את אושיית האינסטגרם רותם בן מויאל אתם בטח מכירים מההאשטאג רק ככה (#רק_ככה), שהוא מוסיף לכל תמונה וסטורי. בן מויאל החליט שדווקא עכשיו, בתקופה שבה מרבית עסקי המסעדנות נמצאים במשבר עמוק, הוא צריך לקחת צעד קדימה מהרשתות החברתיות ולפתוח מקום ראשון משלו.

למטבח הוא נכנס כבר בגיל 13 ואת הרזומה המקצועי שלו במטבחים צבר כשף בגן אירועים. הביקוש מקהל העוקבים שמהופנט לבישולים הביתיים שלו וההזדמנות העסקית שנקרתה בדרכו, הובילו אותו לפתוח דווקא כעת את מסעדת "רק ככה" החדשה בראשון לציון.

רותם בן מויאל ביצה סקוטית
בחלה עם ביצה סקוטית | צילום: רותם בן מויאל , אוכל טוב
רותם בן מויאל פיתה רק ככה
או בפיתה | צילום: רותם בן מויאל , אוכל טוב

"רק ככה" תושק באירוע פתיחה גדול שיתקיים מחר, ותיפתח לפעילות רשמית רק ביום ראשון אחרי חג השבועות (31/5). מדובר במסעדת אוכל רחוב כשרה שתתפקד במהלך היום כסטריט פוד לכל דבר ועניין, ובשעות הערב יפעל במקום גם בר שניתן יהיה לשבת בו עד השעות הקטנות של הלילה.

"את רק ככה פתחתי כי פנתה אליי קבוצת משקיעים שהחליטו שצריך לעשות משהו עם המותג הזה שבניתי בעשר אצבעות ובעבודה קשה, ולמען האמת קפצתי ושמחתי: החלטתי שאני הולך על כל הקופה. הבאתי את הסטייל המרוקאי שלי לפה וקיבצתי את כל המנות שלי לתוך חלה של שבת ולתוך פיתות שיודעות להחזיק דברים כמו רחם של אמא. והכל בשפה שלי ובסטייל שלי".

זה לא קצת מסוכן לפתוח עכשיו אחרי התקופה הזאת?

"כן זה קצת מסוכן, בייחוד אחרי הקורונה כשכולם מנסים להתאושש, אבל דווקא עכשיו אני רוצה להביא משהו חדש כי יש לי תחושה שאנשים ירצו לצאת מההסגר של התקופה האחרונה ולהגיע למקום חדש ולא בהכרח למקום קיים. אנחנו לוקחים פה סיכון ויש ממני ציפיות, אבל אני מאוד מקווה שאצליח לתת את הפרשנות שלי לכריך המושלם ולאווירה הכיפית שאני רוצה שתהיה פה. אני מקווה שאנשים יגיעו הנה לחוות את המקום ולהתנתק".

רותם בן מויאל שניצל
איזו מנה תבחרו ? | צילום: רותם בן מויאל , אוכל טוב

רותם בן מויאל קציצות
מנות בחלה של שבת או בפיתה | צילום: רותם בן מויאל , אוכל טוב

אז מה יהיה לאכול פה? שניצל רק ככה עם חצילים, מטבוחה שבושלה 6 שעות, בצל ירוק ופלפל חריף; קבב מהגריל עם טחינה, בצל, עגבנייה חרוכה, חציל שרוף וצ'ימיצ'ורי; אסאדו מפורק שבושל 8 שעות ברוטב שזיפים ויין עם סלט עגבניות ובצל מקורמל; מסאחן פרגית במרינדת ראס אל חנות עם מלפפון בתחמיץ, בצל בסומאק וטחינה הר ברכה; וכבדי עוף עם מוח עגל על הפלאנצ'ה עם בצל ותבלינים.

לצד האופציות הבשריות בן מויאל מציע ברק ככה גם שווארמת כרובית עם בצל מטוגן וטחינה לימונית; וביצה סקוטית עם סלט ירקות, טחינה ובצל ירוק. לצד הכריכים מציעים פה מנות קטנות כמו בטטה שרופה על מלח עם שמן זית, סילאן ופקאן סיני; צ'יפס בטטה ותפוחי אדמה עם איולי צ'ילי וחציל בלהבה עם שום קונפי ושמן זית. מחירי הכריכים נעים בין 45-50 שקלים.

המסעדה תהיה פתוחה בימיםראשון-חמישי בין שעות 12:00-23:00 (הבר יהיה פתוח עד 02:00). בימי שישי המקום יפעל מ-12:00 ועד שעתיים לפני כניסת השבת במתכונת של קבלת שבת יוונית; והמקום ייפתח לפעילות גם במוצאי השבת עד הלילה.

רק ככה. רוטשילד 104, ראשון לציון. כשר