מתוך חשבון האינסטרגם של מושיק רוט
גם במדריך מישלן וגם במקדונלד'ס. ידו של רוט בכל | צילום: מתוך חשבון האינסטרגם של מושיק רוט

מנות ומינויים חדשים

השף מושיק רוט משתף פעולה עם מקדונלד'ס
כבר כמה שבועות שהשף מושיק רוט מתגרה בנו בחשבון האינסטגרם שלו עם תצלומי המבורגר עגבנייה מיוחד שהוא עובד עליו, במסעדותיו הרחוקות והיוקרתיות שבהולנד. תנו לנו לחסוך לכם את כרטיס הטיסה - עוד מעט גם אנחנו נוכל לקבל טעימה מהמבורגר של רוט, כחלק משיתוף פעולה שלו עם רשת מקדונלד'ס. לפי רוט, החל ממחר יוגשו בסניפי מקדונלד'ס בקניון איילון, טיילת תל אביב, גן שמואל וגבעתיים 3 מנות מיוחדות שפיתח: המבורגר עגבנייה על גחלים, קריספי עגבנייה ונאגטס עגבנייה, כך לפי תמונה בחשבון האינסטגרם שלו - אותה הספיק כבר למחוק. אגב, המבורגר העגבנייה המפורסם של רוט מהולנד מורכב מפרוסת עגבנייה מותססת עם גבינה, חסה ולחמניית מרנג - לא בדיוק סוג המנות שמגישים במקדונלד'ס, אבל אנחנו נסתפק בכל פירור שיזרקו לנו. 
 
לפרטים.
 
אחרי אבי ביטון, שף חדש ומפתיע לאדורה, תל אביב
אחרי שהשף אבי ביטון עזב את מסעדת אדורה לאחר עשור כדי להקים את פיורי ביקום, נמצא לו יורש: השף אלי שטיין. שטיין היה עד לאחרונה הסו שף של ירון שלו במסעדת טוטו, ועוד לפני היה הסו שף של יובל בן נריה בטאיזו - וזו הפעם הראשונה בקריירה שלו שיוביל בעצמו מסעדה. שינוי כוח האדם במסעדה הוא חלק משינוי כולל שהיא עתידה לעבור בחודש ספטמבר הקרוב הכולל שיפוץ נרחב ותפריט חדש. 
 
לפרטים על אדורה.

אין תמונה
ברטי. שיפצו, וחוגגים יום הולדת

חגיגות ואירועים מיוחדים

התחדשות ויום הולדת 4 בברטי, תל אביב
מסעדת ברטי עברה בשבועות האחרונים מהפך לקראת יום ההולדת הרביעי שלה. המקום שופץ, והתפריט התחדש עם מנות כמו מולים טריים עם בייקון (69 שקלים); חמוסטה קריסטל שרימפס וניוקי (86 שקלים); ופריקסה בגרסת השף (54 שקלים). בואו לחגוג. 

ברטי. קינג ג'ורג' 86, תל אביב. 2512950־072.

חגיגה לטינית בלומינה, תל אביב
השף מאיר אדוני יצר תפריט אסייתי-לטיני מיוחד שיוגש עד לסוף חודש אוגוסט במסעדת לומינה. בתפריט: פיש אנד צ'יפס פרואני של נתחי בר בבלילה של בירה וגרגירי תירס חלב, זרעי כמון, צ'יפס פלנטיין ותפוח אדמה מעושן; מרק טום יאם דגים, חלב קוקוס, למון גראס, רוטס דגים, אטריות שעועית, קציצות דגים, צנונית ועגבניות שרי; פאד תאי טונה אדומה עם אטריות אורז, רוטב דגים, כרוב, סוכר דקלים, למון גראס, ג'ינג'ר, בוטנים, כוסברה וביצת עין; ספריבס טלה צלוי בדבש וכמון, סלט תירס עם בצל וכרוב בגריל, תמרים, אגוזי מלך, שעועית שחורה, סלסלת ירקות וכוסברה לצד צ'ימיצ'ורי.

לומינה. מלון קרלטון - אליעזר פרי 10, תל אביב. 03-5201828.

תפריט סובב עולם בבשרלה
בשרלה. בשרים מכל העולם | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

תפריט סובב עולם ברשת בשרלה
רשת הבשרים הצפונית של שי אראל משיקה תפריט בשרים סובב עולם בשיתוף השף לאון אלקלעי. בין המנות בתפריט: פילה עוף בטמפורה עם סויה, חומץ ורוטב טרטר, עם רצועות קישוא ובטטה; לזניה בולונז עם ראגו בשר ברוטב בשמל מוקרם ומוצרלה; נקניקיית מרגז חריפה עם בצל ורוטב עגבניות שמוגשת על קוסקוס וצ'יקן סטרוגנוף - חזה עוף ברוטב פטריות וקרם פרש. עלות כל מנה בתפריט היא 49 שקלים.

לכל הפרטים.

שוק בלאדי באלבאבור, יקנעם
שוק בלאדי מסורתי יתקיים עד סוף אוגוסט בסמוך למסעדת אלבאבור ביקנעם, זו השנה השנייה. בשוק יוצעו ירקות ופירות בלאדי ביבול עונתי כמו פאקוס, חרוש, מלוחייה, לוביה, מלון, אבטיח, תאנים, ועגבניות. בנוסף, במסעדות אלבאבור יוצעו ספיישלים על בסיס הירקות והפירות בשוק.

אלבאבור יוקנעם, מרכז מסחרי כוכב יקנעם. 04-9891619.

אלבאבור שוק
שוק הבלאדי יבקנעם. ירקות ופירות בטעמים האמיתיים שלהם | צילום: רובי קסטרו, יחסי ציבור



ערבי טעימות בשר בחינאווי בוצ'ר שופ, הרצליה
בחינאווי מציעים ארוחות בשר מיוחדות הכוללות 12 מנות וביניהן מחמצי הבית עם ברוסקטות וסלט עגבניות שרי צבעוניות לפתיחה; טטאקי סינטה צרובה בתחמיץ יפני; קרפצ'יו בקר בשמן זית; סשימי דגים בוויניגרט אסייתי; כנפיים ברוטב צ'יפוטלה; כרובית צלויה בטחינה; חזה מולארד ברוטב קלמנטינות; פטה כבדי עוף; וסביצ'ה דג עם כוסברה, תפוז ופלפל חריף. עלות הארוחה היא 150 שקלים לאדם.

חינאוי בוצ'ר שופ. החושלים 6 הרצליה פיתוח. 052-4201610.

השומר 1 מתרחבים, שוק הכרמל, תל אביב
באסטת השף השומר 1 תרחיב את פעילותה החל מהיום ותציע מתחם ישיבה שיהיה פתוח עד השעה חצות. במקום יוצעו כעת גם שלל קוקטיילים ומנות חדשות כמו שקשוקה חצילים גבינת המאירי (42 שקלים), שקשוקה לוביה ולימון כבוש (36 שקלים), שניצל בחלה עם מטבוחה ולוביה (36 שקלים), עלי גפן במילוי אורז וקליפות הדרים על צזיקי (32 שקלים), סשימי מוסר ים, יוגורט קארי, סלק ונענע (59 שקלים) וסינטה עם תרד, גזר אורגני פטריות מלך היער (88 שקלים).

השומר 1. שוק הכרמל. 03-6736883.

כריכי קיץ מלגו ומלבר
מלגו ומלבר. כריכים על רוטשילד | צילום: אייל זלצברג, יחסי ציבור

תפריטים חדשים ומסעדות חדשות

תפריט כריכים מיוחד במלגו ומלבר, תל אביב
המסעדה מציעה כל יום בין השעות שש בערב לשמונה תפריט ספיישלי כריכים ובו כריכים בלחם בריוש שנאפה במקום בליווי סלט חסה ושומר מוחמץ עם צ'יפס, גרידת לימון, עשבים ושום. בין הכריכים שיוצעו: סנדוויץ' עם הרינג כבוש על שמנת חמוצה וחזרת לבנה מגוררת, בצל ירוק, בצל סגול, עגבנייה, צ'ילי חריף וביצת עין; כריך כבדי עוף עם בצל ירוק, במיה קצוצה, וקרמל סויה חריף ; כריך בשר לבן מפורר עם כרוב לבן ובצל כבושים, מלפפון ירוק טרי, גבינת צ'דר על איולי צ'יפוטלה חריף. כל כריך יעלה 52 שקלים. 

MILGO & MILBAR. רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214.

קינובו, מסעדה אסיאתית שמוכרת מנות בעשרה שקלים, אשדוד
בקניון החדש באשדוד נפתחה מסעדה אסייתית שמציעה שלל מנות בעלות 10 שקלים כמו המבורגר טבעוני, שיפוד קבב מלזי, צ'יפס או אורז אסייתי לצד רולים של סושי.

קינובו. קניון ביג סשן אשדוד. לא כשר.

תפריט קיץ אריא
תפריט חדש באריא. קיץ קיץ קיץ | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור



תפריט קיץ חדש באריא, תל אביב
השף גיא גמזו מציע באריא תפריט חדש עם מנות קיץ כמו קרפצ'יו דג משתנה עם פסיפלורה סחוטה, גרידת לימון, שמן זית צעיר ובזיליקום סגול (55 שקלים), בוראטה על ציר עגבניות שרי תמר, חציל בלאדי שרוף וסחוג ירוק (64 שקלים), ג'מבו אספרגוס מזוגג בפונדו פיקורינו ואמנטל, תרד טורקי עם פירורי לחם מושחמים בחמאה חומה (64 שקלים) ולברק אפוי בתנור עם ויניגרט חם של מיסו לבן ועלים ארומטיים (118 שקלים).

ARIA. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-5296054.

תפריט קיץ חדש בריבר
הרשת האסייתית מציעה תפריט חדש ובו מנות כמו רול במילוי אטריות, שעועית, נענע, כוסברה, אבוקדו וטונה אדומה מגולגל בעלי אורז ברוטב קרמל (39 שקלים), ניגירי דניס (29 שקלים), סלט אינדונזי עם נתחי חזה עוף צלוי, גזר, נבטים, מלפפון ירוק, עגבניות שרי, עלי נענע וכוסברה בווינגרט שומשום (37 שקלים) וסלט עוף תאילנדי (35 שקלים). בנוסף, פותחת הרשת סניף חדש ברחוב סוקולוב 35 ברמת השרון.

לכל הפרטים.

פאלאס וולדורף אסטוריה
חדש בפאלאס ירושלים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט טעימות חדש במסעדת הפאלאס, ירושלים
המסעדה במלון וולדורף אסטוריה מציעה תפריט טעימות חדש על בסיס המטבח הצרפתי והים תיכוני. בתפריט: סשימי מוסר ים וסלמון, סלט מלפפון, ג'ינג'ר, עגבניות מיובשות וואסבי; פילה מוסר ים עם אבטיח בוודקה ונענע, קרם אפונה, כרשה צעירה וביסק דגים; חזה ברווז צלוי, בטטה, עלי מנגולד, סלקים מקורמלים, בצלצלי שאלוט וקרם תפוזים; וקינוח עיגול שוקולד וקולי תפוז ופסיפלורה עם קרם קוואנטרו. עלות ארוחת הטעימות היא 280 שקלים.

פאלאס. וולדורף אסטוריה. אגרון 26, ירושלים. 02-5423353. כשר.

בראנץ' חדש במומה, ירושלים
מסעדת מומה מציעה תפריט בראנץ' חדש שיוגש בין השעות 9:00-12:30 בסופי השבוע. בתפריט: קובנה, שקשוקה, פרנץ' טוסט, סלטים ועוד. בנוסף, בעת הגשת הבראנץ' יוצעו במקום קוקטיילים קיציים במחיר מוזל של 20-24 שקלים.

מומה. בכניסה לקיבוץ קריית ענבים (מול מלון כרמים). 02-6459727.

גרציא קפה
גרציא. עמק חפר מתעורר | צילום: יעל האן, יחסי ציבור



תפריט חדש בגרציא, עמק חפר
בית הקפה מציע תפריט חדש ובו מנות כגון ריזוטו ארבוריו איטלקי עם פטריות וירקות שורש; פוקאצ'ה גבינת גאודה עם בייקון; אנטי פסטי וגבינת עזים; רביולי גבינות בחמאת לימון, לבבות ארטישוק ופרמזן; מוסקה ביתית עם בקר וטלה, תפוחי אדמה, חצילים, עגבניות שדה וצנוברים; ומנת פילה דניס עם מג'דרה בורגול ועדשים שחורות.

גרציא, קיבוץ העוגן, עמק חפר. 09-8943942.

ארוחות בוקר חדשות באלכרמה, יקב תבור
המסעדה מציעה ארוחת בוקר חדשה שתוגש בין השעות שמונה לאחת בימי שישי בלבד. הארוחה כוללת חביתה לבנונית עם נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק וסומאק, כדורי לבנה עם שמן זית, מנאייש - פיתה לבנונית עם זעתר, סלט ירקות ושתייה קרה (55 שקלים).

אלכרמה. מתחם היקב - כפר תבור. 04-6474035, 054-79880814.

גוסטוסו פיצה
פיצה מקסיקנית בגוסטוסו | צילום: חן דמרי, יחסי ציבור

גוסטוסו משנים קונספט, רמת החייל
הבר-מסעדה משנה את פניו והופך לגסטרו פאב עם תפריט רחב של קוקטיילים ובירות מהחבית. בתפריט יוצעו מנות חדשות כגון טרטר סינטה – קוביות סינטה עם עגבניות, זיתי טאסוס, צנוניות ועשבי תיבול (45 שקלים), סלופי ג'ו – בשר עגל מוקפץ עם בצל בתיבול אמריקאי, רוטב ברביקיו, מיונז עגבנייה וחסה (48 שקלים) וכריך אווז מעושן ברוטב איולי חלפיניו, עגבנייה, מלפפון חמוץ, חסה, כוסברה וצ'ילי טרי (48 שקלים). כמו כן יוצעו במקום מגוון פיצות בשריות.

גוסטוסו Gustoso. ראול ולנברג 24 תל אביב. 03-6704010.

עסקית משפחתית ביונס אלדיוואן, ביתן אהרון
המסעדה מציעה עסקית חדשה ובה 7 סוגי סלטים מתחלפים, שתייה קלה, חומוס ופלטה של בשרים הכוללת פרגיות, קבב, לבבות, כבד וצלעות כבש. העלות למשפחה: 290 שקלים. 

יונס אל דיוואן. מתחם ביתנ'ס - ביתן אהרון. 09-8669255.

קינוח שוקולד יקב תשבי
כזה. עכשיו. קינוח שוקולד ולרונה חדש ביקב תשבי | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

מתוקים

ספיישל שוקולד של קיץ ברחבי הארץ
במסגרת השקת טעמי השוקולד החדשים של ולרונה יציעו 18 קונדיטורים נבחרים ברחבי הארץ קינוחים מיוחדים. כך למשל קינוח שטרויזל אגוזי לוז וקקאו, קרמה שוקולד אזיליה, אננס מקורמל, קריספי אגוזי לוז, גאנאש אזליה מוקצף, ואננס טבעי מיובש ברביבה וסיליה; קינוח טארט שוקולד וקוקוס ברשת Shemo של מיקי שמו; גלידת שוקולד ביסקיליה עם עוגיות חמאה ושקדים ברשת וניליה; וטארט וויסקי עם בצק פריך לוז, גנאאש של שוקולד ביסקיליה, וגאנאש שוקולד וויסקי בהוטל מונטיפיורי.

טעמים חדשים בגלידריית לג'נדה
רשת הגלידות מציעה טעמי קיץ חדשים כמו שוקולד מריר במליחות עדניה וכן סורבטים טבעוניים וגלידות על בסיס חלב סויה כדוגמת גלידת מלבי טבעונית על בסיס חלב קוקוס בתוספת מי ורדים עם פיסטוק וקוקוס קלוי; וסורבה אסאי תות ובננה.

לכל הפרטים.

לג'נדה גלידה
גם קרמל מלוח יש בלג'נדה | צילום: דן לב, יחסי ציבור

מה עוד קורה?

סדנאות ילדים של ניופאן
לכבוד הקיץ פותחים בניופאן סדנאות ילדים שבמסגרתן יבשלו הקטנים בכל יום סוג מטבח שונה: יום טקסס ראנצ', יום וינה אוסטריה, יום יפן והמזרח הרחוק ויום פטיסרי צרפתי. הקורס מתאים לילדים בגילאי 9 עד 14 ועלותו 1,190 שקלים לשבוע ו-1,980 לשבועיים.

מתחם הסדנאות של ניופאן גורמה. מלון מנדרין בתל אביב. 03-6996100.

סינגה מהחבית בנאם, תל אביב
המסעדה התאילנדית נאם מתחילה להגיש לראשונה בארץ בירת סינגה מהחבית. עלות שליש בירה היא 28 שקלים.

נאם. דיזנגוף 275, תל אביב. 03-6708050.

>> לכל חדשות האוכל