רינה ואליס ירושלים סלמון ובטטה (צילום: רינת מויאל,  יחסי ציבור )
נלחמים בדכדוך עם סלמון טוב. רינה ואליס | צילום: רינת מויאל, יחסי ציבור

נדיר למצוא מסעדה בישראל שבראש המטבח שלה עומדת שפית, שלא לדבר על מסעדה שמובילות אותה שתי שפיות, ועוד כזו שנפתחת דווקא עכשיו ודווקא בירושלים - אבל רינה ואליס (Rina and Alice) היא בדיוק כל זה (ויותר): המסעדה היא תוספת חדשה למתחם השוקק שבסמוך למסעדות סאטיה של השף אילן גרוסי ופיצריית פי בריבוע הוותיקה, ורינה ואליס הן השפיות ובנות הזוג רינת מויאל ואליס שפרין מויאל, ילידות ירושלים שחברו לשותף ויזם עסקי בשם משה פרץ (הבעלים של מסעדת סאפורי, שפעלה במקום לפני כן).

יש לנו פייסבוק, אתם עוד לא שם?

"אליס ורינה עבדו אצלי בסאפורי ולפני כן במסעדות מובילות בירושלים כמו אדום, וככה התחברנו", מספר פרץ. "סאפורי נסגרה לפני עונת החגים ועכשיו החלטנו להפוך אותה למקום חדש, שמדגיש גם את נושא חיי הלילה".

בתוך התקופה הקשה שעוברת על ירושלים ומסעדותיה בחודשים האחרונים, ברינה ואליס מנסים להציע אי של שפיות עם אווירה קלילה ומטבח ישראלי וים תיכוני, וגם בר רחב ידיים ותפריט יין וקוקטיילים מושקע. מחירה של מנה ראשונה כאן עומד על 25-30 שקלים, ומחיר העיקריות נע בין 60 ל-140. בדומה לסאפורי, המקום בנוי סביב טאבון איטלקי גדול והוא כולל כ-100 מקומות ישיבה, חלקם על בר רחב שמשקיף על המטבח הפתוח.

עוד באוכל טוב: 

 

רינה ואליס חציל בסליאן וטחינה (צילום: רינת מויאל,  יחסי ציבור )
חציל בסילאן וטחינה. ראשונה פשוטה וטובה | צילום: רינת מויאל, יחסי ציבור



בין המנות ברינה ואליס: שקשוקית עם ביצי שלו ברוטב בצל, עגבניות ופלפלים; חומוס משעועית לימה; קממבר אפויה בתנור ממולאת ריבת צ'אטני הודית בציפוי פריך; חציל על טחינה גולמית בסילאן ותערובת עשבים פיקנטית; פסטה טרייה ברוטב שמנת וארטישוק; רביולי גבינות ברוטב חמאת עגבניות; גרבלקס סלמון כבוש בסלק; ניוקי ביתי ברוטב פטריות וכרשה; אנטרקוט 400 גרם על העצם עם ירקות שורש בחמאה ורוטב יין; ומולים ברוטב שמנת-זעפרן.

רינה ואליס נפתחה לפעילות לפני כמה ימים ונמצאת בתקופת הרצה. המסעדה פעילה בכל יום משעות הערב בלבד ובימי שבת מהצהריים. 

רינה ואליס. קרן היסוד 38, ירושלים .02-5617638. ראשון-שישי 17:00-00:00, שבת 12:30-00:00. לא כשר. 

>> לכל חדשות האוכל