הקולינריה הירושלמית ענפה ומגוונת, ובאזור השוק היא מתחדשת בקצב מסחרר. בשאר אזורי העיר התחלופה נמוכה יותר וקצב פתיחת מקומות חדשים רגוע יחסית למטרופולינים אחרים בארץ. אם יש דבר אחד שמאפיין את בתי קפה הירושלמיים שמחוץ לגבולות מחנה יהודה, זה יציבות; יש בעיר הרבה בתי קפה ותיקים ומוסדות מיתולוגיים ששמותיהם חרוטים על דגלה של העיר ולא כל יום נפתח מקום חדש שמביא בשורה. בטח לא אחד שמשלב בין קונספט בריאותני והתמחות בעולם הקפה.

CASA LAVI מתרכז בדיוק בזה, תוך כדי העלאת ההתייחסות לקפה לדרגת אומנות, כזאת שאנחנו רגילים לפגוש בעולם היין. את בית הקפה המיוחד הזה, שנראה כמו בועה של מינימליזם ושלווה לאוהבי הקפה פתחו לפני מספר חודשים בני הזוג אלפונסו ומיטל חלפון שעלו לפני כ-6 שנים ממקסיקו. בארץ הולדתם הם התעסקו במלונאות ואירוח והקימו כפר נופש, ובפתיחת בית הקפה שאפו להביא לידי ביטוי את כל מה שלמדו ולשתף עם הקהל בכל מה שחשוב להם ובמה שהם אוהבים ומאמינים בו: אוכל בריא ו-CRAFT COFFEE.

CASA LAVI - הקפה הוא העיקר (צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור)
CASA LAVI - הקפה הוא העיקר | צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור

תפריט האוכל של CASA LAVI לא גדול, אבל מאחורי כל פריט שנכנס לתוכו יש כוונה. כך למשל כל המאפים נאפים במקום, ללא שימוש בסוכר לבן או בקמח לבן. הפן הבריאותי ניכר בכל מנה וכל המרכיבים של המנות אורגניים (כולל החלב שבו משתמשים להכנת קפה וירקות שבהם משתמשים להכנת אוכל). המנה המקסיקנית MOLLETES קיבלה כאן טוויסט בריאותי והיא מוגשת בבגט מחמצת עם שעועית, גבינת קשיו סלסלת פיקה דה גאיו, בצל אדום וכוסברה (45 שקלים). טוסט פורטובלו מוגש על גבי לחם כוסמין מחמצת עם פסטו כוסברה וגבינת שקדים (45 שקלים). מנת "עטיפת טופו" עשויה מטופו אורגני מגולגל בטורטייה מחיטה מלאה עם שעועית, ירקות אורגניים טריים וטחינה-כוסברה. יש גם מרק מתחלף וסלט עונתי ואת כל המנות אפשר לקבל גם בגרסה נטולת גלוטן. בגזרת הקינוחים מציעים במקום טארט לימון נטול לקטוז ונטול גלוטן, לחם בננה טבעוני נטול לקטוז, מיני עוגיות וגלילי קינמון מקמח כוסמין אורגני.

CASA LAVI - גם קמח לבן נשאר פה מחוץ לתפריט (צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור)
CASA LAVI - גם קמח לבן נשאר פה מחוץ לתפריט | צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור
CASA LAVI - סוכר לבן מחוץ לתפריט (צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור)
CASA LAVI - סוכר לבן מחוץ לתפריט | צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור

הקפה כאן הוא ללא ספק המלך והאוכל הוא רק בן הלוויה שלו. אלפונסו, שעבר קורסים וטעימות קפה בכל העולם, הביא לבית הקפה שלו את הציוד הכי יקר ומשוכלל כדי להעניק לירושלמים קפה שהוא חוויה. הוא שואף להביא את עולם הקפה למקום טוב יותר, מטרה ששם לעצמו גם ארגון Specialty Coffee Association שאלפונסו פועל על פי עקרונותיו. הוא קונה רק קפה בסחר הוגן ומלבד לאספרסו, מקיאטו וקורטדו, מבחר המשקאות בתפריט כולל גם קפה JAPANESE FILTER, קקאו לאטה, מאצ'ה לאטה וקפה סינגל אוריג'ין בשם "גיישה" – זן קפה מיוחד, השמפנייה של הקפה לדברי אלפונסו, שהוא מייבא במיוחד מקולומביה. בשביל העצמת החוויה, כל משקאות הקפה מוגשים בכוסות שייוצרו בעבודת יד.

CASA LAVI - חוויית קפה ייחודית (צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור)
CASA LAVI - חוויית קפה ייחודית | צילום: דניאל ברגר, יחסי ציבור

המקום מעוצב עם צבעי מדבר ושימוש רב בעץ בצבעים בהירים טבעיים, מדפים מיניאטוריים עם כלי קרמיקה ומכונה קפה שבולטת במיוחד עם צבע טורקיז ועיצוב איטלקי שיגרמו לכם להרגיש כאן הרחק מההמולה הירושלמית.

דרך בית לחם 41 ירושלים ראשון-חמישי 8:00-18:00, שישי 8:00-14:00, כשר