משפחת שכטר מסעדת בשרים (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
משפחת שכטר מסעדת בשרים | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

מסעדות של בשרים מעושנים אינן דבר חדש בנוף המקומי, בעיקר בשנתיים האחרונות. אבל מקומות שבבסיסם הברביקיו האמריקאי עדיין אין כמעט (אלה שכיכבו בתחום, כמו טראק ופונדק דה לוקס, נסגרו זה מכבר). לשמחת חובבי הבשר המעושן, בימים אלה נפתחת בחולון מסעדה חדשה שמגדירה עצמה כמטבח ברביקיו אמריקאי שמקבל השראה ממעדניות יהודיות מפורסמות בניו יורק בכלל ובברוקלין בפרט, ומהברביקיו שמאפיין את אזור הדרום באמריקה.

משפחת שכטר פלטת בשרים  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
פלטת בשרים במשפחת שכטר | צילום: אפיק גבאי, יח"צ
משפחת שכטר מסעדת בשרים טלה  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
ושוק טלה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

המקום החדש, שנפתח בפארק פרס בעיר, נקרא "משפחת שכטר" ועומדים מאחוריו אחים, ניסים ואולי ברכה, שברזומה שלהם כמה מקומות בחולון ביניהם הבר ברוני וסעידה בפארק. השניים החליטו להביא לעיר את בשורת הברביקיו וקראו למסעדה על שם משפחת שוחטים ממוצא יהודי שהיגרה בתחילת המאה הקודמת לעיר ניו יורק. על האוכל כאן הופקד השף לשעבר של מסעדות טראק ופונדק דה לוקס, ערן אבני.

במשפחת שכטר מציעים ארוחה במחיר אחיד שכוללת מנות שזורמות לשולחן ללא הגבלה, ושולחן קינוחים פתוח שממנו כל סועד יכול לבחור לעצמו מנות כאוות נפשו. הארוחה מתבססת על נתחים מעושנים מסוגים שונים שעוברים תהליך עישון בעץ טבעי, ולצד הבשר מוגשות תוספות שנשענות על המטבח היהודי המסורתי כמו חלה טרייה, חמוצים, סלט תפוחי אדמה מזרח אירופי, ממרח סלק חריף, טשולנט מעושן וקיגל שמוכן גם הוא במעשנה.  

משפחת שכטר קיגל  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
וקיגל! | צילום: אפיק גבאי, יח"צ
משפחת שכטר מסעדה (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
משפחת שכטר. המסעדה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

בין הנתחים המוגשים במקום: פסטרמי בקר בסגנון מעדניות יהודיות בניו יורק, בריסקט, שוק טלה, ספייריבס טלה, אסאדו על העצם ושוק אווז. ואם הסגנון היהודי לא הספיק לכם, השתייה שמלווה את הארוחה היא קומפוט והעיצוב מסוגנן גם הוא באווירה יהודית אמריקאית.

מחירי הארוחה (כולל קינוחים) הם 150 שקלים לארוחת שלושה נתחים, 190 שקלים לחמישה נתחים, ו-230 שקלים לסועד לארוחה הכוללת שבעה נתחים, ואפשרות לבירה ויין ללא תחתית בתוספת 28 שקלים לסועד.

משפחת שכטר. מתחם לה פארק, חולון. לא כשר