אחרי מסעדות בתל אביב, ניו יורק וברלין, מאיר אדוני חוזר לזירת המסעדנות המקומית עם מקום חדש, הפעם בעיר הבירה. כזכור, אחרי סגירתן של מסעדות כתית והמזללה, המסעדות של אדוני בארת הן כשרות: בלו סקיי ולומינה. וגם המסעדה החדשה, שתיפתח בתוך מלון קראון פלאזה המחודש בירושלים, תהיה כשרה.

המקום החדש של אדוני נקרא ים (YAM) - משחק מילים על הקיצור של ירושלים י-ם, והעובדה שחלקו המרכזי בתפריט של המקום מבוסס על מנות מן הים (המסעדה היא כשרה חלבית). האוכל של אדוני בים כולל מחוות רבות לחומרי הגלם שמאפיינים את העיר, וגם למטבח הערבי במזרח העיר. מלבד מנות ספציפיות שיוגשו רק פה, מציע אדוני בתפריט גם מנות שהפכו מזוהות איתו עם השנים ומוגשות במסעדות הקבוצה בעולם וכן בתל אביב.

ים קראון פלאזה בר ים עם חיטה מעושנת  (צילום: צילום ביתי,  יח"צ)
בר ים עם חיטה מעושנת | צילום: צילום ביתי, יח"צ
ים קראון פלאזה ירושלים (צילום: צילום ביתי,  יח"צ)
ים קראון פלאזה ירושלים | צילום: צילום ביתי, יח"צ

בין היתר בתפריט של ים החדשה תמצאו את הקובנה שהוגשה עוד במסעדת המזללה, אפויה בסמנה עם עגבניות מרוסקות, סחוג ושום קונפי; בייגל ירושלמי עם לאבנה עיזים וזעתר יבש; מנה בשם שער שכם של קטאייף במילוי ג'יבנה עם מנגולד וכרישה לצד מרק חומוס, קרם פרש ופלפל שיפקה; קסבייה - מרק של ארטישוק ירושלמי עם אגוז מוסקט ותימין, ערמונים קצוצים, ביצה רכה, פטריות שימאג'י, שמן ארגן ופרופיטרול קרם פרמזן; קרפצ'יו חציל עם טחינה הר ברכה, פיסטוקים קלויים, סילאן ופרחי ורדים; קולרבי וצנוניות צלויים במלח עם גבינת המאירי, פאף כוסמת, אגוזי מלך, עלי חרדל, וינייגרט דיז'ון ושמן אגוזים; ופיש אנד צ'יפס מבר ים בבלילת בירה וזרעי כמון, רמולד צלפים ושיפקה ותפוצ'יפס ביתי.

בין המנות העיקריות בים - ריזוטו עגבניות כתומות ביין לבן וזעפרן עם ריקוטה, זיתים מיובשים, זעתר, צנוברים ושמן זית; מחשי של קישוא עם לוקוס ועשבי תיבול קצוצים במעטפת קישוא, ציר דגים, תבשיל עגבניות, שום, גרגירי חומוס ולחם אבוד; לוקוס על הפלאנצ'ה בחוואיג' עם טבחת עגבניות ופלפלים מעושנים לצד בצלים מהגריל עם צ'אטני מנגו וכוסברה; וחריימה לוקוס בציר דגים וחמאה עם תפוח אדמה ראטה, פלפל שושקה, שומר צלוי בהדרים וקוסקוס עם טרשי דלעת.

ים קראון פלאזה צלחת פטיפורים  (צילום: צילום ביתי,  יח"צ)
צלחת פטיפורים | צילום: צילום ביתי, יח"צ
מאיר אדוני (צילום: דן פרץ)
מהשבוע גם בירושלים. אדוני | צילום: דן פרץ

מחירי המנות נעים בין 23-81 שקלים למנת פתיחה קטנה או מנה ראשונה, ומחירי המנות העיקריות נעים בין 93-159 שקלים. בין הקינוחים פה מציע אדוני ברולה שוקולד עם קראמבל קקאו, קציפת אמרטו, נמסיס שוקולד ודובדבני אמרנה; שיערות קדאיף עם קרם מלבי, ריבת גזר, תבלינים מרוקאים וגלידת מסקרפונה; וצלחת פטיפורים ירושלמית עם רחת לוקום, מרשמלו לימון פרסי, קטאייף פיסטוקים ואגוזים, וטראפלס שוקולד והל (כל הקינוחים במחיר 55 שקלים).

המסעדה תיפתח רשמית מחר, החל מ-18:30 וכרגע היא תפעל בשעות הערב בלבד, כשבהמשך יורחבו שעות הפעילות. מלבד המסעדה אדוני עתיד לפתח בקרוב גם תפריט חדש ללובי שיוגש למגיעים למלון.

ים. מלון קראון פלאזה, העלייה 1, ירושלים. 02-6588900. כשר