לחם פומרנץ פלורנטין (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ללא סימנים מזהים: לחם פומרנץ | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הרעיון של לחם פומרנץ קסם לנו עוד לפני שהגענו למקום או טעמנו את הלחמים: מאפייה ארטיזנלית נסתרת, שאם לא יודעים על קיומה אין סיכוי להיקלע אליה. בית עסק מהסוג הנדיר שמתבסס כל כולו על אדם אחד בלבד. לאדם הזה קוראים עקיבא פומרנץ והוא עושה כאן הכול מהכול - מנביט, טוחן, אופה, אורז, מסביר ומוכר.

למען האמת, כבר מספר שנים שהלחמים של פומרנץ עוברים בהמלצה מפה לאוזן בין מכרים וחברים. בתחילה הוא היה אופה אותם במרכז תל אביב, ובחודשים האחרונים החליט שהמטבח במקום כבר לא יכול להכיל את העשייה שהולכת וגדלה, ועבר למיקום חדש ברחוב פלורנטין (אל תחפשו שלט, כי אין). בד בבד פתח פומרנץ גם עמוד פייסבוק חדש לעסק, בו הוא מפרסם את מוצריו ועונה לשאלות.

עוד מלא דברים טעימים בפייסבוק שלנו

כשההמלצה על לחם פומרנץ הגיעה אלינו הרגשנו שאנחנו חייבים לבדוק את הנושא. הגענו לפלורנטין בצהרי שישי, ואת פנינו קיבלה דלת לבנה וסגורה. כי ככה זה במקום שהוא מופע של איש אחד - כשהוא לא שם, אין מקום. אז הטיפ הראשון שלנו לאלה מכם שמעוניינים לטעום את לחם פומרנץ: תאמו הגעה מראש.

לחם פומרנץ לחם נבטוטים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
טעים ויפה. לחם נבטוטים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

חזרנו שוב, אחרי תיאום, בשעת צהריים של יום חול. פומרנץ קיבל את פנינו בשמחה, והסביר לנו על המוצרים שלו החל מתהליך ההנבטה ועד האפייה. שקיפות מרשימה שמעידה על אדם שלא מעוניין רק למכור ולהרוויח, אלא באמת גאה בתוצריו ורוצה שתדעו מה אתם קונים ומה אתם אוכלים.

עוד באוכל טוב:

 

אז מה באמת אוכלים כאן? הלחמים של פומרנץ הם מוצרים פרי פיתוחו וכוללים מבחר של לחמי בריאות. כך למשל: לחם נבטוטים שבו כוסמת, תירס, חמניות, פשתן ועדשים; לחם מועשר באורז אדום או מלא; פיתות (שמזכירות צ'פאטי הודי למראה); וקרקרים. הכול ללא גלוטן או חשש לגלוטן, ולא כולל שום סוג של קמח.

פומרנץ מכין את הלחמים שלו בשיטה של טחינה קרה (קרי, רטובה) של הרכיבים (אותם הוא מנביט), ומבסס אותם על מחמצת אורז, שהיא פרוביוטית. הלחמים שלו אינם מכילים חומר גלם מן החי כך שהם גם טבעוניים, ובנוסף הם ללא סוכר, חומרים משמרים או משפרי אפייה.

אם כל השיח הזה על הנבטות, טבעונות ומחמצות לא מדבר אליכם, הנה סיכום כללי: הלחם של פומרנץ מתמקד בחומרי גלם בריאים ובתהליכי ייצור בריאים, ללא קיצורי דרך. בכך הוא שונה מרוב המוצרים התעשייתיים ללא גלוטן שקיימים היום בארץ, וכוללים הרבה מאוד רעות חולות כמו שמנים, סוכרים ומייצבים. בגזרה הזאת, לחם פומרנץ הוא בהחלט פורץ דרך.

לחם פומרנץ (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ממש לא רק לחולי צליאק | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הלחמים של פומרנץ לא מיועדים רק למי שמקפידים על מוצרי בריאות ולחולי צליאק, אלא לכל חובב אוכל בעל ראש פתוח וסקרנות טבעית - פשוט כי הם טעימים. רק אל תחפשו דמיון מוחלט לטעמים שאתם רגילים אליהם מלחמים שמבוססים על חיטה, כי כאן אתם עשויים להתבאס.

הטחינה הקרה של חומרי הגלם יוצרת לחם שמזכיר משהו בין עוגה רכה ונעימה ללחם שיפון רוסי דחוס וטוב. לחם האורז שטעמנו היה בעל מרקם קצת לח וטעם חמצמץ, נעים וטוב, ולחם הנבטוטים היה משגע. לא רק בגלל שהיה טעים ועשיר, אלא גם כי הוא יפה ומעניין כל כך שפשוט כיף להסתכל עליו ולאכול ממנו.

המחירים כאן נעים בין 35-30 שקלים לכיכר לחם גדולה. זה לא זול, אך לעומת לחמים אחרים ללא גלוטן, שהם יקרים פי כמה ממוצרים סטנדרטיים ומכילים חומרי גלם זולים בהרבה ולא בריאים בעליל, מדובר בתוספת קטנה יחסית בשביל מוצר שהוא טוב פי כמה וכמה. הלחמים של פומרנץ שונים מלחמים סטנדרטיים אחרים גם בכך שהם משביעים מהם בהרבה, כך שייקח לכם זמן מה לסיים כיכר שלמה. בקיצור, לא רק לחובבי פחמימות מושבעים מגיעות מאפיות בוטיק.

לחם פומרנץ. פלורנטין 13, תל אביב. 03-5607856. לפרטים נוספים ותיאומים.

>> לכל חדשות האוכל