גלידריה חדשה לקבוצת R2M, תל אביב
קבוצת R2M של רותי ומתי ברודו שבבעלותה המסעדות בראסרי, הוטל מונטיפיורי, קופי בר, דליקטסן, הבייקרי, ורוטשילד 12, תפתח לקראת הקיץ גלידריה-קונדיטוריה חדשה. במקום החדש תוגש גלידה טבעית עשויה במכונה מיוחדת ובארבעה טעמים בלבד: וניל, שוקולד, פיסטוק וטעם פרי משתנה. את הגלידות אפשר יהיה לשלב עם מגוון גדול של מאפים שיגיעו מהבייקרי של הקבוצה כמו שטרודל תפוחים, עוגת בננות, בראוניז או עוגיות פאדג' שוקולד.

שווארמה טבעונית בשווארמקס, תל אביב
מסעדת שווארמקס תציע החל מהשבוע גם שווארמה טבעונית. המנה החדשה עשויה רצועות סייטן ובצלים מקורמלים שמוקפצים עם תבלינים שונים. המנה תוגש עם תוספת של סלט עדשים שחורות, ירקות וחמוציות, לצד טחינה ביתית. המחירים: 25 שקלים לשווארמקס בפיתה, 35 שקלים לשווארמה בלאפה ו-55 שקלים למנה בצלחת עם תוספות כמו צ'יפס או אורז. ארוחה עסקית של שווארמקס לבחירה בפיתה בתוספת צ'יפס ושתייה תעלה 37 שקלים.

שווארמקס. רחוב אבן גבירול 14, תל אביב. 03-6767310

אירוע אלופי הפטיסרי 2017, פתח תקווה
בימים שני ושלישי הבאים (21-22.3) יתקיים אירוע אלופי הפטיסרי בפתח תקווה. היזמים של האירוע הם שף הפטיסרי הודיה קליף, והשף פטיסרי גל בוכניק. במהלך האירוע יתקיימו סדנאות שונות כמו סדנת סושי פירות, פרלינים מכושפים, עוגות ג'לי, פטיסרי מודרני לפסח, וסדנת אמן מחו"ל. כל הסדנאות יועברו על ידי השפים הטובים ביותר בתחום הפטיסרי, ביניהם: אלון גולדמן, גולי פנחסוב (אלוף ישראל בשמרים), אביעד פורמן, יובל אילון, אפרת ליבפרוינד ועוד.  

להזמנת כרטיסים

מבצעי 1+1 ברשת BBB בזמן שידורי ליגת האלופות
רשת מסעדות ההמבורגר BBB יוצאת במבצע לרגל שידורי ליגת האלופות: 1+1 על שליש ליטר טובורג או קרלסברג מהחבית בכל סניפי הרשת בזמן שידורי המשחקים. המבצע תקף רק בישיבה באחד מסניפי הרשת.

תפריט אוכל מוכן לאוכלי ה-Clean Eating
פלטפורמת הזמנת האוכל המקוונת, יאמי, חברה בימים אלה לנטורופתית הגר שפר שבנתה עבורם את תפריט האוכל המוכן הראשון בישראל על פי שיטת ה-Clean Eating, כך שלראשונה יהיה מענה קולינרי למי שאימצו את השיטה. התפריט החדש מציע עשרות מנות בשריות, צמחוניות וטבעוניות ממגוון סוגי מטבחים (הודי, איטלקי, מרוקאי וארץ ישראלי). ה-Clean Eating היא שיטה לאורח חיים בריא שצוברת תאוצה בעולם המערבי ודוגלת בתזונה מגוונת ללא ספירת קלוריות וחישובי משקל מיותרים, תוך הימנעות ממזון מעובד, קמח לבן, דגנים מעובדים וסוכר.

לאתר יאמי

תפריט אוכל clean eating (צילום: מקס מורון,  יחסי ציבור )
אוכלים נקי ב-Clean Eating | צילום: מקס מורון, יחסי ציבור

ערבים יוונים מיוחדים במסעדת התרנגול הכחול, תל אביב
מסעדת התרנגול הכחול בניצוחו של השף שאול בן אדרת תקיים שני ערבים מיוחדים בשיתוף לשכת התיירות של שגרירות יוון בישראל. הערבים יתקיימו בתאריכים 26 ו-28 למרץ ויציעו חוויה יוונית אותנטית הכוללת מגוון מנות מסורתיות מהמטבח היווני. 

התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, תל אביב. 03-5443349

חוויות מתוקות לילדים במרכז המבקרים של רולדין, קדימה
רולדין מציעה בילוי מיוחד במרכז המבקרים Roladin Senses. במרכז המבקרים יקבלו הילדים וההורים הצצה אל עולם הקינוחים של רולדין עם סדנאות מתוקות וכשרות להפסח. במרכז המבקרים תמצאו שולחנות עבודה עליהם ממתינים לילדים ולמבוגרים כל חומרי הגלם להכנת הקינוחים: קינוח ג'לי וקצפת עם ממתקים, ממתק שוקולד קוקוס וכוס קינוח פודינג שוקולד. במהלך הסדנה יוסבר לילדים על חומרי הגלם השונים ועל דרך וטכניקת העבודה איתם. מרכז המבקרים אשר הנמצא בקדימה יפעל במהלך חג הפסח בין השעות: 09:00 ועד 16:30. הביקור כרוך בתשלום של 40 שקלים לילד או מבוגר.  

לכל הפרטים

תפריט חדש במסעדות רפאלו, חיפה וקריית ביאליק
מסעדת רפאלו הצפונית מציגה תפריט החדש שמתמקד בשילוב בין המודרני והמסורתי במטבח האיטלקי. בין המנות חדשות תוכלו לטעום: ברוסקטת דג ים -  קרם שמנת, דג ים מעושן, רוקט, שרי צבעוני, זיתי קלמטה, צלפים, צ’ילי ועגבניות שמש (49 שקלים); פיצת ראגו ומרגז - רוטב עגבניות, תבשיל ראגו בקר ומרגז פיקנטי, תרד, שום ומוצרלה מגורדת (61 שקלים); פיצה ביאנקה חזה אווז - קרם שמנת ופרמז’ן, חזה אווז, פטריות, בצל סגול וביצת עין (61 שקלים); אנילוטי פטה כבד - קרם כבד, יין פורט, קרם קסיס, בצל, כרישה, תרד ויין לבן (64 שקלים); ושוק אווז בקונפי יין אדום וציר בקר שמוגש על קרם פולנטה (98 שקלים).

רפאלו. משה פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה | קניון הקריון. קריית ביאליק (סניף חלבי). 1700-507107

קונפי אווז, רפאלו (צילום: איתי אבירן,  יחסי ציבור )
חדש ברפאלו: קונפי אווז | צילום: איתי אבירן, יחסי ציבור

טעמי תה מיוחדים בכל בסניפי גלידה בוזה
לקראת האביב, ויסוצקי וגלידת בוזה משיקים סדרת גלידות המבוססת על התערובות של תה ויסוצקי עם ארבעה טעמים מובילים: גלידת שוקולד ארל גריי, סורבה תה ירוק לימון ולואיזה, גלידת צ'אי מסאלה וסורבה חליטת פירות יער, הטעמים החדשים יוגשו החל מה-26.3 ולמשך שבוע אחד בלבד. 

קינוחים וקוקטיילים חדשים בטייגר לילי, תל אביב
שלושה קינוחים חדשים נוספו לתפריט המנות האחרונות של רשת המסעדות האסייתיות: קרם ברולה אננס - קרם ברולה בטעם וניל עם סלט אננס טרי, ערמוני מים וליקר תפוזים (42 שקלים); מוס שוקולד - מוס על מצע של רוטב גנש ומרנג שוקולד עם אגוזי פקאן, כדור גלידה וניל, שבבי קוקוס קלוי וטוויל שומשום פריך (38 שקלים); ומוס פסיפלורה - מוס שוקולד לבן עם אגוזי לוז על מצע רוטב פסיפלורה ופירות יער במרטיני, אשר מוגש עם סורבה מנגו (40 שקלים). ראוי לציין שקרם הברולה ומוס הפסיפלורה הן מנות ללא גלוטן. בין חמשת הקוקטיילים החדשים אפשר למצוא: מאי תאי - רום, ליקר תפוזים, ליים וסירופ רימונים (42 שקלים); קאו לאק צ'ילי - קמפרי, רום, ליים וצ'ילי טרי חריף (44 שקלים); וראמה התשיעי - וודקה, ליקר תפוזים, נענע, ליים, פירות יער וג'ינגר אייל (48 שקלים).

טייגר לילי. הברזל 32, רמת החייל, תל אביב | שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב. 1-700707097

השפים גיל חובב וצחי בוקששתר מגיעים לפסטיבל טעם הטבע, יגור
ביום חמישי הקרוב (16.3) ייפתח פסטיבל טעם הטבע ה-7, במהלכו יתקיימו שתי סדנאות שף של השפים גיל חובב (18.3) והשף צחי בוקששתר (25.3). הכניסה לסדנאות היא חופשית לחלוטין. הסדנאות יתקיימו בהשתתפות הקהל ובכל מזג האוויר (מתחם הסדנאות הוא אזור מקורה ומחומם). בנוסף, תינתן הנחה לחברי מועדון של 40% על כל צמחי התבלין והירקות לכל אורך הפסטיבל.  

פסטיבל טעם וטבע. מתחם משתלת יגור (צמוד למחלף יגור). 04-9848108

מסעדת דולפין ים חוגגת 50, ירושלים
לרגל חגיגות ה-50 למסעדה, משיקים במסעדת דולפין ים תפריט ספיישלים עם מנות מהמטבח הצרפתי כמו: סביצ'ה תותים, פילה לוקוס משופד ברוטב לימון נענע, פילה בר ים ברוטב בשר סרטנים וצנוברים, פלטת פירות ים זוגית, פלטת בשרים זוגית ועוד. עוד יושקו במסגרת חגיגות ה-50 גם יין דולפין ים 2015 - יין לבן יבש מענבי רוסאן-ויונייה בשיתוף עם יקב אורטל מצפון רמת הגולן.

דולפין ים, שמעון בן שטח 9, מרכז העיר, ירושלים. 02-6232272

סביצ'ה מוסר ים, דולפין ים (צילום: איתן דור,  יחסי ציבור )
מסעדה שחוגגת 50 שנה, דולפין ים | צילום: איתן דור, יחסי ציבור

סנט פטריקס דיי בטמפל בר, חיפה
ביום שישי הקרוב (17.3) יחגגו בטמפל את החג האירי האהוב עם הופעה של להקת אירית ורקדניות. במהלך הערב יחולקו כובעים של גינס, מזכרות והפתעות, לצד מבצעים על האלכוהול והוויסקי האירי.

טמפל בר. שדרות ההסתדרות 55, חיפה


חמארת בירות חדשה בשוק לוינסקי, תל אביב
בימים אלו נפתח בלב שוק לוינסקי ה-Beer Bazaar - חמארת בירות בוטיק המציעה לא פחות ממאה סוגי בירות בוטיק ישראליות. הביר בזאר החדש הוא האח השלישי לביר בזאר שבשוק הכרמל בתל-אביב ומחנה יהודה בירושלים. בין המנות בתפריט של החמארה תוכלו למצוא מיטבולס בג'בטה - כדורי בקר ברוטב עגבניות וזוקיני עם תבלינים (40 שקלים); פיצה מיקס גבינות עם אורגולה, לבבות ארטישוק ובצל סגול (36 שקלים); בורקסים של הפינוקים - שלושה סוגי בורקס עם טאצ' אישי (30 שקלים); סלט ביג לוינסקי - עגבנייה, כרובית, כרוב סגול, מלפפון, בצל ירוק, פטרוזיליה ופיצוחים עם טחינה בצד (28 שקלים); וסנויזניץ - סביצ'ה בורי בחלת ויזניץ עם יוזו, שרי, מלפפון, בצל סגול, פטרוזיליה בתיבול ראס אל חנות ולבנה (28 שקלים).

ביר בזאר לוינסקי. זבולון 13, שוק לוינסקי תל אביב. 03-5338190

תפריט נקניקיות חדש בביר גארדן של פאולנר במתחם שרונה, תל אביב
במקביל לחגיגות הסלבטורפסט, פסטיבל הבירה החורפי של אירופה, ה-Beer Garden של פאולנר במתחם שרונה תל אביב משיק תפריט נקניקיות חדש. כמו כן, במהלך חודש מרץ יציעו במקום תפריט נקניקות חדש בהובלתו של השף צביקה ויינר עם השרקוטייר אלן טלמור. בין המנות בתפריט החדש: נקניקיית פרעצל, קורנדוג (נקניקיה על מקל), נקניקיית בהרט, נקניקיית ברטוורסט, נקניקיית טלה ונקניקיית קאריוורסט.

בירגארדן. אלברט מנדלר 3, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6544334

מנות חדשות במסעדת קואטרו, תל אביב
השף אביב משה מחדש את התפריט של מסעדת קואטרו עם כמה מנות חדשות כמו: רביולי קונפי אווז - רביולי של קונפי אווז ותרד שמוגש עם קרם ירקות שורש, צ'יפס ארטישוק ירושלמי, ציר דבש מפולפל ובצלים כבושים; הביצה והתרנגולת - ביצה עלומה, ראגו של ארטישוק ופטריות יער, קונפי עוף, בלסמי לבן, קציפת תפוח אדמה וכמהין; טרטר דג ים - טרטר דג ים, גספאצ'יו עגבניות שרי המוגש עם לינגוויני חלמונים שחור ו"ספגטי" מוצרלה; דג מארקטו - דג ים המוגש עם קרם פלפלים פיקנטי, יוגורט חציל מעושן, ארטישוק איטלקי צעיר פריך וקרם לימונים כבוש; ולברק טרוסו - פילה של דג לברק המוגש עם רביולי של בצלי שאלוט מתקתקים, ציר מרלו, קרם שורשים וקצף מקיאטו.

קואטרו. מגדל פלטינום, הארבעה 21, קומה 2 במרפסת העילית, תל-אביב. 03-9191555

קינוח פיסטוק אמרנה, קוואטרו (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
קינוח חדש בקוואטרו | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

קרמה, מסעדה חדשה בכפר עראבה
קרמה היא מסעדה איטלקית חדשה שנפתחה לאחרונה בכפר עראבה. התפריט של קרמה כולל מנות פסטה, פיצות וכריכי פניני איטלקים. עוד בתפריט: פניני קפרזה עם מוצרלה רכה, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות וחציל קלוי; פיצת בוסקיולה עם פטריות צלויות, תימין, רוטב עגבניות, קרם בצל מקורמל ומוצרלה; ופסטה ספיניצי עם תרד, שמנת, כרישה, חמאה ואגוז מוסקט.

קרמה, כפר עראבה. 04-6743323

 >> לכל חדשות האוכל