בימים מורכבים אלה במסעדנות הישראלית, בהם עוסקים בעיקר בסגירה של מיזמים גדולים כקטנים, נדיר שאנחנו מדווחים על פתיחתה של מסעדה מושקעת במיוחד. את הרצף הזה שובר היום מיזם יוקרתי במיוחד בשם L28 שנפתח לפעילות ברחוב לילנבלום בתל אביב.

אל 28 היא אומנם מסעדה, אך מאחוריה עומד סיפור מורכב בהרבה: למעשה, מדובר במיזם יוצא דופן בקולינריה הישראלית, שהוא מעין חממת סטארט אפ קולינרית. הרעיון מאחורי המסעדה הוא קידום שפים צעירים שבדרך כלל לא היו מקבלים הזדמנות לפתוח מסעדה משלהם, כך שבכל חצי שנה יתארח במטבח המקום שף אחר, ויוביל אותו עם קו קולינרי אחר לחלוטין.   

אל 28 ריבולטה  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
נזיד טוסקני | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

על הקמת הפרויקט כולו אחראית עמותה בשם  Start Up Nation Central ועל תפעול המסעדה מופקדים האחים המנוסים יורם וארי ירזין (קפה איטליה, מגזינו ועוד). השפית הראשונה שנבחרה להוביל את אל 28 היא שולי וימר. וימר בעלת רזומה עשיר במטבחים, ושבה לישראל אחרי עבודה במסעדות מובילות בלונדון, ביניהן הריבר קפה. היא משלבת כאן מנות איטלקיות קלאסיות עם נגיעות של אוכל גלילי שהיא מביאה איתה מהבית.

View this post on Instagram

There will be no tweezers in my kitchen!!! @l28culinaryplatform coming soon. (Me and the best sous chef in the world ♥️) @omershadmimuller

A post shared by Shuli Wimer (@shuli_wimer) on

View this post on Instagram

אנשים יקרים, חברים ומשפחה. אז הנה הסיבה שבגללה קצת נעלמתי לאחרונה... אתמול פתחנו את מסעדת L28 שבה אני מבשלת ביחד עם צוות טבחים מדהים את התפריט שלי עד אפריל הקרוב. זו הזדמנות נדירה בשבילי לקבל את הבמה הקולינרית הזו ולצאת החוצה עם האוכל שלי שמורכב מההשפעות האישיות שלי ומה שאני מאמינה בו. מאוד נרגשת ושמחה להזמין את כולכם לטעום אותו. אפשר להזמין מקום ב 039003560. בתמונה: נודי לאבנה בציר של עלי גפן. @l28culinaryplatform

A post shared by Shuli Wimer (@shuli_wimer) on

מלבד קידום שפים צעירים מנסים ב-L28 להציע במה גם לתוצרת המקומית, אם בחומרי גלם שמגיעים ממגדלים מקומיים או אם בבחירה להציע בתפריט היינות רק יינות ישראלים. בנוסף, על גג המקום פועלת גינת ירק מושקעת שמעשבי התיבול בה גם יוצרים קוקטיילים שמוגשים במסעדה.

אל 28 מנת דג  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
תפריט איטלקי עם נגיעות מהגליל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אל 28 עוגת סולת  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
עוגת סולת ושמן זית | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בתפריט, המצומצם לעת עתה, ניתן לטעום מנות ראשונות כמו קריספי פולנטה עם גספצ'ו (32 שקלים); סלט עשבים עם ריקוטה אפויה, שקדים, לימון וזיתים (43 שקלים); אינטיאס כבוש עם שומר, צ'ילי ופיסטוקים (56 שקלים); נודי – כופתאות סולת במילוי לאבנה ובציר של עלי גפן (62 שקלים) וברוסקטה עם סבידה בבישול ארוך על גרמולטה של פטרוזיליה ולימון (54 שקלים).

בין המנות העיקריות מגישה וימר ריבוליטה – נזיד טוסקני עם קייל שחור, עולש בר ושמן זית (66 שקלים); רוטולו עם חוביזה, תרד, חצילים, צנוברים וחמאת אורגנו (72 שקלים); לינגוויני בציר פירות ים עם אצות קומבו, בוטרגה ופירורי לחם (68 שקלים); בר ים עם בזיליקום, עגבניות, שעועית ברבוניה ושעועית טורקית (128 שקלים); לחי עגל בבישול ארוך על תפוח אדמה, מנגולד ופלפל שחור (118 שקלים) וירך טלה על הגריל עם מסבחת חומוס וקישואים, סלסה ירוקה וצ'ילי (98 שקלים).

בין הקינוחים כאן תמצאו עוגת סולת עם שמן זית מעט מריר; קינוח איטון מס של מרנג עם פירות הדר וסורבה אנונה. בין הקוקטיילים: קוקטייל לילנבלום עם ערק, סירופ טרגון, טימין וכוכב אניס ועוד. מחירי הקוקטיילים נעים בין 40-46 שקלים.  

L28 . לילנבלום 28, תל אביב. 03-9003560. לא כשר