על המקום החדש של בוגרי MKR המטבח המנצח, אושרי וירדן (אושרי מסהיד וירדן שי), היינו הראשונים לספר לכם. וכעת, אחרי ההצהרות וזמן ההרצה, המסעדונת החדשה של זוג המאמונקות נפתחה רשמית במיקום אסטרטגי: סוף שדרות רוטשילד בתל אביב, במקום בו פעל לפני כן דוכן ההמבורגרים סוסו אנד סאנס.

המקום, בו משתפים אושרי וירדן פעולה עם קבוצת קפה אירופה, הוא לא ממש מסעדה אלא יותר דוכן אוכל משודרג, שגולש מהבוטקה שצופה על השדרה וסביבו כיסאות בר, אל הרחבה הסמוכה. הוא נקרא KIOSK&CO ואושרי וירדן מגדירים אותו כמין מסעדת רחוב (מה שאומר תפריט קטן ומהודק ושפע בקבוקי יין טובים או בירות, אבל גם צלחות חד פעמיות ואווירה משוחררת ולא מתיימרת).   

קיוסק אנד קו אושרי וירדן  (צילום: אריאל עפרון,  יח"צ)
ממשיכים בעבודה המשותפת. ירדן ואושרי | צילום: אריאל עפרון, יח"צ

קיוסק אנד קו אושרי וירדן קינוח  (צילום: אריאל עפרון,  יח"צ)
הקינוח הקבוע- שוקולד וקרם לוז | צילום: אריאל עפרון, יח"צ

התפריט של אושרי וירדן מבוסס על דגים וירקות, כולל השפעות מהבוס לשעבר אייל שני, בייחוד בגזרת הטיפול בירקות (והצמד כבר משתעשע במחשבה לשלב מנות בשר, בהמשך). לא תמצאו כאן את האוכל המפונפן שהשניים הגישו לחיים כהן ורותי ברודו במהלך התכנית MKR המטבח המנצח, והכוונה היא להגיש בקיוסק אנד קו מנות פשוטות יחסית כמו כריכים טובים או פיש אנד צ'יפס, שכיף לאכול ברחוב.

באופן אישי ניסינו כאן את מרבית המנות, וצריך להגיד: אושרי וירדן באו לעבוד וזה מורגש. מפעם לפעם עוברי אורח מבקשים סלפי, אבל ניכר שמה שבאמת מעניין את אושרי וירדן זה שהקהל יטעם סוף סוף מהאוכל שלהם. הם מכינים כאן כל מנה ומנה באכפתיות רבה ומתוך מחשבה.

קיוסק אנד קו אושרי וירדן סלט קיסר  (צילום: אריאל עפרון,  יח"צ)
הגרסה של אושרי וירדן לסלט קיסר | צילום: אריאל עפרון, יח"צ

קיוסק אנד קו אושרי וירדן פיש אנד צ'יפס (צילום: אריאל עפרון,  יח"צ)
פיש אנד צ'יפס סטייל אושרי וירדן | צילום: אריאל עפרון, יח"צ

בין המנות תמצאו פתיחים כמו דג כבוש עדין ומצוין עם קרקר כוסמין שנעשה במקום, שמנת חמוצה, עגבניות וחריף; ווריאציה על סלט קיסר עם נתח חסה צלוי על הפלאנצ'ה, בצל ירוק צלוי, והמון פרמזן; מנת תבשיל מנגולד עם עגבניות לצד לחם שנעשה במקום שנראית תמימה למראה אך היא טעימה ועשירה (ומעידה שכמו אייל שני, גם הם יודעים לעבוד עם הירקות שלהם היטב), ומנת ספינג' בשם המרוקאית שכוללת קציצות דג חריפות - קצת שומנית וכבדה מדי עבורנו, אבל טעימה כמו שרק לחמניה מטוגנת יכולה להיות.

עוד יש פה את הגרסה של אושרי וירדן לפיש אנד צ'יפס שכוללת חתיכות דג מוסר ים מטוגנות לצד קרעי תפוחי אדמה במרקם פריך ומצוין, ועליהם יוגורט טחינה עם זעתר מעושן ומלפפון חמוץ מטוגן אף הוא; וכריכי דגים שמוגשים בלחם בסגנון בייגלה ירושלמי אוורירי, במילויים של פילה דג עם מיונז וזוקיני חרוך, בצל סגול וחסה; כריך עם קוביות דג בחמאת מרווה ושמנת חמוצה; או כריך דג בפירורי לחם עם פלפל צ'ומה ולימון.   

הקינוחים פה משתנים כל הזמן, פרט לקינוח שוקולד קבוע של חטיף עם אגוזים וקרם לוז. טווח המחירים במקום נוח (25-69 שקלים למנה), וכך גם מחירי האלכוהול. לא ידוע עדיין כמה זמן יפעל הקיוסק אנד קו, כרגע מוגדר המקום כפופ אפ, ויש לנו הרגשה שלפחות למשך הקיץ (ההולך ומתקרב) הולך להיות מדובר בספוט מבוקש במיוחד.

KIOSK & CO. הרצל 6, תל אביב. ראשון-חמישי 18:30-24:00, שישי 12:00-16:00, שבת 12:00-16:00 ו-18:30-00:00. לא כשר