פיצה ביתית  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
זאת אמנם לא הפיצה של שרויטמן, אבל אנחנו כבר לא יכולים לחכות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מתים על פחמימות? חמים על פיצות, מאפים ולחמים משובחים? בוודאי תשמחו לשמוע שהשף ערן שרויטמן, שעבד בעבר באונאמי וטפאו וכמובן במסעדת אורקה המיתולוגית בתל אביב, שוקד בימים אלה על שני פרויקטים חדשים, שניהם בתחום הבצקים.

שרויטמן פתח לאחרונה בית מאפה חדש ביישוב קדימה, שיתפקד לעת עתה דרך עמוד פייסבוק שמציג את התוצרים וממנו ניתן להזמין. בעוד כמה חודשים יתפתח המיזם האינטרנטי למוקד של ממש באזור השרון, ויספק מאפים גם למסעדות מובחרות בתל אביב.

עוד דברים טעימים בפייסבוק שלנו

"בית המאפה החדש יהיה מקום אינטימי שימכור מוצרים שאני עובד עליהם ומפתח אותם כבר זמן רב", מספר שרויטמן. "בתור התחלה אני מייצר כמויות מאוד קטנות למכירה, אבל בעוד כמה חודשים אפתח את המקום עצמו. פנו אלי גם ממגוון מסעדות שאמכור להן את הלחמים שלי, לכן יהיו עוד כמה נקודות מכירה גם במרכז תל אביב. בינתיים אפשר לא רק לרכוש את המוצרים בפייסבוק, אלא גם לראות צילומי וידיאו וסטילס שמתארים את תהליך העבודה".

אין תמונה
שף ערן שרויטמן

שרויטמן חוקר את עולם האפייה כבר כמה שנים, ומתמחה בשיטות אפייה עתיקות. את הבצקים שלו הוא לש באופן ידני. "אני מאוד אוהב את עולם האפייה, זה משהו שתמיד נמשכתי אליו", הוא מספר. "לפני חודש הסתכלתי על אחת הכתבות האחרונות שכתבו על מסעדת אורקה. שאלו אותי שם איפה אני רואה את עצמי בעוד כמה שנים, והתשובה שלי הייתה 'באפייה'. אכן לשם הגעתי".

עוד באוכל טוב:

 

אז מה תוכלו לרכוש במקום החדש? מגוון פרעצלים, לחמי שיאור בלישה ידנית שתופחים 48 שעות על בסיס שיפון, חיטה מלאה, כוסמין וקמחים מיוחדים נוספים, חלות, לחם פוקצ'ה ועוד. "יהיה כאן כל מה שקשור למלח, קמח, מים ושמרים", צוחק שרויטמן. "אני לא מהאנשים שאוהבים לתאר את המוצרים שהם מכינים. מעדיף שהמוצרים ידברו בעד עצמם".

למיזם האפייה של שרויטמן בקדימה מצטרפת מסעדת פיצות מושקעת בשם בית העם, שתיפתח בהרצל-לילנבלום בתל אביב - במקום ביתא פיצה ששכן במקום עד לא מזמן. המסעדה תחל לפעול באמצע דצמבר ותתמחה בפיצות מיוחדות מעשה ידיו של שרויטמן, שהבצק שלהן פותח במשך זמן רב עד הגעה לשלמות. 

אז זהו? הפכת סופית משף לאופה?
"אפשר להגיד. למרות שכשהתגוררתי בצרפת תמיד עסקתי בהכל יחד - בבישול, באפייה ובקונדיטוריה. אז מבחינתי אני הכל ביחד. האפייה אצלי גם קשורה מאוד לבישול, לכן יש כיוונים מסוימים באפייה שאני מפתח ויהיו ייחודיים רק לי".

>> לכל חדשות האוכל