הפתיחה של מסעדה איטלקית חדשה בתל אביב אינה בשורה מפתיעה במיוחד. אחרי הכל, פיצות, ובייחוד פיצות נפוליטניות, מפציעות בזאת אחר זאת בכל רחבי הארץ בשנה האחרונה. עם זאת, פתיחה של מסעדה איטלקית וכשרה שמעלה על נס את הפיצה הנפוליטנית היא כבר יותר יוצאת דופן. זה בדיוק הסיפור של פיאצה גרנדה, של ערן הרשקוביץ, שנפתחה לאחרונה לפעילות במתחם שרונה בתל אביב.

המקום מצטרף לנוף דליל למדי של מסעדות כשרות שפועלות בתל אביב בכלל, ובאזור מתחם שרונה ההומה קולינרית בפרט. על האוכל פה אחראי השף מנה שטרום ששמו נקשר באינספור מסעדות איטלקיות ברחבי הארץ והוא מביא לכאן את חיבתו לקלאסיקות האיטלקיות שפונות לכל המשפחה.

משמעות השם פיאצה גרנדה הוא הכיכר הגדולה, והוא מתכתב עם הרחבה שמחוץ למסעדה בה ניתן לשבת לאכול. את הבצק כאן, שהוא לב העניין בכל הנוגע לפיצה, מתפיחים 72 שעות ומכינים בטאבון נפוליטני בטמפרטורה של 450 מעלות לפי חוקי הספר.

פיאצה גראנדה סביצ'ה תל אביב  (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
ברוסקטה וסביצ'ה בפיאצה גרנדה | צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

הפיצות כאן כוללות בין היתר פיצות פופולריות יותר כמו מרגריטה עם רוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן; פיצה עם קרם פולנטה, פטריות, בצל ירוק ושמן כמהין; וקרצ'ופי - פיצה עם ארטישוק, פטריות, זיתי קלמטה ופרמזן; לצד אופציות ייחודיות יותר כמו פיצת קמפו דה פיורי עם רוטב שמנת, תפוח אדמה, ביצה קשה ומיונז; פיצה פורטו בתוספת גבינת מסקרפונה, סלמון מעושן, בצל סגול ועלי רוקט; פיצה קופורטו עם קרם שמנת, תרד וקוביות בטטה; ומרקטו – בתוספת תירס חרוך, פלפלים בצל סגול וצ'ילי. 

יש בתפריט של פיאצה גרנדה גם מנות שאינן פיצות כמו פסטות שנעשות במקום כמו פטוצ'יני עם סלמון, רביולי סלק או רביולי ארטישוק ירושלמי, ניוקי ערמונים וכן סלטים, פולנטה עם פטריות כמהין, כדורי ריזוטו במילוי גבינות, פוקאצ'ה ושלל קינוחים. המחירים נעים בין 33-58 שקלים למנות ראשונות; בין 59-74 שקלים לפיצות; ובין 69-89 שקלים לפסטות. לחובבי הקפה, במקום נמצאת מכונה איטלקית מרשימה שלטענת הבעלים היא היחידה מסוגה בארץ שמוציאה תחת ידיה קפה נפוליטני ייחודי.  

פיאצה גרנדה פתוחה בימות השבוע בשעות 10:00-23:00, בימי שישי עד 15:30 ובשבת בשעות 20:45-00:00.

פיאצה גרנדה. קלמן מגן 5, מתחם שרונה מרקט, תל אביב. 03-6714653. כשר