קשה למצוא בישראל מוסדות של ממש בתחום הקולינריה. מסעדות רבות לא מצליחות להחזיק כאן מעמד למעלה משנה-שנתיים, ואלה שמצליחות לשרוד מספר דו ספרתי של שנים הן כבר נדירות ממש. לכן יש לנו הערכה מיוחדת למסעדות שמצליחות לבסס את עצמן כמוסד אמיתי, לשגשג ולפעול למעלה משנות דור. כזו היא מסעדת אוסטריה דה פיורלה האיטלקית בתל אביב, שנפתחה לפני למעלה מ-33 שנים - ואמש הכריזה, לצערנו הרב, על סגירתה.

אוסטריה דה פיורלה מרחוב בן יהודה בתל אביב היא עסק משפחתי אינטימי שמוכר כאחת המסעדות האיטלקיות האותנטיות ביותר בארץ. על המקום שולטת ביד רמה פיורלה, שעלתה לישראל מרומא. אחרי שלושה עשורים היא החליטה עכשיו לצאת לפנסיה, ולהותיר מאחוריה את שלב המסעדנות של חייה. בנה, פבריציו, מיצה אף הוא את ענף המסעדנות הישראלי הקשוח, ובסוף החודש הקרוב השניים יסגרו את המסעדה.

אוסטריה דה פיורלה מצטרפת בזאת ללא מעט מסעדות שנסגרו בחודשים האחרונים, חלקן מוסדות קולינריים ותיקים - כמו מסעדת אורנה ואלה שנסגרה אחרי 25 שנה, מסעדת בליני שנסגרה אחרי 24 שנה ומסעדת עד העצם בהרצליה שנסגרה אחרי 30 שנות פעילות.

נקודת האור היחידה בסיפור היא שבשבועיים הקרובים עוד יהיה אפשר להגיע למסעדה וליהנות מארוחת פרידה. התפריט האיטלקי המסורתי של אוסטריה דה פיורלה מאפשר לטעום מנות איטלקיות קלאסיות כמו ארטישוק יהודי, מרק מינסטרונה, פסטה פסטו עם פרמזן, בזיליקום וצנוברים ופסטת פטוצ'יני ובוטרגה, ואנחנו בטוח נתגעגע.