מסעדה חדשה בפתח תקווה מספקת עניין רב לחובבי הבשרים, כשבמרכזה סעודות שיתופיות לקרניבורים. המקום נקרא PITMASTER (פיטמאסטר), ומלבד האוכל עצמו, הוא כולל גם סוג של מופע - הסועדים צופים בשף בשידור ישיר מהמטבח (על גבי מסכים שפזורים במסעדה אליהם משדרות מצלמות את המתרחש במטבח ובמעשנה) תוך כדי שהוא עוסק בפירוק, קיצוץ והכנת הבשר.

על פיטמאסטר אחראים הבעלים של רשת ביירן מרקט, חלק מחברי קבוצת הפייסבוק סודות המעשנה והסו-ויד, מיזם האירוח Levy's BBQ ומיזם הנקניקיות צ'ורי chori. ביחד הם החליטו ליצור מקום קבוע לארוחות הביתיות שהחלו לפני מספר שנים ואיגדו חובבי בשר ועישון בשרים מכל הארץ, ולהעניק להם במה שפתוחה לכולם.

פיט מאסטר בשרים
לא רק אוכל, גם מופע | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
פיט מאסטר בשר
6 סוגי בשר שונים מוגשים בכל ארוחה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בתחילת כל ארוחה מומחה הבשרים מציג ומסביר על המנות של הערב, ושידור ההכנות של האוכל מהמטבח מתחיל. פיטמאסטר היא מסעדה בשרית כשרה שמבוססת על ארוחה קבועה: כל האורחים יושבים סביב שולחן אבירים גדול חולקים ובה בשרים, סלטים ומנות ראשונות שמוגשות למרכז השולחן. המנות בפיטמאסטר מתחלפות מדי ערב אך כוללות באופן קבוע 6 אפשרויות בשרים שונות. מחיר הארוחה לסועד: 250 שקלים לצד בירה/יין (ובזמן ההרצה 225 שקלים).

פיט מאסטר מסעדה
לא רק בשר, גם עופות שלמים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בין המנות ניתן למצוא כאן למשל: עוגת עראיס משכבות של טורטיות ממולאות בבשר טחון ושומן כבש; רולדת בשר ממולאת בתערובת בשרים, מגולגלת סביב מיקס חלקי פנים וכבד אווז עם סילאן וטחינה; מסבחה אבו קופיט - גרגרי חומוס וטחינה עם בשר מעושן מפורק; שוק אווז קונפי עם בטטה מעושנת; שואו ארמה - כתף או צוואר טלה עם פרגית מעושנת קצוצה, בצל בסומאק, פטרוזיליה, עמבה וטחינה; ספייריבס טלה מעושנים בגלייז ברביקיו; נתחים מעושנים של אנטריקוט, צלעות, או פיקניה לצד תפוח אדמה, סלק מדורה וצ'ימיצ'ורי; בריסקט - חזה בקר מעושן עשר שעות עם קרם ירקות שורש וקוביות שומן כבש; אסאדו מתפרק מהעצם; ומוסקה עם צוואר טלה מעושן 12 שעות עם חצילים קלויים. 

PITMASTER. הברקת 4, פתח תקווה. 073-2777777. שעות פעילות: א'-ה' 18:30-23:00. כשר