אבי לוי, צ'יריפום (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
לוי. היה בתל אביב בזמן הפשיטה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

הבוקר התעורר המאסטר שף אבי לוי למציאות לא נעימה בכלל. אמש ערכו פקחים של משרד הבריאות ביקורת פתע תברואתית במסעדתו הירושלמית המוציא, ובעקבותיה השמידו כ-500 קילוגרמים של בשר, עופות ודגים מהמקפיאים של המסעדה. לטענת משרד הבריאות, המוצרים במקום לא היו מסומנים ותאריך התפוגה שלהם עבר. לוי, מאידך, מסביר היום כי הטענות אינן נכונות והסיפור האמיתי שונה לגמרי מזה שהוצג.

כל מה שחם - גם בפייסבוק שלנו

"הפקחים הגיעו כשהייתי בתל אביב", הוא מספר לנו. "הם היו מצוידים בצוות צילום והתקשרו אליי מהמסעדה. מנהל המסעדה שלי אמר לי שהם רוצים להשמיד את כל הסחורה. ביקשתי בתגובה לדבר עם הפקחית והיא אמרה לי שמקור הבשר שלנו לא ידוע כי אין ארגזים במקפיאים. אמרתי לה שאני לא מכניס ארגזים לפריזר ושאני מוכן להיות תוך שעה וחצי בירושלים עם תעודות המשלוח של הכל. רציתי להראות לה את הכל בשקיפות מלאה ובצורה מסודרת".

הנוכחות של צוות צילום בפשיטה מעידה, לדעת לוי, שהעניין כולו נעשה לשם התהודה התקשורתית. "אני לא יודע למה הגיעו דווקא אליי, אבל לדעתי מה שקרה פה זה ניסיון לייצר כותרת", הוא אומר. "הפקחית באה חדורת מוטיבציה וזה מה שהכריע את הכף. היא הייתה חייבת לעשות משהו שיצטלם טוב. אחרת אני לא רואה שום סיבה למה שקרה. המוציא זאת מסעדה מאוד מתוקשרת, וזה כנראה העניין - כי אני לא רואה שום בעיה בהתנהלות שלה, ובטח שלא בצד התברואתי. אנחנו מאוד מקפידים בעניין הזה. יש לי ספק בשר מרכזי שזה תנובה, יש חשבוניות על כל הסחורה והמקפיאים שלי זה כמו מוזיאון. הכל שם מסודר ומנוילן".

עוד באוכל טוב:

 

מסעדת המוציא, אבי לוי (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
מזמין את כולם לשפוט בעצמם. לוי | צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

הנזק בעקבות השמדת הסחורה עומד, על פי לוי, על לא פחות מ-100 אלף שקלים. "אחרי שביקשתי שהפקחית תמתין לי היא ניתקה לי את הטלפון ואמרה שזה לא מעניין אותה", הוא ממשיך. "ביקשתי מהצוות לדאוג שלא ייקחו שום דבר ואז היא ראתה שזה המצב והזמינה משטרה. הם הגיעו והתחילו להוציא את כל הבשר מהמסעדה, זרקו הכל לפח ושפכו על זה אקונומיקה".

בתגובה למקרה פרסם לוי סטטוס נסער בפייסבוק, שמסביר את הצד שלו ומבקש מהציבור להגיע ולשפוט בעצמו את הסטנדרטים של המוציא. "מתוך אמונה שלמה שלי במסעדה, העובדים והאוכל, אני מזמין אתכם לראות ולטעום בעצמכם את כל תהליכי ההכנה והמנות שלנו", נכתב שם. "היום כולם כולל כולם מוזמנים לארוחה אצלי בהמוציא. תשלמו לא לפי החשבון אלא לפי כמה שאתם תחליטו שראוי ונכון. אתם מוזמנים לראות ולשפוט בעצמכם את הסטנדרטים, האיכות והטריות שלנו".

אתה מתכנן לתבוע את משרד הבריאות?
"יש לי עורך דין שבודק את הנושא לעומק. קרוב לוודאי שכן, בעקבות הסירוב שלהם לראות את המסמכים, התעודות והאסמכתאות".

"בשורה התחתונה אנשים מכירים את המוציא ואוהבים את המסעדה", הוא אומר לנו לסיכום. "המסעדה שלנו עברה את המשברים של המצב הביטחוני וגם עכשיו אני עדיין אופטימי. אנשים מכירים אותנו ויודעים מה אנחנו. נכון, זה פרסום לא חיובי, אבל יש עובדות מאחורי הדברים שפשוט התעלמו מהן כאן, וזאת אכזבה".

בוקר טוב חברים, זה נראה נוצץ מהצד, בטח כשאתה יוצא ריאליטי, אבל כשיש לך מסעדה אתה נאבק כל יום- במצב הבטחוני, בכוח האדם, ...

Posted by ‎אבי לוי-Avi Levy‎ on Monday, December 28, 2015

תגובת דוברות משרד הבריאות למקרה:

"משרד הבריאות נוהג כמדיניות לבצע מדי פעם מבצעי פיקוח בליווי אמצעי התקשורת, לאו דווקא בתחום המזון. המטרה היא להעלות את מודעות הציבור ולייצר שקיפות. כך גם בשני ימי המבצע הזה, שבוצע במספר עסקי מזון. צוות הביקורת ביקש כנהוג את מסמכי אספקת המזון כנדרש. המסמכים הנדרשים לא נמצאו, זאת בנוסף לליקויים רבים ומהותיים בניהול העסק העובד ללא רישיון. בין השאר, העסק ממוקם ונמצא בתנאים של מבנה שלא ראוי ולא מתאים לטיפול במזון- נמצאו מוצרי מזון פגי תוקף, מוצרים אשר טופלו בצורה לא נכונה ולא תואמת את תקנות הטיפול במזון, וכן לא נמצאו מסמכים המאשרים שמקור המזון הינו מאושר לתכלית זו. חשוב להדגיש, כי גם הצגת תעודות לא הייתה מונעת את ההשמדה –  היות וכל הפעולות שבוצעו במזון הרגיש (בקר, עופות ודגים) הינן אסורות וממקור שאינו ידוע. הצוות שהה זמן ממושך במקום וענה לכל שאלה, יתרה מכך, כל הפעולות לווו בהסברים מקיפים. משרד הבריאות חוזר ומדגיש, כי הינו מופקד על שמירת בריאות הציבור. במסגרת זו המשרד מבצע אלפי פעולות פיקוח ואכיפה מדי שנה, אשר כל תכליתן הוא מניעת נזיקין לבריאות הציבור תוך שמירה קפדנית על הנושא. יש לציין, כי במסגרת המבצע שנערך, כמו גם בפיקוח השותף היום יומי, משרד הבריאות נאלץ להשמיד כמויות עצומות של מזון שלא ראוי למאכל אדם, לולא כן, המזון היה נצרך על ידי הציבור".

 

>> לכל חדשות האוכל