סיר ללא תחתית בפלאפל גבאי, תל אביב
בכל יום במהלך חודש פברואר ייערך מבצע סוף יום בסניף בוגרשוב, ובין השעות 17:00-19:00 יימכרו כל סוגי המרקים המוגשים באותו יום בריפיל ללא תחתית. כל סועד ישלם על קערת מרק אחת, אותה יוכל למלא כאוות נפשו. המרקים של השף לירן גבאי מוכנים במקום מדי יום, ובכל יום מוגשים כ-10 סוגי מרק שונים, מתוך מגוון של כ-100 מרקים צמחוניים, טבעוניים ובשריים, ביניהם מרק החרירה המפורסם של המקום, מרק עדשים, מרק בשר תימני, מרק קובה סלק, ומרק דנדוש המכיל שלל קטניות וחיטה בתיבול אניס. המחיר - 30 שקלים למרק צמחוני ו-40 שקלים למרק בשרי.

פלאפל גבאי, בוגרשוב 25 תל אביב, 03-6297060

עמדות להזמנה עצמית ובניית המבורגר אישי במקדונלד'ס
מקדונלד'ס ישראל חונכת עמדות הזמנה דיגיטליות עם מסכי טאץ' להזמנה מהירה ותשלום באופן עצמאי וללא המתנה בקופות. את ההזמנה ניתן לשלם בכרטיס אשראי, ובהמשך גם במזומן. העמדות פועלות נכון להיום ב-5 סניפים: שפיים, קניון איילון, רמת אביב ג', גן שמואל ונמל תל אביב. בנוסף, משיקה הרשת בעמדות הדיגיטליות שירות חדש בשם MyMac, המאפשר ללקוחות להרכיב וליצור את ההמבורגר האהוב עליהם בקומבינציות שונות על ידי בחירת סוג הלחמנייה, הבשר, הרטבים, הירקות ומוצרי האקסטרה כמו גוואקמולי, חלפיניו וטבעות בצל.

בראנצ' דרומי חדש במסעדת אנדיב באשדוד
החל מהשבוע תגיש מסעדת אנדיב שבמלון ווסט באשדוד את הבראנץ' החדש שלה שיוגש בימים ראשון עד שישי, בין השעות 9:00-14:00. בנוסף לבראנץ' יציעו כאן גם תפריט ארוחות הבוקר שיגיש מנות חמות כמו קישים, פסטות, לזניות, דגים, מאפים ומגוון סלטים. הארוחה תוגש בסגנון מזנון יווני ותהיה פתוחה לקהל הרחב במחיר של 89 שקלים לאדם. 

אנדיב. רחוב הטיילת 21 אשדוד. 073-2866806

ט"ו בשבט בלחמים
לקראת חג האילנות משיקה מאפיית לחמים מבחר מאפים, עוגות, עוגיות וחטיפים המתבססים על אגוזים ושקדים, פירות יבשים, והדרים הנמצאים בשיא עונתם. שלל המאפים מוכנים תוך הקפדה על איכות חומרי הגלם ועל הטריות, בעבודת יד, תוך התבססות על שילוב בין מתכונים חדשים לבין קלאסיקות מסורתיות מנצחות כמו עוגיות הסיינה, עוגת הקוגלהוף הדרים, עוגת השטולן הגרמנית, הביסקוטי האיטלקיים וחלת הצימוקים המסורתית.

לחמים. החשמונאים 103 ת"א | שוק האיכרים המקורה, האנגר 12, נמל ת"א | שוק הכרמל, הכרמל 11 ת"א | אבן גבירול 125 תל אביב | קניון עזריאלי תל אביב

ט"ו בשבט בלחמים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
ט"ו בשבט בלחמים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

בר דגים משיקים שירות משלוחים
בר דגים בשוק צפון משיקים שירות משלוחים חדש אשר יציע כמעט את כל המנות בתפריט; החל ממנות דגים קלאסיות, דרך כריכים מיוחדים עם דגים ועד מנות עיקריות. המשלוחים מתקיימים בימים ראשון עד חמישי עד השעה 11:30, ומהשעה 14:00 עד 20:00. בשלב הראשון המשלוחים יגיעו לשכונות הצפוניות בתל-אביב, ר"ג ובני ברק, ובהמשך יתרחבו לכל גוש דן. את המשלוחים ניתן להזמין באתרים זאפ רסט, סיבוס, גודי ותן ביס.

בר דגים. ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב

קינטו, מסעדה גיאורגית חדשה בתל אביב
אחרי חמישה חודשי שיפוצים נפתחה מסעדת קינטו בתל אביב - מסעדה גיאורגית כשרה עם הופעות חיות. את קינטו הקים הזמר מוריס ג'אנשוילי, מי שאחראי על ערוץ הטלוויזיה הגיאורגי בישראל. את שמה שואבת המסעדה מהמונח הגיאורגי שהיה כינוי לסוחרים במאה ה-19 בטביליסי, בירת גיאורגיה.

קינטו. קאופן 4-6, תל אביב. 03-7790000

שעות שמחות בשישקו, תל אביב
החמארה הבולגרית שישקו הופכת את השעות 18:00-20:00 (בימי חול) לשעות שמחות עם 30% הנחה על כל התפריט, כולל כל האוכל וכל האלכוהול.

שישקו. הר סיני 2, תל אביב. 03-5606406 

שישקו (צילום: גל בן זאב,  יחסי ציבור )
האפי אוור בשישקו | צילום: גל בן זאב, יחסי ציבור

קינוחי שוקולד חורפיים בפטיסרי הטבעוני SEEDS, תל אביב
זיו סנדלר, הקונדיטור והבעלים של SEEDS, הפטיסרי הטבעוני, רקח קולקצית קינוחים חדשה לכבוד החורף. בקולקציה השוקולדית תוכלו למצוא: שטרודל וינאי פריך ממולא בשוקולד עשיר, אגוזים וקינמון (23 שקלים ליחידה), מיני בורקס שוקולד קפוא (32 שקלים ל-10 יחידות), מיסיסיפי מאד קייק (57 שקלים לפס אינגליש), סופלה שוקולד (25 שקלים), מאפה שמרים פריך מלא בשוקולד (13 שקלים), ופאי שוקולטה וצ'ילי (27 שקלים).

SEEDS. קינג ג'ורג' 97, תל אביב. 03-5404006


חודש ים-יבשה בסלבה וידה, תל אביב
השף יובל פכלר ממסעדת Salva Vida יצר תפריט Surf 'N' Turf עם מנות שמשלבות בין ים ליבשה אשר יוגש במהלך כל חודש פברואר לצד התפריט הקבוע. בין המנות בתפריט: קראמבל פרושוטו ואפונה טרייה (84 שקלים), קלאמרי עם צ'וריסו ברוטב רומסקו (פלפלים ואגוזים), בצל שרוף, תפו"א אפוי ותרד (78 שקלים), מוסר ים עטוף בבייקון לצד כרוב צלוי בחומץ פטל, תפו"א צרוב, שמנת חמוצה ומרווה (112 שקלים), ופילה בקר ושרימפס קריסטל עם ניוקי בביסק סרטנים מוקצף וציר בקר (168 שקלים). 

סלבה וידההירקון 88, תל אביב03-7788996

שף ותפריט חדש במסעדת באקפיקו
אור הרשקוביץ, מי שעבד תחת השף מאיר אדוני במסעדת המזללה ועבר לאחרונה למסעדת באקפיקו הסיציליאנית בנווה צדק, משיק תפריט חדשלכבוד השקת התפריט יוצאת באקפיקו בדיל ערב במסגרתו תציע עד סוף חודש פברואר מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-140 שקלים לסועד, בימים ראשון עד חמישי בין השעות 17:00- 23:00.

באקפיקו. שבזי 49 נווה צדק, תל אביב. 03-6021111

באקפיקו (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
תפריט חדש בבאקפיקו | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

מנות חדשות ברשת וולפנייטס
רשת וולפנייטס מרחיבה את התפריט עם מנות חדשות. בין המנות החדשות: American Cheeseburger - המבורגר בקר עסיסי עם גבינת צ'דר ארומטית וירקות (52 שקלים), Turkey Burger - המבורגר על בסיס הודו בטוויסט אסייתי של ג'ינג'ר ולמון גראס המוגש בתוך לחמנייה כהה עם רוטב מיונז וואסבי וירקות (48 שקלים), וולפנייטס הום פרייז - קוביות תפו"א ובטטה ברוטב צ'ילי פיקנטי וקרם קוקוס (17 שקלים), וסלט גורגונזולה - עלים צעירים, אנדיב, פרי העונה וגבינת גורגונזולה בוינגרט בלסמי לבן (44 שקלים).

Wolfnights. יהודה מכבי 53 תל אביב | אבן גבירול 67, תל אביב | המדע 8 (פארק המדע) רחובות

עסקיות חדשות במסעדת חאלד עדווי בטבעון
מסעדת חאלד עדווי שבטבעון מציעה מגוון ארוחות עסקיות חדשות בשלושה מסלולים; את הארוחה פותחים עם פלטת סלטים הכוללת חומוס ועוד כ-10 סוגי סלטים טריים. בעסקית שתעלה לכם 68 שקלים תוכלו לבחור אחת מבין המנות הבאות: 2 שיפודי פרגית, 2 שיפודי כבד עוף, 2 שיפודי עוף עדווי או חומוס עם עוף או בקר. בעסקית במחיר 88 שקלים תוכלו להזמין לעיקרית את מנת הדגל של המסעדה; עוף עדווי, או לבחור בשישקבב כבש, סינייה טחינה או דג מושט מטוגן. בעסקית במחיר 118 שקלים ניתן לבחור בין סטייק אנטריקוט (300 גרם) לסטייק פילה, דג דניס, או מיקס גריל הכולל קבב, פרגיות, כבש וצלע כבש. העסקיות בתוקף בימים ראשון עד חמישי לאורך כל שעות פעילות המסעדה, ובימי שישי עד השעה 18:00.

מסעדת חאלד עדווי, כיכר זובידאת, קריית טבעון. 04-9536610

קינוחים חדשים ברשת בלאק
רשת Black מרעננת את תפריט הקינוחים שלה ומציעה מגוון קינוחים חדשים. בין הקינוחים: קסטה שוקולד עם כדור טרפל - שתי שכבות של מרנג שוקולד ואגוזים עם קרם וניל, רוטב שוקולד חם וכדור טראפל (39 שקלים), מגדל ברולה - שתי דיסקיות קפואות של קרם ברולה וניל סמיפרדו עם טווילים דקיקים של בצק עלים ובננות משולהבות ברום (39 שקלים), כדור שוקולד במילוי קרם לוטוס וקראמבל פריך המוגש על פירורי קראמבל שוקולד מלוחים עם רוטב שוקולד חם (39 שקלים), ורול קרם וניל עטוף בשכבת טראפלס שוקולד וקוקוס קלוי (39 שקלים).

תפריט חורף חדש בטנדוקה, יקנעם
השף עדי כהן ממסעדת טנדוקה היקנעמית משיק תפריט חורף חדש. בין המנות בתפריט: קדרת בקר - נתחי שפונדרה שהושרו לילה שלם ביין אדום, תימין, עלי דפנה ומקלות קינמון. לאחר מנוחת הלילה מבשל השף כהן את כל מרכיבי המשרה בבישול ארוך עם ארטישוק ירושלמי, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ובצל. המנה מוגשת בטאג'ין על מצע של פירה תפוחי אדמה (74 שקלים), מרק ארטישוק ירושלמי ובטטה - נתח קצבים על תבשיל חיטה בציר בקר וירקות שורש (98 שקלים), אסאדו עשוי במעשנת ברוטב ציר מצומצם על מצע פירה (80 שקלים), תבשיל עוף בקארי על מצע אורז וחמוציות (68 שקלים), ופילה בורי על פאייה בציר דגים וזעפרן (78 שקלים). 

טנדוקה, מרכז המושבה, יקנעם. 04-9590323

ערב כריכי בשר חד פעמי במרינדו תל אביב
ערב חד פעמי של כריכי בריסקט (נתח בקר) ייערך במרינדו תל אביב. פרוסות בשר חמות בשלושה סגנונות שונים (מעושן, כבוש וצלוי) יוגשו בין שתי פרוסות לחם טרי לצד בירה מהחבית ללא הגבלה. הערב יתקיים מחר, חמישי (9 בפברואר), החל מהשעה 20:00. המחיר לכריך הוא 48 שקלים, והמחיר לבירה מהחבית ללא הגבלה גם הוא 48 שקלים לסועד.

מרינדו. אחד העם 58, תל אביב

כריכי בשר לוהטים (צילום: ירון ברנר,  יחסי ציבור )
חגיגה של כריכי בשר במרינדו | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

ערבי קונספט במטבחצר, גינתון

שני ערבי קונספט ייערכו החודש במטבחצר: איטליה אהובתי (9.2) - השף יוגב ירוס חוזר למקורות האיטלקיים ולימיו כשף של מסעדת מל ומישל. ירוס ירכיב תפריט טעימות מסקרן שינוע בין מחוזות איטליה, מצפון עד דרום. ערב שרקוטרי (16.2) - יחד עם השף אייל סניור יארח ירוס את אלן טלמור לערב של נקניקים, נקניקיות טריות ומבחר סוגי פטה. המחיר לכל הערב (כולל יין ללא הגבלה) הוא 310 שקלים.

מטבחצר, מושב גינתון. 054-4579200


נוף ממאסטר שף מתארחת במסעדת אל מארסא

שף עלאא מוסא מארח את נוף עתמאנה אסמעיל זוכת מאסטר שף, לערב שכולו עשבי בר ואוכל ערבי מקומי. התפריט יכלול פלטת מאזטים, מנות ראשונות ועיקריות שיתבססו כולם על עשבי הבר השונים והם יוגשו למרכז השולחן. בין המאזטים: מקדוס (חציל כבוש בשמן), מנזלה חצילים, סלט עולש בר, מחמרה עם שקדים, קובה נייה צמחוני. בין הראשונות: טבחאת פירות ים (מיקס פירות ים עם עשבי בר. לעיקריות: ריזוטו פריקי ופטרית בלאדי, קובה דג, סיאדייה לוקוס ועקוב, מפתול בלאדי עם תרד בר ופילה דג ים, ומסחן עוף. במהלך הארוחה יימזג באופן חופשי יין של יקב דלתון. את הארוחה יחתום מגש קינוחים אותנטי שיכלול: בסבוסה, עטאייף, כנאפה ומלבי. מחיר לאדם: 250 שקלים.

אלמרסא, נמל הדייגים עכו העתיקה, 04-9019281.

פסטיבל מתוקים בקניון שרונים

מתחם שרונים בהוד השרון ממשיך את מסורת הפסטיבלים עם פסטיבל "Sweeties" מתוק. הפסטיבל כולו מוקדש לחטאים מתוקים ויימשך שלושה ימים ויארח את פסגת השוקולטיירים, הקונדיטורים והאופים בארץ ובניהם- שגב משה, פושון, אורי שפט, איקה שוקולד, רוית גליצקי.בנוסף, יכלול סדנאות שף של ערן שוורצברד, איקה וענבל שלים מפושון.Sweeties הפסטיבל יתקיים בין התאריכים: 12-14 לפברואר בין השעות : 17:00-22:00. לקוחות הקניון שיקנו בחנויות הקניון מ-1.2 ועד 14.2, ב- 300 שקלים ומעלה יוכלו לקבל שובר של 25 שקלים לקנייה חופשית ב-sweeties.

סניף חדש לרשת לחם בשר, אשדוד

רשת המסעדות לחם בשר מקבוצת קפה קפה, משיקה סניף כשר במתחם סטאר סנטר באשדוד. לחם בשר מציעה תפריט הכולל מנות מנתחי בשר שעברו יישון מוקפד ומסורתי, מנות הנאפות בטאבון הממוקם במרכז המסעדה לצד תפריט אלכוהול, קוקטיילים ויינות. בין המנות בתפריט: לחמעג'ון - מאפה חצי ירח במילוי בשר כבש טחון, ירקות שורש, פלפל קלוי וזיתי קלמאטה, קישוא טלה - בייבי קישואים ממולאים, ראגו טלה, צנוברים, אורז ורוטב דמי גלאס, וסנייה טלה - תבשיל טלה ארוך עם תבלינים ארומטים, ירקות שורש, צנוברים, פלפל קלוי וטחינה, מונח על קרם חצילים במחבת עטופה מאפה לוהט.

לחם בשר, ז'בוטינסקי 43, אשדוד. 08-9189825

תפריט חדש ברשת קפה גרג
רשת קפה גרג משיקה תפריט חדש לשנת 2017. התפריט החדש כולל מנות ראשונות כמו מנת נאמס - כיסונים אינדונזים מבצק אורז ממולאים בירקות ואטריות שעועית בליווי מטבל עלה נענע ופרוסת פלפל חריף, ומנת סמוסה – כיסוני חיטה הודיים ממולאים בתפו"א ואפונה המוגשים בליווי אבוקדו, פלפל חריף ורוטב מסאלה ויוגורט. בין המנות העיקריות בתפריט: מנת לזניה רוטולו - גלילי פסטה עשויים עבודת יד מוגשים כשושני פסטה ברוטב רוזה מוקרם במוצרלה, מנת טאלי קלאסית מהודו ודג מסאלה - קוביות דג סלומון ברוטב גראם מסאלה הודי בליווי שעועיות ירוקה, אפונה, קוביות תפו"א ואורז לבן, ופיוז'ן ישראלי אמריקאי - שתי קציצות פלאפל עם חציל מטוגן, ירקות טריים, טחינה ורוטב חלפינו בתוך לחמנייה פריכה לצד צ'יפס דקיק.

>> לכל חדשות האוכל