ויקטוריה טבריה בופה (צילום: באדיבות אורי ארנון)
ארוחת הבוקר של ויקטוריה. פתוחה לקהל הרחב | צילום: באדיבות אורי ארנון

אחרי שנים ארוכות שבהן העיר טבריה לא שפעה מסעדות שף יוקרתיות (נכון, יש את זאת שבמלון הסקוטי, אבל זהו) - בשבוע שעבר נפתח בה מלון בוטיק חדש ובו גם מסעדת שף בשם ויקטוריה, שמתחייבת להגיש לבאים בשעריה "וריאציות עדכניות לאוכל טברייני מסורתי". השף שמאחורי כל זה הוא אורי ארנון, הבעלים של מסעדות הבשרים הכשרות ארנולדס בצפון הארץ, שמבקש עכשיו לתת אלטרנטיבה של מסעדת פרימיום כשרה בעיר.

בואו לטעום עוד בפייסבוק שלנו

המלון שבו שוכנת ויקטוריה נקרא אירופה 1917, ובעליו הוא ראש עיריית טבריה לשעבר זוהר עובד. "כל המלון נבנה באווירה של 100 שנים אחורנית", מסביר ארנון, "וגם המסעדה עוסקת במנות טברייניות עתיקות. המסעדה נקראת 'ויקטוריה' על שמה של הדודה הבשלנית של משפחת עובד, שהייתה מכינה את המנות הללו".

ויקטוריה טבריה מסעדה (צילום: באדיבות אורי ארנון)
ויקטוריה. מנסה לשקף מסורות טברייניות עתיקות | צילום: באדיבות אורי ארנון



ארנון מלווה את הקמתה של המסעדה החדשה כבר מעל לשנה, ובמהלך המחקר המקדים, שבו ניסה להתחקות אחרי מנות עבר אותנטיות, נסע לסיור מיוחד בחו"ל עם משפחת עובד, במטרה לבחור כלי חרס בעבודת יד שיעזרו להעביר את הסועדים את חוויית טבריה העתיקה בעודם משקיפים על הכנרת ועל העיר.

עוד באוכל טוב:

 

אז מה יצא בסוף? בין השאר מנות כמו מנזלה (שכבות חציל, שום וגרגרי חומוס) - מנה שמזכירה מקלובה, עם חומוס במקום אורז; מדרוטה, שהיא מנת חצילים ופרגית; סינייה טבריינית עם בשר טלה; פסטייה טבריינית במילוי חלקי פנים ועוד. והמחירים? 40-60 שקלים למנה ראשונה, 90-130 לעיקרית. בסמוך למסעדה יש גם חדר יין, שבו ניתן לטעום מבחר יינות ולרכוש בקבוקים שילוו את הארוחה.

גם ארוחת הבוקר באירופה 1917 פתוחה לקהל הרחב, ומי שיזמין אליה מקום יוכל ליהנות מבופה גלילי חלבי עשיר עם גבינות צאן קשות, מבחר חלוות גליליות, ירקות ממולאים בגבינות, מאפי בוקר שונים שנאפים במקום, לחמים ומנת ביצה לבחירה לכל לקוח (לא רק חביתה, יותר בכיוון של אגז בנדיקט), שקשוקת עשבי תיבול גליליים ועוד.

מסעדת ויקטוריה מונה 60 מקומות ישיבה, חלקם במרפסת מקורה וחלקם בחלל הפנימי. כרגע היא פתוחה לארוחות בוקר וערב בלבד, ובהמשך תחל להגיש גם ארוחות צהריים בשריות. בימים אלה נמצאת המסעדה בתקופה הרצה, ויש להזמין אליה מקום מראש.

ויקטוריה טבריה בופה בשר (צילום: באדיבות אורי ארנון)
והנה קצת בשר, כי אי אפשר בלי | צילום: באדיבות אורי ארנון



ויקטוריה, מלון אירופה 1917, בכניסה הצפונית לטבריה, טלפון: 04-6169999. שעות פעילות: א'-ו' 7:00-10:00, 19:00-23:00, מוצ"ש 19:00-23:00

>> כל המתכונים לחגים מחכים לכם כאן