פרדס חנה כרכור היא אומנם מושבה קטנה, אבל גם מי שלא גר בה יודע שמדובר בבירה קולינרית אזורית. כמו בכל בירה קולינרית שמכבדת את עצמה מתקיימים בה סיורי אוכל, פועלים בה מוסדות אוכל מיתולוגיים ותיקים כמו פלאפל דבורה ומסעדות מצוינות כמו רוברטה וינצ'י והמחתרת התאילנדית, ואפילו ברים שכונתיים יש בה. ובכל זאת, כששמענו שנפתח בכרכור בר יין חדש הופתענו. ולא סתם בר יין, אלא בר יין מקומי צעיר עם עיצוב פנים מינימליסטי שמציג אלמנטים של סלואו פוד בתפריט.

ליטל וויין בר (Little Wine Bar) ממוקם בשכונה הוותיקה של כרכור, הרחק מהמולת הרחוב הראשי שבו פועלים מרבית מקומות הבילוי, בקומת הכניסה של בית אומנים בן 3 קומות שמאכלס סטודיואים של מעצבים ואדריכלים. בחוץ יש אזור ישיבה שצופה לרחוב ובפנים בר ישיבה קטן, כמה שולחנות גבוהים וספריית יין עם מדפים עמוסים ב-70 לייבלים של יינות ישראלים, פרי עבודתה של מור ברנשטיין. בתוך הבר נמצא גם המטבח, שממנו יוצא מבחר לא גדול אך מאוד מדויק של מנות המתפקדות על תקן בנות לוויה מפתיעות ליין (אבל אל תצפו מהן לספק לכם ארוחת ערב מלאה).

את ליטל וויין בר פתחה לפני כמה חודשים ליטל אלקויטי, בוגרת תואר שני בגסטרונומיה מהאוניברסיטה שבפיאמונטה, איטליה, ושמו נגזר משם החיבה שקיבלה שם. אליו היא מנתבת את החיבור העמוק לתנועת הסלואו פוד שפיתחה במהלך הלימודים, את הרצון להנגיש חומרי גלם מקומיים ואת השאיפה לשחרר את הציבור מהרתיעה מיין ישראלי. את כל אלה היא גיבשה לשפה קולינרית מרתקת, ובעזרת ענבר טשימוביץ, האחראית על המטבח הקטן, בנתה תפריט שמבוסס על יצרנים קטנים ומסקרנים ומצליח לספק ביסים מפתיעים.

התפריט כולל 3 סוגים של ברוסקטות נפלאות: ברוסקטה עם סנט מור חרוכה, שזיף צלוי וריבת פלפלים חריפה מתוקה של המותג המקומי Livney's, ברוסקטה עם עגבניות משודרגות בעוקצנות של שום קונפי, עשבי תיבול ושמן זית פישולין ארומטי של המותג אדמה וברוסקטת פוטנסקה עם אנשובי, גרידת ליים וצ'ילי ירוק (38-45 שקל). פלטת הנקניקים של ליטל וויין בר מורכבת מהיצירות הארטיזנליות של לבקוביץ שרקוטרי, שמוגשות לצד כרוב כבוש מותסס מעוטר בגרגירי חרדל מותסס של עדי פעמוני (69 שקל); ויש גם פלטת גבינות שכוללת גבינות עיזים מעין כמונים, גבינות בקר פימונטזיות מהמחלבה הקטנה שבקיבוץ גבעת חיים איחוד, דבש של משק אופיר, פירות ואגוזים (55 שקל); בייגלה הלל שנאפה על ידי אופה מקומי מכרכור ומוגש לצד מטבלים של ליבניז (35 שקל); ושני סוגי סלטים.

ליטל וויין בר בפרדס חנה כרכור (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
3 סוגי ברוסקטה, ועוד בדרך | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

אבל כאמור בליטל וויין בר היין הוא העיקר, ואפשר גם לקנות אותו הביתה (במחיר זהה לזה של שתייה במקום). מחירה של כוס יין (יש מבחר של 2 לבנים, 2 אדומים ורוזה אחד שמתחלף כל הזמן) ידידותי מאוד ונע בין 36 ל-45 שקלים.

למי שאינו חובב יין מחכים בתפריט כמה קוקטיילים מעניינים שרקחה יצרנית הקוקטיילים המבוקבקים מור קורל, בירת שבט פרדס חנאית (שמוגשת גם בעגלת ההמבורגר של גיא), תזקיקים ישראליים של יוליוס, ג'ין של זהרה מעמק המעיינות המיוצר מפחת של תמרים וורמוט של אייל דרורי. מי שאינו מעוניין באלכוהול יוכל לשתות "גזוז הדסה של נעמה" - משקה מטוניק מתובל של נעמה שטרן-ליכט (לשעבר מסעדת החלוצים 3) בתוספת סודה, שמספק טעמים עשבוניים של קוקטייל אך ללא כל זכר לאלכוהול. 

בשעות היום, כשהבר לא פועל, מסתובבת אלקויטי ברחבי הארץ כדי לאסוף את חומרי הגלם שמספרים את הסיפור של האוכל הישראלי, ובעתיד הקרוב אפשר יהיה לקנות אותם גם אצלה בבר היין. עוד התחדשות משמחת שצפויה במקום היא בראנץ' שישי שנמצא בתכנון, ובחודש דצמבר גם יתווספו לתפריט מנות חורפיות כמו מרק בצל עם גבינה וברוסקטת דג קונפי.

ליטל וויין בר. נעורים 41, פרדס חנה כרכור. 054-6889550