בטח גם אתם נתקלתם בשנה האחרונה (ואולי אפילו ביקרתם) בפרסומים השונים על שוק אוכל העולם שהציג דוכני אוכל רחוב מהממים ממקומות שונים מסביב לגלובוס והפך להצלחה מסחררת. אחרי הפסקה קצרה, החליטו שלושת היזמים של השוק ׁ(נעמה אליהו, גרי גוזלן ועמיחי לבנשטייןׂ) להפוך את המיזם המדליק שלהם לשוק שיוקדש הפעם לנפלאות האוכל האסייתי, והסיבוב הראשון שלו יתקיים בסופ"ש הקרוב.

השוק האסייתי יוקם באותו מקום שבו פעל שוק אוכל העולם האחרון - בגינה שהוקמה על הריסות התחנה המרכזית החדשה בתל אביב (ממש ליד מדרחוב נווה שאנן). "החלטנו לייצר מפגש קולינרי ותרבותי של מיטב המטבחים המזרח אסייתים שפועלים בישראל", מספרים בהתרגשות שלושת היזמים. "שפים מקומיים לצד שפים אסייתים מהודו, תאילנד, יפן, וייטנאם, קוריאה וטיבט מזמינים את הקהל הרחב להגיע לרחוב האסייתי המיוחד שלנו כדי לטעום מנות אותנטיות (וחריפות) לצד מנות עם אינטרפרטציה אישית ומיוחדת".

אז מה מצפה לנו בשוק? בבקשה: דוכן הודי אחד יציע תבשילי הודו ועוף (עם ובלי סוגי קארי שונים), בזמן שדוכן הודי נוסף ימכור אוכל רחוב טיפוסי כמו סמוסה, צ'פאטי, בטטה וואדה או צ'אטני פורי. בדוכן התאילנדי תוכלו למצוא את כל הלהיטים האהובים מהמטבח הפופולרי, כולל סלט פפאיה, פאד תאי וגם מרק עוף תאילנדי. דוכן תאילנדי אחד ימכור אוכל טבעוני בלבד, וגם השף ישראל אהרוני יצטרף לשוק עם לחמניות הבאן של מסעדת הירו ראמן שיוגשו עם מבחר מילויים כמו עוף, ברווז ואפילו מילוי טבעוני.

סמוסה הודית של מסעדת אום
סמוסה הודית | וידאו WMV: דנה לב לבנת
הירו ראמן באן
הבאן של הירו ראמן | צילום: לימור אלמוג, יחסי ציבור

בדוכן הפיליפיני תוכלו למצוא את מנת הנודלס הפיליפינית Pancit עם הרוטב הכתום והזרחני שלה, יחד עם חצי ביצה, וגם אגרולים צמחוניים או בשריים בסגנון פיליפיני. מסעדת מקונג של קבוצת ברוט תפתח גם היא דוכן שבראשו יעמוד השף גיא רובננקו שיוציא מנות כמו בון גא - קערת אטריות אורז ועוף צלוי, סלט מלפפונים חריף ממחוז יונאן וקארי שרימפס קמבודי ועדין. שני הדוכנים היפנים יציעו מנות רחוב יפניות מסורתיות, כולל גיודון - קערת אורז יפני עם תבשיל בשר בקר ובצל מתקתק; אוקונימאקי - סוג של חביתה יפנית גדולה ומלאה בהפתעות; שיפודי יקיטורי מסוגים שונים; אוניגירי - משולשי אורז ממולאים במילויים שונים ועוד כמה מנות מסקרנות. יהיה גם דוכן קוריאני, אוכל שבדרך כלל נדיר וקשה למצוא בארץ, בו תמצאו פנקייקים מלוחים (וטבעוניים) שנקראים יאצ'ג'און, וגם מנת נודלס חריפה עם בקר וירקות שמגיעה עמוסה באבקת צ'ילי חריף ומחית פלפלים קוריאנית.

קארי שרימפס קמבודי
קארי שרימפס קמבודי | צילום: תומר אפלבאום, יחסי ציבור
שי-שי טונה אדומה
שי-שי טונה אדומה | צילום: שני תמרי רייכנברג, יחסי ציבור

הדוכן הטיבטי (והטבעוני) יציע כיסוני מומו מסוגים שונים, לכל אלו מכם שהתגעגעו אליהם מהטיול אחרי הצבא, וגם מרק כיסונים טיבטי מסורתי שיחמם לכם את הגוף. בדוכן הוויאטנמי אפשר יהיה לאכול מרק פו עמוס באטריות ורצועות בשר דקות; סלט נבטים ועוף; ופנקייק ויאטנמי מלוח. מסעדת Shi Shi מרחוב אבן גבירול תפתח גם היא דוכן שיציע את מנות הרול המשביעות של המסעדה.

השוק יפעל ביום חמישי בין השעות 17:00-23:00, ביום שישי בין השעות 11:00-16:00, וביום שבת בין 11:00 ל-18:00. כל המנות בשוק יעלו עד 30 שקלים, ובין דוכני האוכל אפשר יהיה ליהנות גם ממוזיקה חיה ודוכנים שיימכרו מוצרי אמנות ממזרח אסיה.

שוק אוכל אסייתי. סלמון 10, תל אביב יפו. לפרטים נוספים ועדכונים הכנסו לעמוד הפייסבוק של השוק