מדי שנה מתקיימת בארץ תערוכת החקלאות פרש אגרומשוב, שאליה מגיעים מכל רחבי העולם כדי להתעדכן בחידושי החקלאות בישראל ובפיתוחים מעניינים מהתחום. אבל הדבר המעניין ביותר בכל שנה בתערוכה הזאת, לפחות מבחינתנו הצרכנים, הוא הזנים החדשים של הפירות והירקות שמגדלים פה ועתידים לפקוד את שוקי האיכרים, מדפי הירקנים ואגפי הירק והפרי ברשתות השיווק הגדולות, בקרוב מאוד.

השנה אנחנו עתידים להיתקל בכרוביות סגולות יפהפיות, שמלבד החן הסגול טעמן זהה לזה של הכרובית המקורית; בעגבניות ירוקות בשם פדרו שטעמן מתוק, חמצמץ ומעושן והן מכילות מעט מים יחסית, ירוקות מבחוץ ואדומות מאוד מבפנים; באבטיח אישי מתוק במיוחד שהוא נטול גרעינים ובעל חיי מדף ארוכים במיוחד; במלון פריך שמזכיר בטעמו תפוח; ואפילו באבטיח יפהפה במתיקות מעודנת, שמבחוץ הוא צהוב ומבפנים ורדרד.

כל הפירות והירקות החדשים הללו ורבים נוספים הגיעו לאולפן של תוכנית הבוקר, שם, מלבד לטעום אותם, לימדו אותנו את הסוד לבחירת האבטיח המושלם. רמז: זה ממש, אבל ממש לא הצליל שהוא משמיע כשדופקים עליו.  

אבטיח צהוב (צילום: אורן בסון, יחסי ציבור)
בחוץ צהוב, בפנים ורוד. האבטיח החדש מבית מכתשים אדמה | צילום: אורן בסון, יחסי ציבור

כרובית סגולה (צילום: איציק עזרא, יחסי ציבור)
אולי פגשתם בה בשוק האיכרים אבל עכשיו היא תהיה בכל מקום. כרובית סגולה של חברת זרעים גדרה- סינג'נטה | צילום: איציק עזרא, יחסי ציבור