לאחרונה חווה המטבח הערבי בישראל פריחה משמחת: שפים כמו חמודי עוקלה שפתח לאחרונה את איטליאנו דה לה קוסטה בחיפה ואוסמה דלאל שפתח את מאייר בתל אביב כובשים את הכותרות, והמטבח הערבי המסורתי מקבל מידיהם ומידי שפים ערבים נוספים כמו זוזו חנא (מגדלנה) או עומר עלואן (עלה גפן) נגיעות מודרניות מעניינות שמשלבות את ההיסטוריה הענפה עם קולינריה מתקדמת. כעת, אנחנו שמחים לספר לכם על מסעדה ערבית מסקרנת וחדשה שמצטרפת לחגיגה.

המקום (שנפתח לאחרונה במג'ד אל-כרום שבגליל העליון) נקרא מג'דלה, ומגדיר את עצמו כמסעדת שף עממית. על האוכל כאן אחראי השף נאאל זרקאוי, שהיה בעברו השף של מסעדת אל ערישה בראמה והצליח כבר שם להביא את המגע הייחודי שלו ולצבור קהל עוקבים. במג'דלה החדשה, שפתוחה לארוחות בוקר, צהריים וערב, הוא מגיש מנות ערביות מסורתיות בגרסאות שלו, לצד מנות שמושפעות מהמטבח האיטלקי (כמו מנות פסטה ופיצה שמשתמשות באופן קצת אחר בטאבון שנמצא במקום).

מג'דלה סלט  (צילום:  מנאע ראיה. סטיילינג: יעקוב נויסר,  יחסי ציבור )
תמצאו כאן ארוחות בוקר, צהריים וערב. מג'דלה | צילום: מנאע ראיה. סטיילינג: יעקוב נויסר, יחסי ציבור

מג'דלה סינייה  (צילום: באדיבות מסעדת מג'דלה,  יחסי ציבור )
סינייה במג'דלה. לא רק מנות מסורתיות | צילום: באדיבות מסעדת מג'דלה, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

בתפריט של מג'דלה ניתן למצוא ארוחות בוקר כמו סבתא נזירה - מנת בוקר ערבית על בסיס של לחם, זעתר, בצל וגבינה (45 שקלים כולל שתייה חמה או קרה וירקות), או בוקר סעדה - חומוס שנעשה במקום עם סלט, לחם ומטבלים (45 שקלים). בין המנות שמוגשות כאן בשעות הצהריים והערב אפשר לטעום ערוסה עוף - עוף מוקפץ עם בצל בלאפה שנעשית במקום וסלט (40 שקלים), סינייה טחינה עם בשר עגל וכבש שנעשית בטאבון (55 שקלים), שרימפס וקלמארי מטוגנים ברוטב מג'דלה (85 שקלים), מנת פריקי עם בצל (40 שקלים), לחמעג'ון עם בשר טחון, בצל ועגבניות (60 שקלים), סטייק כבש עם עשבי תיבול (70 שקלים), קבב של כבש ועגל טחון עם בצל ופטרוזיליה (55 שקלים) ושלל סלטים מסורתיים ואהודים בביצוע מדויק כמו פטוש, ג'רג'יר, חומוס וטבולה (20-25 שקלים לאחד, או 100 שקלים לכלל הסלטים, שמוגשים לשולחן לצד לחם).

מג'דלה מסעדה (צילום: באדיבות מסעדת מג'דלה,  יחסי ציבור )
עיצוב מודרני ואווירה נעימה | צילום: באדיבות מסעדת מג'דלה, יחסי ציבור


המסעדה החדשה מעוצבת בסגנון מודרני, נינוח וצבעוני, עם ריצוף נאה ועיטורים על הקירות בדמות קופסאות עץ ובתוכן שלל ירקות ופירות שפוגשים אחרי כן בצלחת. מלבד העיצוב והאוכל, שמוגש כאן במנות גדולות במיוחד ובמחירים צנועים יחסית (לא סיימתם? החבר'ה יארזו לכם את מה שנשאר בשמחה רבה), גם האווירה הנעימה במג'דלה החדשה ראויה לציון, כך שמבחינתנו, מדבור בעוד תוספת צבעונית וחיובית לסצנת המסעדות הצפונית בכלל, ולסצנת המסעדות הערביות בארץ בפרט. 

מג'דלה. מג'ד אל כרום. 04-888-0859. ראשון-שבת 08:00-00:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה