הערב, אחרי 25 שנות פעילות (פרק זמן גדול במיוחד בכל הנוגע למסעדנות ישראלית), הודיעו המסעדניות אלה שיין ואורנה אגמון שהן עתידות לסגור את בית הקפה המיתולוגי שלהן אורנה ואלה ברחוב שינקין בתל אביב. ההחלטה גמלה בהן בערב האחרון של שנת 2017 לאחר ארוחת סוף השנה החגיגית, והיום הן הודיעו על כך רשמית לצוות העובדים של המקום ובהמשך גם לעיתונות.

לפי אורנה ואלה, הסיבה לסגירת בית הקפה אינה קשורה לבעיות כלכליות כלשהן (לדבריהן השנה האחרונה היטיבה עמן ועם העסק שלהן), אלא מדובר במהלך שהן חושבות עליו כבר תקופה, וכעת הן הגיעו להחלטה סופית לסגור את המקום בעקבות הודעה שקיבלו על שיפוץ הבניין בו שוכנת המסעדה ברחוב שינקין 33 בתל אביב. "ההחלטה להיפרד מהבית כשהוא שוקק חיים וריחות התקבלה בהתרגשות ומתוך תחושת סיפוק וגאווה", נמסר מהמסעדה. "בסוף חודש מרץ ייסגר מפעל החיים שיעבוד עד לרגע הסגירה ועד אחרון הסועדים שייצא מחייך אל הרחוב", הן סיכמו.

אורנה ואלה פתחו את דלתות בית הקפה (מסעדה) שלהן בשנת 1992 על חורבותיה של חנות צעצועים. המקום היה אז קטן יחסית ואינטימי, ואורנה ואלה שהכירו כשלמדו יחד באוניברסיטה, השקיעו בו את כל מרצן. במהרה המקום הפך לאחד החביבים על הבוהמה התל אביבית (והמסעדה אף הייתה אחד הלוקיישנים המרכזיים בו צולם הסרט הבועה של איתן פוקס וגל אוחובסקי), והוא פיתח לעצמו שפה קולינרית משלו תוך שמירה תמידית על סטנדרטים גבוהים - באורנה ואלה תמיד ידעת שתקבל את המוצר האיכותי ביותר; מכוס הקפה, דרך העוגות ועד המאפים המשובחים שהגישו כאן.

אורנה ואלה (צילום: מאיה בירגר)
להתראות בקרוב? אורנה ואלה | צילום: מאיה בירגר

לא מעט מנות מיתולוגיות יצאו מאורנה ואלה עם השנים. המוכרת שכולן היא כמובן מנת לביבות הבטטה. אנחנו כאן באוכל טוב נקשרנו במיוחד גם לפסטות הטריות המשובחות שהוגשו במקום, לסלטים, ולאוכל הטבעוני המשובח שהמקום שהיה אבן דרך בכל הקשור למטבח טבעוני בארץ בכלל ובתל אביב בפרט. וכמובן, בלתי אפשרי לשכוח את העוגות המדהימות והקינוחים המשגעים שהגישו כאן.

בשבועות האחרונים עולים בזה אחר זה שמות של מסעדות שנאלצות להודיע על סגירה ולא יכולות להמשיך את פעילותן - אם בגלל סיבות כמו שכירויות גבוהות, אם בגלל עלויות כוח האדם, או אם בגלל המשבר הכללי בו מצוי הענף, כך שאנחנו לפחות שמחים שלא אירוע כלכלי מצער הוא זה שגרם לסגירה של מוסד כמו אורנה ואלה. "אנחנו סוגרות בגלל העייפות והשחיקה. 25 שנה של עשייה זה המון זמן, ואנחנו בעיקר רוצות לנוח. בקשר לפרויקטים עתידיים משותפים וטעימים- לצערנו אין עדיין כאלה", מסרו השתיים. 

שבורי הלב על סגירת המסעדה יוכלו להמשיך ולהגיע למקום בחודשיים הקרובים (כאמור, הוא ימשיך לפעול עד חודש מרץ). ואם ממש תתגעגעו גם אחרי תוכלו להתנחם במתכונים שלהן למנות האיקוניות של המסעדה בספר הבישול של השתיים "אורנה ואלה - ספר המתכונים". אנחנו לפחות, מקווים שלא מדובר בעסק האוכל האחרון שלהן.