רשת המסעדות קפטן קארי, המתמחה באוכל הודי ומכונה "ההודית של רושפלד", הגישה ביום חמישי האחרון בקשה לפירוק לבית המשפט המחוזי בתל אביב. קפטן קארי הפעילה שלושה סניפים בתל אביב: במתחם שרונה, בדיזינגוף 149 וברחוב קויפמן 6. בעלי המניות של הרשת הם גיא בליס, עמית לביד, משה בודניק, יונתן רושפלד וגיא פסו.

בבקשת הפירוק נכתב כי "לאור היעדר כדאיות כלכלית ובמטרה לצמצם נזקיה, פעלה החברה להקטנת פעילותה העסקית באמצעות סגירת הסניפים, כאשר בנובמבר 2018 פעילות החברה הופסקה ולא נותרו בבעלותה סניפים פעילים או כל פעילות עסקית אחרת".

עם זאת - ולמרות שאין הדבר מוזכר בבקשה - מסעדת קפטן קארי בשרונה ממשיכה לפעול תחת בעלות חדשה, וגם באתר המסעדה לא נראה כל שינוי בולט לעין. גם הכיתוב "קפטן קארי ההודית של רושפלד" מופיע בעמוד הבית באתר. מהבעלים החדשים נמסר כי הוא ממשיך להפעיל את העסק באותו פורמט ועם המתכונים של רושפלד, בתמורה לכך שקיבל על עצמו את החובות החוזיות עם שרונה.

הסניף הראשון של קפטן קארי נפתח בשרונה מרקט בתל אביב באפריל 2016. כשנה לאחר מכן נפתח גם הסניף בדיזנגוף. בבקשה נכתב כי נכון למועד הגשתה, לחברה חובות כלפי עובדים, ספקים, בנקים ורשויות הנאמדים בכ-2.5 מיליון שקל. בנסיבות האלה התקבלה באסיפת בעלי מניות שלא מן המניין, שנערכה ב-5 במאי, החלטה מיוחדת שלפיה תוגש בקשה לפירוק. עוד נכתב כי נושים של החברה, לרבות עובדים, מתדפקים על דלתותיה בדרישה לקבל את החובות המגיעים להם.

בנוסף, הוגשה היום בקשה מטעם בעלי המניות של הרשת לכינוס אסיפות נושים לשם אישור הסדר עם הבעלים. בבקשה נכתב כי בעלי המניות ערבים להתחייבויות שונות של החברה כלפי צדדים שלישיים ובנקים, וכי הם נטלו הלוואות ואשראי מצדדים שלישיים לצורך הפעילות. בשל אותן ערבויות כבר מתנהלים נגד הבעלים שלושה הליכים משפטיים ונפתחו תיקי הוצאה לפועל.

לפי הבקשה של בעלי המניות, החובות שלהם בזיקה עם החברה מסתכמים ב-1.4 מיליון שקל. בין הנושים בנק מזרחי (300 אלף שקל), בית המטבחיים דבאח (200 אלף שקל), יבואנית מותגי האלכוהול מ.אקרמן (170 אלף שקל), חברת משלוחי הירקות והפירות עלה עלה (120 אלף שקל) וגבינות משק יעקבס (64 אלף שקל).

לטובת ההסדר מציעים בעלי המניות תשלום של כ-32% מסך התביעות המאושרות באמצעות הזרמת תרומת בעלים וכספים מבני משפחה וחברים. "הסדר הנושים המוצע, במסגרתו תתקבל תמורה מהמבקשים, הנו עדיף כלכלית באופן ניכר מכל חלופה אחרת העומדת בפני נושי המבקשים ובפרט שיש בו לפרוע חלק ניכר מחובותיהם לנושים באופן צודק ושוויוני. פניית המבקשים להליכי פשיטת רגל, בנסיבות הקיימות, לא תביא תועלת למי מנושיו של המבקש".

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:

לנשים בעולם אין גישה לסלולר - וזה עולה למפעילות 700 מיליארד דולר
טים קוק הגיע עם עוד מנכ"לים לבית הלבן - טראמפ פנה אליו בטעות כ"טים אפל"