קניונים ומתחמי אוכל בקניונים לא ממש הולכים יד ביד עם שילוב המילים מסקרן או ייחודי. עם זאת, במתחם עזריאלי בתל אביב מנסים לפרוץ בדיוק את המחסום הזה עם מתחם אוכל חדש ומושקע בשם DNA שכולל 4 דוכני אוכל מוקפדים ושונים, כשעל כל אחד מהם אחראי שף מבטיח מתחום אחר.

על המקום אחראי היזם רן דור חי והשף יוסי שטרית שמשתף פעולה עמו במקום. בנוסף לדוכני האוכל שמעוצבים כפוד טראקס, המתחם כולל שני ברים עם מאה מקומות ישיבה ועוד 300 מקומות ישיבה פזורים במתחם ההומה, שאמור לשלב גם חיי לילה עם מוסיקה וקוקטיילים ולא רק אוכל.

גבריאל ישראל מתחם חדש עזריאלי אוכל מקסיקני  (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
מנות של יונתן שרביט במתחם DNA | צילום: דוד מויאל, יח"צ
DNA מתחם אוכל חדש בעזריאלי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
השף יוסי שטרית מהאחראים למיזם | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

במתחם משתתפים השפים גבריאל ישראל, יהונתן שרביט ותומאס זוהר לצד השפית צרי אגמי. בהמשך מתכננים להציב במקום גם פופ אפים זמניים לצד המקומות הקבועים, כך שתמיד אפשר יהיה להגיע לכאן ולנסות משהו חדש. כל אחד מהשפים יציע מטבח אחר בתצורה של אוכל רחוב קליל יותר.

תומאס זוהר מציע מטבח תאילנדי שכולל מנות כמו גאי גולה - שיפודי פרגית מדרום תאילנד, גלייז קארי אדום, חלב קוקוס ובוטנים (68 שקלים), קארי פאננג בעבודת יד עם חלב קוקוס, למון גראס, בצלי שאלוט, בזיל תאילנדי ואורז יסמין (72 שקלים), וקון סט יאנג - שקדי עגל במרינדה של סויה ולמון גראס על שיפוד במבוק על הגריל (88 שקלים).

גבריאל ישראל יציע אוכל רחוב מקסיקני עם מנות כמו גורדיטה - סוג של פיתה מקסיקנית עם אונטריב מבושל בשומן בקר מפורק (58 שקלים), סביצ'ה טוסטאדה עם טורטיית תירס במילוי דג לבן, גוואקמולה, בצל מוחמץ, בצל שאלוט מטוגן, שמנת חמוצה, ליים ותחמיץ חלאפיניו (52 שקלים) ועוד מבחר סוגי טאקוס.

שף תומאס מתחם חדש עזריאלי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
אוכל תאילנדי של תומאס זהר | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
צרי אגמי למתחם DNA  (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
הקרואסונים של צרי אגמי | צילום: דוד מויאל, יח"צ

יהונתן שרביט מציע מטבח דרום איטלקי עם אופציות כמו פיצה פריטה עם ריקוטה, תרד חלוט, בזיליקום ופרמזן (56 שקלים) וקינוח בריוש קון ג'לאטו - בריוש איטלקי על בסיס חמאה עם גלידת פיסטוק סיציליאנית, גנאש שוקולד חלב ושברי אגוזי לוז (39 שקלים).

וצרי אגמי תציע כריכי קרואסון במבחר מילויים וכן מנות ברד פודינג על בסיס קרואסון. כך למשל תמצאו פה קרואסון ביצים עלומות עם אספרגוס ונקניק, קרואסון עם מעורב פטריות מלך היער, טחינה ולימון כבוש; וקרואסון עם מסקרפונה כמהין, סלקים צלויים ופיסטוקים (38-44 שקלים למנה). בנוסף יוצעו במקום מבחר סוגי קוקטיילים לצד יינות, בירות מהחבית ועוד.

המתחם נמצא בקומת הכניסה של המתחם, ממש בין שלושת המגדלים, וכרגע פעיל בימות השבוע ראשון ועד חמישי בשעות 12:00-00:00. בהמשך יורחבו שעות הפעילות לשבעה ימים בשבוע עד השעה חצות.

DNA TLV. מרכז עזריאלי תל אביב. דרך מנחם בגין 132 

גיליתם עוד מקומות שווים וטעימים בארץ? ספרו לריטה באינסטגרם