אחרי שרק בשבוע שעבר בישרנו לכם על סגירתה של המסעדה האיטלקית הוותיקה אוסטריה דה פיורלה בסוף החודש, בימים אלה נודע לנו שאל הרשימה ההולכת ומתארכת של מסעדות שסוגרות את שעריהן מצטרף גם בית הקפה והקונדיטוריה ממבו, שפועל ביקנעם כבר יותר מ-17 שנים. 

ממבו הוא אחד המקומות הבולטים באזור יקנעם, שאינו ידוע כרווי בתי עסק קטנים ואיכותיים. הבעלים, בני הזוג השף ברוך וזיווה דבח, יצרו במקום את הכל בעבודת יד - מהעוגות, העוגיות ושאר מאפים ועד תפריט האוכל של המסעדה, שכלל מבחר סלטים, פיצות, פסטות ומנות דגים. כעת הם החליטו שהגיע הזמן להמשיך הלאה ולהיפרד מעסקי המסעדנות המורכבים.

קונדיטוריית ממבו יקנעם (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מבחר עוגות בעבודת יד. ממבו | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

כמו רבים אחרים שהבינו את הקושי ההולך והגובר בחיי המסעדנים - בעקבות היטל העובדים הזרים, חוק הטיפים ועוד ועוד מכות בירוקרטיות - גם הבעלים של ממבו לא מתכוונים לפרוש סופית מעולם האוכל אלא לזוז הצידה לטובת תחומים משיקים כמו קייטרינג לאירועים ופיתוח מפעל העוגות והעוגיות התעשייתי שלהם.

"17 שנים ממבו קיימת, 17 שנים זה דור שלם, מפעל חיים", כותב הבעלים בסטטוס הפרידה בחשבון הפייסבוק של המקום, "17 שנים שממבו הפכה להיות מוסד מוכר, ותיק שאורחים מכל הארץ ראו בו מקום איכותי ששווה לעצור כשעוברים ביקנעם. תחת ידי עברו לא מעט עובדים, שממבו עבורם היה לבית. הקמתי את ממבו על מנת להביא ליקנעם קונדיטוריה אחרת, איכותית, אירופאית ועכשיו לאחר תקופה ארוכה זו החלטתי לפנות לדרך חדשה".

לפי השמועות, במקומה של ממבו עשויה להיפתח מסעדה תאילנדית בבעלות מסעדת צ'אנג בה החיפאית (מטעמם של צ'אנג בה לא אישרו את הפרטים). בינתיים על כל פנים תמשיך הקונדיטוריה והמסעדה לפעול - עד לסוף החודש, אז תסגור את דלתותיה באופן רשמי.