חיפה עוברת תקופת התחדשות קולינרית, ולא מפסיקה להפתיע אותנו עם חדשות שמגיעות על בסיס שבועי. רק לאחרונה סיפרנו לכם על שתי מסעדות חדשות שהחלו לפעול בעיר – בר ים ואוניקס - והנה אנחנו מתבשרים על מסעדה חדשה נוספת, בקונספט חדש ובמקום מפתיע.

דל מאר (Del Mar) היא מסעדת שף פר אקסלנס. יש בה שולחנות ערוכים עם מפות לבנות ואווירת פיין דיינינג עם ניחוח של קלאס אירופי, רחוק שנות אור מווייב החינגה עם הצ'ייסרים ומנות השרינג המקובל היום. המסעדה החדשה ממוקמת במבנה היסטורי במרכז הכרמל – אזור מגורים מנומנם שלא מאופיין בהתחדשות קולינרית מואצת (בניגוד לעיר התחתית ולשוק תלפיות האופנתי, שבהם מתרכזת סצנת הבילויים החיפאית). המבנה, שמשקיף אל הים והנמל, כולל שתי קומות ומרפסת, ובסך הכל מאכלס כ-70 מקומות ישיבה.

>> מסעדות מומלצות בחיפה

דל מאר. ברוסקטה בויאבז (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
דל מאר. ברוסקטה בויאבז | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מאחורי דל מאר החדשה עומד השף עידו מלכין, שהתחיל את הקריירה במסעדת הנמל 24 ומשם המשיך לכתית של השף מאיר אדוני, עשה סיבוב במסעדות מכוכבות מישלן באירופה ועבד גם אצל מושיק רוט באמסטרדם. בשנים האחרונות עסק בייעוץ קולינרי, ולאחרונה הרגיש שבשלה העת לפתוח מסעדה משלו.

על העיצוב, כמו גם על חוויית האירוח והשירות במסעדה, אחראית אשתו של השף, ליהי ולדמן מלכין - מעצבת פנים במקצועה, שבחרה למסעדה קו עיצוב אישי פשוט, ללא הגרנדיוזיות שמאפיינת רבים מהמקומות החדשים שנפתחים בארץ בשנים האחרונות.

דל מאר. קלמרי ממולא (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
דל מאר. קלמרי ממולא | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

הקו הקולינרי של המסעדה, כפי שאפשר לנחש משמה, מתמקד בדגים ופירות ים, והדגש הוא על תוצרת טרייה ועל צורות הגשה לא שגרתיות. התפריט מצומצם וממוקד, כיאה למסעדות שף אישיות: ביו המנות הראשונות אויסטר ג'לרדו (40 שקלים ליחידה); טרטר דג שמוגש בקונכיית אויסטר עם איירן, שמן קארי ושאלוט (16 שקלים ליחידה); סביצ'ה טונה עם בזיל תאילנדי ווסאבי (66 שקלים); וברוסקטה בויאבז זעפרן עם פסטס איולי דגים, עגבניות ועשבים (64 שקלים). בין מנות הביניים: מוסר ים מטוגן במיסו וטוגורשי (82 שקלים); תמנון על הפלנצ'ה עם תפוחי אדמה (82 שקלים); גמרי - שהם השרימפס המקומיים שלנו, צרובים עם יין לבן וכפיר ליים (68 שקלים); וקלמרי ממולאים בגבינת עיזים, כרישה וקרם שום (66 שקלים).

תפריט העיקריות כולל בין השאר פילה לברק על הפלנצ'ה עם פריקי, מנגולד, חמאת יוגורט ושמן פטרוזיליה (124 שקלים); שניצל מוסר עם אוילי רמולר וקרם תפוחי אדמה (118 שקלים); ולינגוויני פירות ים עם ביסק (118 שקלים). מתוך מבחר של 6 מנות עיקריות בולטות 3 מנות שאינן מן הים, ושיחד עם 2 מנות ראשונות צמחוניות יכולות לספק אלטרנטיבה למי שאינו מיודד עם התוצרת הימית.

שעות פעילות לתקופת ההרצה: ראשון ושלישי-שבת, 18:00-24:00.

דל מאר. יפה נוף 99, חיפה. 04-8668813