובשים ומנה צמחונית של במבו שוט ופטריות עם אורז מטוגן. שתי המנות עצומות בגודלן ומספיקות לשלושה סועדים בקלות. מנת הקלמרי הייתה ללא ספק הטובה ביותר בארוחה - אמנם הקלמרי לא היו טריים אלא מהסוג הקפוא, אך הם היו ראויים וטובים, ובמחיר של 58 לצלחת ענק מדובר במנה משתלמת ביותר. המנה הייתה מדויקת בתיבולה וחריפה במידה, והשילוב המינימליסטי של קלמרי, פלפלים ובצלים התגלה כהברקה.

גם המנה הצמחונית הייתה נהדרת, נצרי הבמבוק (חזרן בעברית) הוסיפו פריכות וטעם מיוחד למנה, והרוטב הסיני שלה היה מוצלח. לא זוהרת כמו הקלמרי – אבל יופי של מנה. על שתי המנות העיקריות יחד שילמנו 107 שקלים (37 שקלים למנה העיקרית הצמחונית ועוד 12 שקלים למנת אורז מטוגן מכובדת) ועל כל הארוחה 155 שקלים כולל שתייה. מחיר הוגן ביותר לכל הדעות, ואם סופרים גם את קופסת השאריות שסגרה לנו את ארוחת הצהריים של היום למחרת – אז בכלל חסכנו.

בשורה התחתונה: מדובר במסעדה מצוינת. בלי לוקיישן מנצח או קונספט חדשני, היא לא נופלת מהמסעדות הסיניות המוכרות והטובות ביותר. פק-היי היא ההוכחה שכשעושים משהו נכון, בלי פשרות ועם כל הלב – אין מצב לא להצליח.

פק-היי. העצמאות 7, בת ים. 03-5063202. לא כשר.

>> כל חדשות האוכל