תחום ההמבורגרים בארץ שוקק: אם אלה רשתות גדולות, מסעדות יוקרתיות שבתפריט שלהן יש אי אילו גרסאות של המבורגר או המבורגריות-שף למיניהן. בואו נסכם שלא חסרות קציצות מכל הסוגים ועם שלל תוספות. אבל עם כל הכבוד, לא מעט ישראלים, ואנחנו ביניהם, נופלים פעם בכל כמה זמן לארוחה זריזה וידועה מראש בברגר קינג (קרוב אלינו למשרד).

את הקציצה והצ'יפס אנחנו כבר מכירים די טוב, ואליהם הצטרף עכשיו חידוש מסקרן במיוחד: בייקון. לא, לא מדובר בקותלי חזיר, אלא באחת הגרסאות המקומיות הכשרות – בייקון הודו כשר. ברגר קינג ישראל השיקה סדרה חדשה (מחוזקת בפרסומות עם מלך זילברשלג) שכוללת 3 בורגרים חדשים: בייקון קינג (30.90 שקלים או 47.90 לארוחה עם צ'יפס ושתייה) , דאבל בייקון קינג (40.90 שקלים או 56.90 לארוחה עם צ'יפס ושתייה) ושניצל בייקון קינג (36.90 שקלים או 52.90 לארוחה עם צ'יפס ושתייה).

ברגר קינג - שניצל בייקון קינג (צילום: יחסי ציבור ברגר קינג)
ברגר קינג - שניצל בייקון קינג | צילום: יחסי ציבור ברגר קינג
ברגר קינג - בייקון קינג (צילום: יחסי ציבור ברגר קינג)
ברגר קינג - בייקון קינג | צילום: יחסי ציבור ברגר קינג

אז מה חשבנו? ראשית, אין צורך ולא כדאי להיכנס להשוואות מול בייקון לא כשר, אלה לא אותם טעמים, לא אותה קריספיות ולא אותה שומניות. אבל אם אתם מוכנים להיפרד מזיכרון של בייקון חזיר, אתם צפויים לבוא על סיפוקכם. ההודו קריספי בחלקו ומסתלסל בדומה לבייקון, אבל מבחינת המרקם הוא מזכיר יותר פסטרמה, לנו זה לא הפריע. מדובר בטעם מעושן שמוסיף ומעשיר את המנה הרגילה, למי שמחפש שידרוגים ותוספות.

בייקון קינג של ברגר קינג (צילום: שרון הראלי)
וככה זה נראה כשאנחנו צילמנו את זה | צילום: שרון הראלי

למרות אהבתנו לקציצות הדקות של ברגר קינג, אהבנו יותר דווקא את מנת השניצל בייקון קינג. אולי זה השילוב של טעמי העוף, אולי המרקם הפריך של השניצל, אבל יותר התלהבנו ממנו. בכל מקרה, אחד הדברים שהכי אהבנו כאן זה בכלל הלחמנייה. במקום הלחמניות הרגילות עם השומשום, משתמשים בשביל מנות הבייקון בלחמניית תירס מצוינת, שהיא הרבה יותר רכה ופחות מתפוררות, ומבחינתנו לאכול איתה כל המבורגר מהיום והלאה.