שטפן - גלידרייה ארטיזנלית חדשה בתל אביב

שטפן, בבעלותו של השף גלסייר האוסטרי שטפן מאכר, היא גלסרי אוסטרית במלאכת יד, המגישה גלידות ארטזינליות ומגדנאות וינאית קלאסית. בין טעמי הגלידה: עוגת לינזר, שטרודל תפוחים וזאכר טורט, וגם טעמים קלאסיים כמו שוקולד בלגי, וניל ממדגסקר, טירמיסו וסורבה מנגו. מחירי הגלידות ינועו בין 12 שקלים לכדור ל-89 לקילו, והעוגות - 27-46 שקלים.

שטפן. טשרניחובסקי 21, תל אביב. 03-6799788

>> מתכונים לפסח

מורידים את גלגל השווארמה בסולטנה, תל אביב

בפוסט לא שגרתי, הודיעו הראל זכאים וצוות המזללה הטבעונית סולטנה כי גלגל השווארמה המפורסם שלהם, זה שמשך אליו גם את השף המפורסם ג'יימי אוליבר, יוצא מכלל שימוש ומוחלף בשתי מנות חדשות. שאר המנות, כמו שיפוד הפטריות והצ'יפס, יישארו בתפריט.

זיסלק - גלידרייה חדשה באשדוד

השבוע נפתח בקניון עופר לב אשדוד סניף חדש של הגלידרייה האיטלקית, המגישה מגוון גלידות המיוצרות יום יום, סורבה מ-100 אחוז פרי, קרפים מיוחדים, סוגים שונים של ופל בלגי, פרישייקים ועוד.

זיסלק. קניון עופר לב אשדוד, יהודה לוי 7 פינת בלפור 14, אשדוד

פסטיבל יין בעמק יזרעאל, רמת ישי

ב-11 באפריל מ-19:00 יתקיים במתחם הסטריט מול פסטיבל יין עם מספר רב של דוכני יין ודוכני אוכל של שפים ומסעדות מאזור עמק יזרעאל. בין היקבים המשתתפים: יקב טוליפ, יקב תבור, יקב אמפורה, יקב אנוטקה, יקב הגפן, יקב רמת נגב, יקב שטרן ויקב אסף. מחיר כרטיס - 59 שקלים, כולל כוס לטעימות ללא הגבלה.

לרכישת כרטיסים

תפריט עסקיות צהריים חדש בקפה תות, חיפה

בית הקפה משיק עסקית צהריים שתוגש בין 12:00 ל-17:00 ותכלול מנה עיקרית, תוספת לבחירה ושתייה לבחירה, קרה או חמה. העסקית הזולה ביותר ביותר תעלה 48 שקלים ותכלול עיקרית של כריך חזה עוף על פלנצ'ה, והיקרה ביותר תעלה 64 שקלים, עם עיקרית של פילה סלמון.

קפה תות. שדרות מוריה 105, חיפה. 04-8252014

תפריט אביב בארוחת הטעימות בשרונה מרקט, תל אביב

בארוחת הטעימות הענקית Taste of Sarona Market משיקים יותר מ-100 מנות חדשות במחיר עד 20 שקלים, ביניהן: אויסטר בראטן - קוביות תפוחים, בצלצלי שאלוט ופטרוזיליה (פישופ, 15 שקלים), שניצל של עגבנייה - חצי פיתה עם עגבנייה מטוגנת, חציל מטוגן, צ'ימיצורי וטחינה הר ברכה (פיתה בסטה, 10 שקלים); וטאקו ארטישוק פריך - ארטישוק בטמפורה, גואקמולה, בצל, כוסברה ורוטב צי'יפוטלה (מקסיקנה, 15 שקלים). האירוע מתקיים בימים רביעי וחמישי מ-18:00.

שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב. 1-700-50-25-45

טעימות בשרונה מרקט (צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור)
טעימות בשרונה מרקט | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

חגיגות שנתיים לבאנה, תל אביב

לרגל החגיגות משיקים בבאנה הטבעונית שני תפריטים חדשים: תפריט עסקיות ובראנץ' סופ"ש. העסקיות יוגשו בימים א'-ה' בין 12:30 ל-17:00 בטווח מחירים של 44-66 שקלים, ויכללו מנות כמו באנה בול - חציל צלוי בתוך תבשיל אפונה צהובה, עם בטטה ולמון גראס; שעועית לימה חמה עם עשבים קצוצים, סלסת עגבניות, אבוקדו ושום קונפי עם ברוסקטת כוסמין מלא; ומרק ארטישוק ירושלמי וכרובית עם בצל צלוי וגרעיני דלעת. הבראנץ' יוגש בשישי ושבת מ-10:00 עד 13:00, ויכלול בין השאר קיש קשיו וזוקיני עם סלטון עגבניות שרי, עלי רוקט וצנונית וזיתי גמליק (48 שקלים); מסבחה מאפונת גינה טרייה עם בצל ותרד מאודים ולחם דוקה (49 שקלים); וברוסקטה אבוקדו עם פטריות ואגוז מוסקט (44 שקלים).

באנה. נחמני 36, תל אביב. 050-6991062

שבוע טוסקנה בצ'יקטי, תל אביב

ב-7-11 בחודש יתקיים בצ'יקטי שבוע בסימן אוכל טוסקני. בין המנות בתפריט הספיישל: פפה פומדורו עם ספיאדיני פירות ים (48 שקלים); טורטליני דה פפדה - תבשיל בשר עשיר עם רביולו ממולא בתפוחי אדמה (68 שקלים); ונודי - רביולי ערום בעבודת יד עם ריקוטה תרד, חמאה ופקורינו (53 שקלים). את התפריט האוכל ילוו תפריט עם יינות מטוסקנה ומוזיקה איטלקית.

צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 053-9344951

יין, אוכל ואמנות במסעדת דקא, תל אביב

במהלך אפריל ועד 18 במאי תחבור מסעדת דקא ליקב היוצר, ותגיש תפריט שנבנה יחד עם יינן היקב המשלב בין אוכל, יין ואמנות. בנוסף יתקיים ערב יינן עם הדרכה על התאמת יינות למנות וערב עם האמן הבינלאומי גיל גורן. הארוחה תקפה בין השעות 12:00 ל-18:00 ומ-18:30 עד 23:00 בישיבה על הבר בלבד, ומחירה 450 שקלים לזוג.

דקא. התעשייה 10, תל אביב. 03-562-9900 

שירות משלוחים חדש לקפה אלברט, רמת אביב

שירות המשלוחים החדש יפעל מצפון תל אביב ועד מרכז תל אביב, בימים א'-ה' בשעות 12:00-22:00, ויכלול את כל תפריט המסעדה.

טלפון להזמנות: 03-6843222

ארוחות קונספט של רושפלד בקפיטריה, תל אביב

בערבי שני יוגשו בקפיטריה מנות חד פעמיות ויין שיונתן רושפלד אוהב במיוחד. טווח המחירים: 60-135 שקלים. מומלץ להזמין מקום מראש.

קפיטריה. החשמונאים 96, קניון גינדי TLV, תל אביב. 03-9567216‏

מנה של רושפלד בקפיטריה (צילום: שרון ויקס, יחסי ציבור)
מנה של רושפלד בקפיטריה | צילום: שרון ויקס, יחסי ציבור

פסטיבל פירות ים בשצ'ופק, תל אביב

בכל יום א' מהשעה 12:00 יתקיים במסעדה פסטיבל פירות ים, במסגרתו יוגשו מנות של פירות ים ובירה מהחבית או כוס יין ב-98 שקלים. בין המנות: שרימפס וקלמרי סגול בחמאה, שום ושמנת; מולים במרינייר עם יין לבן, חמאה, בצל וצלפים; וקלמרי מקומח ומטוגן בשמן עמוק. 

שצ'ופק. בן יהודה 256, תל אביב. 03-5441973

חגיגת בשר ויין ביקב מואה, מושב צופר בערבה התיכונה

בשישי 12 בחודש מהשעה 12:00 יתקיים ביקב אירוע צהריים עם הרבה בשר דרום אמריקאי ויין, בליווי מוזיקה לטינית. מחיר כניסה לאירוע (מגיל 18), כולל כוס יין לטעימות - 25 שקלים. מחיר צלחת בשר וסלטים - 45 שקלים.

יקב מואה. משק פרידמן מספר 51, מושב צופר (בווייז: יקב מואה)  

בראנץ' חדש במסעדת נינה ביאנכה, מתחם ביל"ו

המסעדה החלה להציע ללקוחותיה ארוחת בראנץ' בימי שישי מהשעה 9:00 ועד 14:30. הארוחה כוללת בופה עשיר ומגוון, שקשוקה, ביצים, קישים משתנים, דגים כבושים, מבחר של גבינות משובחות, מגוון סלטים וממרחים, לחמים, מאפים מלוחים ומתוקים, מיצים טבעיים וקפוצ'ינו/אספרסו. המחיר: 180 שקלים לזוג, 110  ליחיד.

Nina Bianca. בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו. 08-9480080 

קיוטו מארחת את השף היפני מארק מטסימוטו, הרצליה

במוצאי שבת, 6 בחודש, יתקיים במסעדה ערב עם תפריט טעימות מיוחד בהשתתפות השף. התפריט יכלול ארוחה סגורה בת 6 מנות בתוספת יין, שתייה קלה וסאקה, במחיר של 275 שקלים לסועד. הארוחה תתקיים בשני סבבים, ב-19:00 וב-21:30.

קיוטו. רח' אריה שנקר 7, הרצליה. 09-9587770