שני שוקי האוכל הגדולים בתל אביב - שרונה מרקט ושוק צפון - חוו בחודשים האחרונים אי אילו סגירות מצערות. המזל הוא שכל סגירה היא הבטחה לפתיחה אחרת, והנה עכשיו ההבטחות האלה מתחילות להתממש. יצאנו לבדוק מה חדש, וחזרנו בתחושה שהיד עוד נטויה. 

שוק צפון

מקסיקנה ממשיכה לכבוש עם מקסיקנה מרקדו

זאת כנראה הייתה השנה של מסעדת מקסיקנה הוותיקה. שיפוץ מקיף למסעדת האם, התרחבות ופתיחת סניף בצפון תל אביב, וכעת השקת קונספט חדש (שמתעתד להפוך לרשת) שפועל מהשבוע בשוק צפון ברמת החייל. המקום החדש, שייקרא מקסיקני מרקדו (Mexicana Mercado), יציע מנות מקסיקניות ברוח שוקי מקסיקו הצבעוניים. התפריט מבוסס על מנות טאקו במגוון מילויים, מנות מקסיקניות שמוגשות בקונוס טייק אוויי, פלאוטס, שהן טורטיות תירס במילוי סלסות שונות, וכמובן אבי הטקס מקס - הבוריטו, שעשוי כאן מקמח חיטה ומגיע גם הוא בשלל מילויים.

תמצאו פה, למשל, אצבעות פילה דג פריכות עם סלסה חלפניו בגריל וליים עם מיונז צ'יפוטלה, סלסת אבוקדו וסלסלת בלנקו (19 שקלים); שרימפס קריספי עם סלסה חלפניו (19שקלים); נאצ'וס קון קסו - חטיפי טורטייה תירס עם פיקו דה גאיו, פריחולס, גוואקמולה ושמנת חמוצה (35 שקלים); ברבקואה - תבשיל בשר עם אורז, פריחולס וליים, שמוגש עם סלסת פיקו דה גאיו מוגש בטורטייה (49 שקלים); וטורטיות תירס ממולאות חזה עוף מפורק עם מוצרלה מעושנת וסלסות אבוקדו, בלנקה ורוחה (49 שקלים).

מקסיקנה מרקדו שוק צפון (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
זאת הייתה השנה של מקסיקנה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מקסיקנה מרקדו שוק צפון קינוח (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
עתידים להיות רשת. מקסיקנה מרקדו | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בר דגים מתרחבים עם מקום בשם סלטים

אחרי הסגירה של מעדניית אנשי הזית תפסו את מקומה הבעלים של הבר דגים המצליח בשוק צפון. כאן הם יציעו מדי יום בין השעות 12:00 ל-17:00 סלטים בהרכבה אישית, במחיר של 29-49 שקלים, בהתאם לגודל וסוג המנה. לצורך הרכבת הסלט יעמדו לרשותכם 50 רכיבים שונים - אינספור סוגי ירקות, קטניות וגבינות - ובעתיד מתכוונים למכור כאן גם סלטים מוכנים מראש. כמו כן, מציעים בסלטים משלוחים לכל המשרדים ברמת החייל. בסמוך לבר הסלטים פתחה הקבוצה גם מעדנייה איטלקית ים תיכונית, שמציעה שלל מוצרים משמני זית ונקניקים מובחרים ועד דגים שמעושנים במקום וצ'ימיצ'ורי.  

המעדנייה של בר דגים (צילום: אושרת כרמלי, KateRiep_Godbye)
המעדנייה של בר דגים. אנחנו תמיד בעד | צילום: אושרת כרמלי, KateRiep_Godbye

שרונה מרקט

אבו שוקרי מחליף את אבו חסן

חומוס אבו שוקרי נכנס לנעליו של אבו חסן, שסגר לאחרונה את הסניף שלו בשרונה מרקט. אבו שוקרי נמצא כרגע בהרצה בשוק ויחל לפעול באופן מלא בעוד כשבועיים. במקום יוצעו שני תפריטים לארוחות צהריים וערב, ובסופי השבוע יהיה אפשר לרכוש אוכל מוכן הביתה. בין המנות: חומוס ומסבחה קלאסית, כמובן, שיפודים שונים, ממולאים, פלאפל, מרקים ותבשילים.

 

פרויקט החומוס הגדול (צילום: אבישי פינקלשטיין, mako אוכל)
שרונה מרקט מתחדשים עם עוד חומוס נוצץ, במקום אבו חסאן | צילום: אבישי פינקלשטיין, mako אוכל

כריכים חדשים למרקט: פליישמן, סנדוויצ'ים גורמה ושרקוטרי 

באמצע החודש עתידה להיפתח בשרונה מרקט כריכיית פליישמן - כריכייה מושקעת שפועלת כבר ברחוב הרצל בתל אביב. פליישמן תציע מגוון כריכים בשריים על הפלנצ'ה, מתנור העישון או בהרכבה עצמית, לצד תוספות שוות. בין השאר יגישו פה סנדוויץ' מנהטן עם חזה הודו, מיונז, חרדל, עגבנייה, מלפפון חמוץ וחסה (32-42 שקלים), סנדוויץ' ברוקלין עם קורנביף, איולי שום, צ'ימיצ'ורי, פלפל חריף, בצל סגול וחסה (32-42 שקלים) וסנדוויץ' מטיאס עם מיונז חזרת לבנה, בצל ירוק, בצל סגול, צנונית, גרידת לימון וביצה קשה מגורדת (32-42 שקלים). מי שלא רוצה את הבשר שלו בתוך לחם יכול גם לבקש את גרסת הסלט, שמוגשת עם בשר לבחירה מבין אפשרויות כמו קורנביף, כתף בקר וסינטה על הפלנצ'ה.    

בניחוח של חו"ל: ECOLIMA 

על הדוכן החדש שנקרא אקולימה אנחנו עוד לא יודעים יותר מדי. חוץ מהעובדה שמדובר בתוספת מרעננת שעוד לא הייתה כמוה בשרונה מרקט ומגיעה אלינו מברזיל. אקולימה תציע עוף אקולוגי בגריל, שיוגש במגוון טעמים לצד תוספות. המקום עתיד להיפתח בהמשך החודש לפעילות - בינתיים מבטיחים כאן תעודת כשרות ומחירים נוחים. 

שוברים את המחירים: COFFEAT

לקופיקס קמות מתחרות נוספות, הפעם במיקום מפתיע. בימים האחרונים נחתם בשרונה מרקט חוזה עם רשת בתי הקפה קופיט. כמו קופיקס, יציעו כאן משקאות קפה במחיר חמישה שקלים לצד מגוון מאפים, כריכים ושתייה קלה. בית הקפה עתיד להיפתח באמצע דצמבר. 

יוצאים לדרך חדשה: נתחים

הדוכן הקטן והמלא כל טוב של נתחים הוא אמנם לא חדש, אבל אנשיו בהחלט יצאו לדרך חדשה. הדוכן הוקם על ידי השף שי עשהאל שהלך לעולמו לפני כחודשיים. עשהאל היה ידוע בזכות סדנאות הבישול שעשה, והפרויקט האחרון שלו היה הדוכן של נתחים בשרונה. בדוכן הכשר תמצאו עשרות סוגי ממרחים וריבות שנעשים במקום (חרדל פרא, ריבת בצל, צנונית כבושה, ריבת גזר גמדי), לצד כריכים מעולים שמוגשים עם ממרחי הבית ונקניקים שנעשים גם הם על ידי ממשיכי דרכו של שי: ילדיו אור ואופק. בין הכריכים: כריך גיבורים (ג'בטה עם כמה סוגי בשר חם, בצל צלוי, ירקות ורטבים), סלופי ג'ו, כריך בשר ויין וכריך בנאים. על 100 גרם בשר (לבחירה) תשלמו 43 שקלים, על 200 גרם 53 שקלים ואפשר גם לקחת הביתה קילו ב-160 שקלים ולבחור בין רוסטביף, חזה אווז או פסטרמה ביתית. אנחנו ממליצים על כריך הגיבורים עם 150 גרם בריסקט שמגיע עם שלל רטבים וממרחים נהדרים.

>> לכל חדשות האוכל