אנחנו סאקרים של כל מוצר מבית אוראו בערך, ותמיד שמחים לגלות בארץ חבר חדש בסדרת המוצרים של המותג. אם בדרך כלל אנחנו מוצאים אותם בחנויות בודדות או מתמחות, את העוגות החדשות האלה הרבה יותר קל להשיג ואפשר כבר למצוא בסופרמרקטים הגדולים.

אז מה הן בעצם העוגות האלה? העוגה של אוראו היא עוגת גבינה עם תחתית וציפוי של פירורי עוגיות אוראו, כשבמרכזה מוחבאים גם לא מעט שברי עוגיות. העוגה של מילקה, לעומת זאת, היא עוגת קרם שוקולד עם שתי שכבות ביסקוויט, למעלה ולמטה, וציפוי שוקולד מעל הכל. שתי העוגות מגיעות בהקפאה, וצריך להפשיר אותן במקרר כ-4 שעות לפני שאוכלים אותן.

במבט ראשון, ואחרי שליפה לא ממש נוחה או אסתטית מקופסת הקרטון וקופסת הפלסטיק שבתוכה, העוגות לא נראו מרשימות במיוחד. הן קטנות יחסית, וחסר להן את הדבר הזה, שקשה להגדיר במילים, אבל גורם למאכלים להיראות נחשקים. אבל כל ה"חסרונות" כמובן לא עצרו מבעדנו להתנפל עליהן ןלהסיק מסקנות.

עוגת אוריאו (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
עוגת אוריאו | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

אם כך, עוגת האוראו היא המוצלחת יותר מבין השתיים. מלית הגבינה טעימה, לא מתוקה מדי, לא כבדה ודחוסה מדי, ויחד עם הציפוי והתחתית מתקבל טעם שמזכיר עוגת גבינה ביתית עם אוראו. שזה דבר טוב מאוד מבחינתנו. הפירורים למעלה לא פריכים כמו שהם אמורים להיות (לפחות בדמיוננו) בגלל ההקפאה וההפשרה, אבל זה לא נורא. בהחלט עוגה תעשייתית מוצלחת וכיפית למדי, שהמשכנו ליישר עם הכפית מדי פעם.

עוגת המילקה, לעומת זאת, למרות כמה אלמנטים מוצלחים, איכזבה. היא מתוקה וכבדה מדי. אחרי שני ביסים היה קשה להמשיך לאכול ממנה. מילוי הקרם, למרות שהוא נקרא שוקולד, הוא בעיקר בטעם אגוזי לוז. חלק מהטועמים אהבו את הטעם החזק, אבל אחרים הרגישו שהוא מלאכותי ומוגזם מדי. שכבות הביסקוויט הצליחו איכשהו להיות גם לחות ולא פריכות וגם יבשושיות בו זמנית. לא ממש ברור לנו איזה ביסקוויט זה, אבל הוא הרגיש לא איכותי מדי. בסופו של דבר לא מדובר בעוגה נוראית, אבל לא ממש התחברנו אליה.

עוגת מילקה (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
עוגת מילקה | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

בסופו של דבר, האם מדובר במוצר ששווה לקנות? כל עוגה כזאת עולה 50 שקלים (סליחה, 49.99). במבט ראשון נראה שמדובר בהרבה כסף לעוגות קטנות יחסית, אבל כשחושבים כמה הן ממלאות ועשירות, המחיר נשמע סביר (כל עוגה יכולה להספיק בכיף ל-8 אנשים). העוגות בעיקר לא גדולות ומרשימות מספיק כשהן מחוץ לקופסה, כך שקצת פדיחה לארח איתן, אבל בשביל נשנוש או מאנץ' מתוק בין חברים - היינו לגמרי קונים את עוגת האוראו כדי שתשב אצלנו במקפיא ותחכה לרגעי חירום.