מסעדת הצוק ראש הנקרה (צילום: יעקב מדר,  יחסי ציבור )
אין מה להגיד, חתיכת נוף יש פה | צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור

הבעיה עם מסעדות במקומות עם נוף עוצר נשימה היא שלרוב האוכל שם פשוט לא משהו, ואחרי שנסענו חצי מדינה בשביל להגיע – זה בהחלט מבאס. בראש הנקרה, אחד הלוקיישנים היפים בישראל, החליטו לאמץ את האתגר ולנסות לשבור את הדפוס עם "הצוק" - מסעדת שף חדשה וכשרה.

"מדובר במקום יפהפה ולא רצינו שיהיה כאן עוד מקום של שניצל וצ'יפס, לכן הלכנו לכיוון של מסעדת שף", אומר אריק דניארו, הבעלים של המסעדה יחד עם מאור מלכה. השניים הם שפים צעירים, בני 29 בלבד, וזוהי המסעדה השנייה בבעלותם.

 יש לנו פייסבוק, בואו

הצוק החדשה מעוצבת בפשטות, עם שולחנות עץ רחבים, מפות לבנות וחלונות עצומים שמשקיפים אל הים. אפשר לשבת בחוץ וליהנות מהבריזה, או להשקיף על הנוף מהחלל הפנימי של המקום. "הגענו לאתר התיירות של ראש הנקרה לאחר שהפעלנו יחד את מסעדת בן עמי, מסעדה קטנה בנהריה, שנאלצנו לסגור בגלל בירוקרטיה", מסביר דניארו, "זאת הייתה מסעדת בוטיק קטנה וכיפית, אבל רצינו לגדול. הצענו לאחראי על אתר התיירות לפתוח מסעדת שף במקום והוא הגיב בהתלהבות".

עוד באוכל טוב:

 

מסעדת הצוק הצפון (צילום: יעקב מדר,  יחסי ציבור )
סביצ'ה סלמון בצוק | צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור

בצוק מגישים השניים, שעבדו בעבר במסעדות כמו ארנולדס בנתיב השיירה ואדלינה בכברי, אוכל ים תיכוני בדגש על מנות בשרים שמיישנים במקום. בתפריט, בין השאר, כבד אווז עם קונפיטורת עגבניות שרי, סביצ'ה סלמון, טורנדו רוסיני עם פטריות פורטבלו וכבד אווז, מושט בציר דגים ומוח אוריינטלי בסגנון מרוקאי עם פלפל חריף.

הממוצע לארוחת ערב במקום עומד על כ-130 שקלים לסועד, ויש גם ארוחה מיוחדת המיועדת לחלוקה (מה שנקרא "שרינג"), שמחירה 185 שקלים לסועד והיא מוגשת גם בשעות הצהריים. במסגרת הארוחה מקבלים חמישה סוגי מטבלים, לחם וסלטים, 3 מנות ראשונות שמוגשות למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה לכל אחד מהסועדים, וגם קינוחים, שתייה קלה ושתייה חמה לסיום. בנוסף, בצהרי שישי נערכות במקום קבלות שבת עם מנות אופייניות.

הצוק. מתחם ראש הנקרה, 6016849־04. ראשון־חמישי 12:00־22:00, שישי 11:00־15:00. כשר.

>> לכל חדשות האוכל