גל המסעדות שהופכות כשרות או מחמירות את הכשרות ממשיך: אחרי 12 שנות פעילות, מסעדת "המוציא" של השף אבי לוי תהפוך לכשרה בהכשר בד"ץ. "אחרי 12 שנה שהמוציא קיים אני נתקל בהמון שאלות של שומרי כשרות גבוהה לגבי שינוי בכשרות, האמת לא היה לי תשובות לנושא הזה אבל עלתה לי כל הזמן תמונה בראש שאני באופן אישי אשמח לראות קהלים שונים ב'המוציא' יושבים וחווים חוויה משותפת", מספר השף לוי על השינוי. "לכן יצאתי למהלך כזה שאני חושב שיעשה רק טוב לכולנו. זאת התרומה הקטנה שלי למה שאני כל כך מאמין בו שזה אחדות של העם שאני שייך אליו ואוהב אותו כל כך".

View this post on Instagram

A post shared by שף אבי לוי (@avilevy_hamotzi)

בישראל קיימות שתי דרגות של כשרות בהשגחת הרבנות: "רגילה" ו"מהדרין" (וזה בלי להתייחס ל"צהר", שהפכה לכשרות פופולרית מאוד בשנים האחרונות). הכשרות הרגילה מתאימה לרוב ציבור שומרי הכשרות והכשרות מהדרין למחמירים יותר, למשל בכל מה שקשור להכנת בשר (מה שרלוונטי מאוד ל"המוציא"). כשרות "מהדרין" (בד"ץ) מחייבת רכישת חומרי גלם מספקים מורשים, הפרדה מוחלטת בין כל פריט ופריט במטבח, נוכחות של משגיח כשרות לכל אורך תהליך הבישול וההכנה של הבשר ושמירה על ניקיון ברמה שמחייב ההכשר.

"עבדנו קשה כדי להמשיך ולהביא בשר איכותי בכשרות הזו ולהישאר באותם מחירים סבירים של התפריט הנוכחי", מסביר לוי, "אולם יש מספר קטן של מנות דגל שמחירן יעלה, היות והקנייה שלהן גבוהה בכעשרים אחוזים מהמחיר הנוכחי. נעשה הכל כדיי שנשאר במחירים שפויים".

את "המוציא" פתח לוי קצת אחרי שזכה במאסטר שף באחת מהסמטאות הציוריות של שוק מחנה יהודה. לפני כשנה היא עברה למשכנה החדש בבניין עתיק ברחוב יפו 113. לוי משלב במסעדה בין סגנון הבישול הצפון אפריקאי השורשי, למטבח הירושלמי. בין המנות ניתן למצוא סיגר ממולא בשקדי עגל, דגים ברוטב צ'רמלה, תבשיל כתף ברוטב עגבניות, מבחר סוגי קציצות כמו קציצות בולט אלג'יראיות, קציצות דגים וקציצות עוף וחצילים, ומה שנחשבת למנת הדגל – עוף בחלה.

המוציא. רחוב יפו 113, ירושלים. טלפון: 02-6310050