פופ אפ עז פטיסרי בגן החשמל

הפטיסרי הצפוני הפופולרי מלב שמורת נחל שניר מגיע לתל אביב לפופ אפ מיוחד היום ומחר (8-9.2) בזץ (Zetz) – בר שכונתי של 4 חברים מהצפון (עמק יזרעאל, כפר ורדים וכפר הס) בגן החשמל. בין הספיישלים שיוגשו בחמישי (8.2): ברוסקטה טרטר בקר ובורקס חורף פתוח עם תום עיזים וביצה רכה (62 שקלים לכל מנה) ובגזרה המתוקה ברד פודינג עם שוקולד לבן, קרמל מלוח, אגוזים וקרם פרש; עוגת שמרים עם רוטב פיסטוק, חלווה ופיסטוק מקורמל; ופבלובה עם רוטב פירות יער ומסקרפונה (49 שקלים לכל מנה).

ביום שישי (9.2) תיערך במקום מכירת חלות ועוגות לשבת, ובנוסף ישולבו בתפריט הבראנץ' של המקום ספיישלים חגיגיים כמו קרואסון מקושקשת וגרנה פדנו וקרואסון ארטישוק ירושלמי קונפי עם ביצה רכה וסלון גרגיר (62 שקלים), כמו גם הספיישלים המתוקים של יום חמישי.

זץ. לבונטין 11, תל אביב. חמישי מ-17:00 ושישי מ-12:00

עז פטיסרי מגיע לגן החשמל (צילום: עז שחרי, יחסי ציבור)
עז פטיסרי מגיע לגן החשמל | צילום: עז שחרי, יחסי ציבור

שיתופי פעולה שווים בביינה, תל אביב

אחרי שכבר אירחה את בשלנית העל רעות עזר, השפית נרקיס אלפי ממשיכה לארח בביינה שלה במסגרת "שלישי פעמיים כי טובה" עוד שפיות ונשות אוכל לערבים של סירי חורף טעימים במיוחד. הבאה להתארח (13.2) היא אשת האוכל המוכשרת רינת צדוק, אחריה (20.2) תגיע לונה זרייק ממסעדת ביסטרו לונה הנצרתית עם מעמולים ומנות דגל ממסעדתה, ואחרונה חביבה תגיע עדינה זוסמן (27.2), שתכין עם אלפי מבחר תבשילים וקינוחים מתוך ספרי הבישול המוצלחים שלה. טווח המחירים: 20-42 שקלים למנות פתיחה ו70-98 שקלים למנות עיקריות.

ביינה. טשרניחובסקי 4, תל אביב. טלפון להזמנות: 03-7293333

שפית נרקיס אלפי, ביינה (צילום: מיטל חדד, יחסי ציבור)
שפית נרקיס אלפי, ביינה | צילום: מיטל חדד, יחסי ציבור

שיינא מגיעה אל מתחת לעץ, תל אביב

הבלוגרית והמתכונאית שיינא גרשוביץ תגיש לראשונה אוכל לקהל הרחב במסגרת שיתוף פעולה עם בית הקפה התל אביבי הפופולרי "מתחת לעץ". התפריט, שכולל מנות ללא גלוטן וטבעוניות, זמין גם בוולט ומציע בין היתר בודהה בול עם קינואה, טופו בקרמל אסייתי, בטטה, תרד בייבי, כרובית, טחינה ירוקה, אבוקדו ושומשום שחור (58 שקלים) וקציצות רידיפיין מיט ברוטב אדום של בית (65 שקלים). הפופ אפ, שיצא לדרך השבוע (4.2), צפוי להימשך כחודש.

Under the tree. בן יהודה 202 | לבונטין 13, תל אביב. שעות פעילות: כל השבוע 07:00-0:00 למעט שישי ערב

שיינא מתחת לעץ (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
שיינא מתחת לעץ | צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

ארז קומרובסקי משתף פעולה עם שפים תל אביביים

השף, שבעקבות הלחימה בצפון נמצא רחוק מביתו הגלילי במתת, מנצל את האילוץ הזמני ומתארח במטבחי השפים של גיא אריש בסנטי (12.2), בתרצה של רז רהב (19.2) ובהלנה של שף גיא גמזו (26.2) ויכין עם כל אחד מהשפים מנות מיוחדות שמחברות את היצירה הקולינרית של צמד השפים. כל אחד מאותם שפים גם יצרו עם קומרובסקי סירים שמחים וביתיים שיימכרו במסעדת בלאדי שיק: סיר קוסקוס עם פקיילה לחי וקוקלה (אריש), סיר אורז שיראזי עם קציצות עוף, לימון וארטישוק ירושלמי (גמזו) וסיר כרעיים, אורז אדום, גזר, תפוחי אדמה, קישואים ועגבניות (רהב).

קומרובסקי: "הפרויקטים האלה נולדו מתוך החורף ובגלל שהמלחמה פינתה את הצפון וגם פינתה לי את הזמן. למזלי, הרמנו מפגשים מהממים עם שלושה שפים צעירים ומדהימים, והצלחנו לחבר יחד את התחכום והעכשוויות של הברים שלהם עם המסורת והעומק של האדמה". מלבד לפרויקט הסירים המשותף, קומרובסקי גם משיק 3 סירים חדשים בבלאדי שיק: חמין סורי עם שוקי עוף, שפונדרה, חומוס, חיטה ותמר (365 שקלים), חמין אוקראיני עם שפונדרה, שעועית לבנה, גריסים ותפוחי אדמה (375 שקלים) וסיר ג'חנון (135 שקלים).

בלאדי שיק. מנחם בגין 121, תל אביב.

סירים חדשים בבלאדי שיק (צילום: אמיר יעקבי, יחסי ציבור)
סירים חדשים בבלאדי שיק | צילום: אמיר יעקבי, יחסי ציבור

תבשילי פתיליות במסעדת 02, ירושלים

שף נמרוד נורמן משיק תפריט חורף שיוגש במהלך כל פברואר במסעדת 02 – מחווה למסעדות העיר הוותיקות ותבשילים עדתיים בבישול איטי. בין אותן מנות: אוסובוקו טלה סבזי עם עשבי תבלין וקניידלך (196 שקלים), כתף טלה לזוג עם קוקלה וכרוב סגול מעושן (420 שקלים), סיגר במילוי אסאדו וחבושים (30/80 שקלים) וצוואר טלה עם גרגרי חומוס רכים, צנוברים וטחינה (74 שקלים).

02. ז'בוטינסקי 3, ירושלים (מלון ענבל). טלפון: 02-6756649

תפריט איטי. 02 (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
תפריט איטי. 02 | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

תפריט הביכורים של מושיקו אברהם, אריא

לראשונה מאז שעבר להובלת המטבח מסעדת אריא, שף מושיקו אברהם חונך תפריט משלו שמושפע בין היתר מהמטבח הבוכרי המסורתי עליו גדל, עם מנות כמו טארטלט זרעי כמון וקימל עם טלה נא קצוץ דק ואיולי בצל רוק, דושפרא מטוגן, מוסר ים מיושן על בר בלאן וחסות צלויות, ברוסקטה עם מוחמה דג ים, לאבנה ולדר ושושקה ועוד.

אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. טלפון: 03-5296054. לא כשר

אריא - תפריט ביכורים של מושיקו אברהם (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
אריא - תפריט ביכורים של מושיקו אברהם | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

תפריט חורף בשילה

שף שרון כהן, שיכול עכשיו להוסיף לרזומה שלו "שחקן" אחרי שהופיע בתפקיד משחקי בסדרה "הטבח", משיק במסעדת היוקרה שלו שילה תפריט חורפי בדגש על תבשילי טלה ובשר. השקת התפריט החדש תלווה בשני ערבים (19-20.2) בהם יתארח איש היין יאיר היידו. בין המנות החדשות בתפריט: פורקטה טלה לצד לחוח, יוגורט מתובל, סחוג, עגבניות ורשאד; צלעות טלה וטורטליני במילוי ארטישוק ובצל מקורמל; פריקי צוואר טלה; ועוד (טווח מחירי מנות: 88-298 שקלים)

שילה. בן יהודה 182, תל אביב. טלפון: 03-5221224. לא כשר

שילה - בשר ויין (צילום: חן גרוס Socialista, יחסי ציבור)
שילה - בשר ויין | צילום: חן גרוס Socialista, יחסי ציבור