אין תמונה
והנה מאיר אדוני עם סבתא שלו

זוכרים את המנה הזאת שסבתא שלכם מכינה ואתם פשוט מטורפים עליה? גם השף מאיר אדוני זוכר אותה. זיכרון שהוביל אותו לפרויקט חדש, שנשמע קצת כמו תכנית ריאליטי בהתהוות שהוא מנהל בעצמו ולא מצטלמת בשום מקום. "אני שנים מדבר על סבתא שלי וההשראה העצומה שקיבלתי ממנה", מספר אדוני, "והפרויקט הזה הוא משהו שחלמתי עליו המון זמן ועכשיו הוא יוצא לפועל כעת, כי הסבים והסבתות שלנו לא נעשים צעירים יותר".

בואו לקרוא על עוד דברים טעימים אצלנו בפייסבוק

המיזם שמארגן אדוני נקרא "זכרונות מהמטבח של סבתא" ועוסק בתחרות מתכונים של סבים וסבתות מכל העדות, שישלחו אל האתר שלו. "הרעיון הוא ליצור בנק ענקי של מתכונים שמספרים את הסיפור של המקום שהסבתא הגיעה ממנו ושל אותה סבתא עצמה", הוא מסביר.

המתכונים שהגולשים ישלחו יעברו לצוות של אדוני, שמונה בין היתר את השפים של מסעדותיו בלו סקיי, לומינה, כתית והמזללה. פאנל השיפוט יבחר מתוך המתכונים שיישלחו מאה מתכונים וסיפורים - והגולשים שמאחוריהם יוזמנו ליום טעימות, במסגרתו יוכנו המתכונים פיזית מול השופטים. בשלב הסופי יבחרו עשרים מנצחים שמנות הסבתות שלהם יוגשו במסעדות הקבוצה במהלך כל חודש פברואר.

מאיר אדוני מרק חרירה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
מרק חרירה שמגיש אדוני במסעדותיו, בהשראת אוכל של סבתו | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

"כל מסעדה תקבל אליה 5 מתכוני סבתות שיוגשו במהלך חודש במסעדה עם השם והסיפור של הסבתא", מפרט אדוני. "יהיו גם פרסים, אבל הכי חשוב שפשוט נתעד את המתכון של הסבתא שלו ונגיש אותו אצלנו במסעדות".

עוד באוכל טוב:

הרעיון לאסוף מתכונים עתיקים נובע מהאופן בו פועל אדוני כבר שנים ארוכות, עם השראה ממשפחתו. "הצוות שלי ואני מלקטים מתכונים מהסבתות והדודות שלנו כל הזמן", הוא אומר, "יש המון מנות במסעדות שלי שמושפעות מהתבשילים של סבתא שלי מהדברים הבסיסיים כמו לימונים כבושים, סרדינים ממולאים, הקוסקוס שלה, מרק חרירה, עוגיות שונות וקומפוט חבושים. זה אוצר שלם שסבתא שלי העבירה לי ויש עשרות אלפי מתכונים כאלה שנמצאים אי שם בחוץ ואני רוצה לתפוס אותם איכשהו".

מעבר למסעדותיו של אדוני, המתכונים הייחודיים יועברו גם לבית התפוצות, למחלקה קולינרית שתקום במיוחד, שם יהיו נגישים גם אחרי שהמיזם יסתיים. "אנחנו ניצור בבית התפוצות בנק מידע שהוא חשוב מאוד", מסביר אדוני, "אנחנו מנסים לתפוס את מה שעוד נשאר בפרויקט הזה, ממידע שחלק גדול ממנו לא קיים יותר. לכן, הפרויקט הזה הוא הרבה מעבר ללהיות שף או מסעדן. מדובר במשהו ברמה לאומית בחשיבותו".

איך משתתפים? מצלמים וכותבים את המתכון של סבתא ונרשמים באתר של מאיר אדוני (עד ה-10 לינואר). המנות הזוכות יקבלו הזמנה זוגית לארוחה באחת ממסעדות קבוצת כתית.

>> לכל חדשות האוכל